Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 134 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Nowy klub piłkarski w Kwidzynie
PostNapisane: 25 lutego 2012, o 11:16 

sprawa jest banalnie prosta...

kiedy przyszedłem do klubu problemem był totalny brak pieniędzy w kasie klubowej i lekka rozsypka organizacyjna... pomimo wcześniejszych deklaracji wielu "znaczących" osób, po pewnym czasie doszło do tego że samodzielnie musiałem finansować klub a do tego było za mało osób do pomocy organizacyjnej, które chciałyby coś zrobić dla samej przyjemności tworzenia...

po kilku miesiącach pojawili się nowi ludzie z chęcią pomocy, zapałem działania i zapleczem finansowym... więc grzecznie ustąpiłem miejsca do działania i usunąłem się w cień... jednak oni również zderzyli się z brakiem jakiekolwiek aktywności społecznej... jeżeli ktoś wykłada z prywatnych funduszy 50 tyś., ktoś inny 20 tyś. a widzi bierność otoczenia no to po co się szarpać... przecież lepiej wydać te pieniądze na miłe wakacje :)) prawda??

był pomysł połączenia się z Gardeją lub Korzeniewem ale oba pomysły upadły ponieważ piłkarze nie wyrazili chęci
na takie rozwiązanie....

samo życie... mam tylko nadzieję że uda się ocalić sekcję żeńską i będę próbował aby tak się stało...

PostNapisane: 25 lutego 2012, o 21:25 

dl99, za kobietki trzymam kciuki, bo widzę, że jakoś to idzie.
Zawiszy trochę szkoda, bo mogło to wyglądać fajnie, gdyby w Kwidzynie były 2 ekipy na jakimś tam poziomie.
Niestety, większość aktywności społecznych spotyka się z takim problemem jak bierność otoczenia, co bywa bardzo destrukcyjne.

Gregor, coś Ci te wróble stare ploty przynoszą :D

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 26 lutego 2012, o 10:31 

Na stronie Zawiszy znalazłem ciekawy, chyba najlepiej pasujący do całej sytuacji, komentarz:
Cytuj:
Szkoda, że w tym klubie zawsze na wszystko brakowało, zawsze nie było komu, a jak było to taką osobę się odsuwało na bok. Błędem był awans do 5 ligi. Trzeba było siedzieć w tej A klasie i klub powinien być w Czarnem Dolnem, nie Kwidzynie. Powiem szczerze, wolałem Zawiszę w B klasie, w której grali ludzie z Czarnego i okolic niż w V lidze, która Czarne Dolne to miała tylko w nazwie..

I moim zdaniem jest wiele prawdy w tych slowach. Nie żebym był jakimś przeciwnikiem Zawiszy, ale też nieraz zwracałem uwagę na to, że drużyna ta stała się miejscem dla gry dla wielu byłych zawodników Rodła, którzy z różnych względów odchodzili z kwidzyńskiego klubu. Owszem, z ich pomocą możliwy był historyczny awans do V ligi, lecz niestety z fatalnym skutkiem. Gdy Zawisza grała w Czarnym, mogła uchodzić za wzór lokalnego klubu, w którym grają miejscowi gracze, gra dla nich jest przyjemnością, jest dobry trener i jest atmosfera w drużynie... A tak, wierząc komentarzom na róźnych stronach, zaczęło się "gwiazdorzenie", żądanie kasy za grę itp....

PostNapisane: 27 lutego 2012, o 22:36 

Panie DL co Pan za bajki strugasz chłopie. Według moich informacji problemem nie było to, że w klubie nie było jakichkolwiek pieniędzy jak przyszedłeś. Dopiero po twoim przyjściu okazało się że niestety klubową kasę wcięło, a przez niemożliwość rozliczenia wójt wstrzymał dotację kolejnej transzy. Niestety pieniążki chyba w kwocie 11000 zostały Tobie przekazane i jak to się pięknie mówi rozpłynęły się. I to były początki końca. Rozsypka organizacyjna jest twoim niestety dziełem. A na ratowanie klubu nie miałeś pomysłu. potrafiłeś tylko na spotkaniu mówić, że to i to i to jest potrzebne i tego nie ma. A propozycji żadnych. Nie wspomnę o tym że do samego końca nie było wiadomo czy klub zostanie zgłoszony. Później nastąpiła zmiana i pieniądze się znalazły. Za sprawą obecnego prezesa. Nie oszukujmy się chłop włożył w to swoje pieniądze w kwocie około 40 - 50 tys i dzięki niemu klub rozegrał jedną rundę. Ale sa to pieniądze których nikt już nie odzyska. i każdy normalny człowiek powiedziałby dość. Szczególnie przy gwiazdorach takij jak pan Ł.J, roszczeniowych zawodnikach. Niestety początek końca był za Pana kadencji i nieporozumieniem było ściąganie ludzi do klubu, którzy potrafię niestety tylko mieszać. W ostatecznym rozrachunku niestety musze przyznać razcję temu który powiedział, że najgorszym możliwym błędem było przeniesienie klubu do Kwidzyna i Awans do V-tej ligi. Kolejna chora ambicja. Mozna było śmiało grać w Gardei.
Zawodnicy z kolei nie zgodzili się na fuzję. I musze powiedzieć, że oczywiście najwięcej do gadania miały osoby, które są w klubie najkrócej. Ale jest tak jak jedni dostają kasę za granie w tej samej drużynie a inni nie.
A zaczęło się a jakże - od Pana DL.'

Więc niestety nie wszystko jest tak jak ten pan przedstawia.

PostNapisane: 28 lutego 2012, o 16:20 

kibic31, oj oj... ostre słowa.

PostNapisane: 28 lutego 2012, o 21:13 
Przyjaciel forum

kibic31,
Rzuciłeś poważne oskarżenia!
Mam nadzieje, że masz świadomość tego, że anonimowość w internecie to fikcja?

PostNapisane: 28 lutego 2012, o 21:57 

Witam ponownie.

Przedstawiłem tylko wersję kogoś kto jest w klubie i kto mi przedstawił to w taki właśnie sposób. Może i forma wyszła dość ostro ale generalnie zamysł był taki, że nie o wszystkim się pisze i mówi. W tym klubie było bardzo dużo różnych zawirowań, i to co pokazuje się na światło dzienne jest wierzchołkiem góry lodowej. Napisałem, że kasę wcięło i że się rozpłynęły pieniążki, ale nie mam informacji na jaki cel zostały wydane. Wiem także że były problemy z rozliczeniem klubu. Niestety nie wiem jakie i czego dotyczyły.
A wersji było tyle że już tak naprawdę nie wiem co jest prawdą. Może niepotrzebnie od razu taka forma.
Jeżeli chcecie możecie usunąć wszystko mi jedno.
Prawdy i tak się nie dowiemy.

PostNapisane: 28 lutego 2012, o 22:18 

kibic31, więc po co te oskarżenia? Przecież Ty nazwałeś tego pana złodziejem nie mając nic na podtrzymanie swoich słów.

PostNapisane: 28 lutego 2012, o 22:27 

Złodziejem nikogo nie nazwałem.
chodzi mi o to że trzeba brać poprawkę na to co mówi ten Pan.

PostNapisane: 29 lutego 2012, o 00:35 

kibic31 napisał(a):
Witam ponownie.

Przedstawiłem tylko wersję kogoś kto jest w klubie i kto mi przedstawił to w taki właśnie sposób. Może i forma wyszła dość ostro ale generalnie zamysł był taki, że nie o wszystkim się pisze i mówi. W tym klubie było bardzo dużo różnych zawirowań, i to co pokazuje się na światło dzienne jest wierzchołkiem góry lodowej. Napisałem, że kasę wcięło i że się rozpłynęły pieniążki, ale nie mam informacji na jaki cel zostały wydane. Wiem także że były problemy z rozliczeniem klubu. Niestety nie wiem jakie i czego dotyczyły.
A wersji było tyle że już tak naprawdę nie wiem co jest prawdą. Może niepotrzebnie od razu taka forma.
Jeżeli chcecie możecie usunąć wszystko mi jedno.
Prawdy i tak się nie dowiemy.

Bardzo przekonująco brzmi to, że znasz wersję kogoś kto jest w klubie i taka wersję Ci przedstawił... tylko że zawsze jest druga wersja i inna strona medalu...

Ja przedstawię Ci ją od strony osoby która zaangażowała w klub własne pieniądze i również czas...

Panie kibic31 jak to prawdy się nie dowiemy??? Cała prawda o finansach klubu jest w Urzędzie Gminy Gardeja bo tam co roku klub składa dokumenty finansowe z działalności żeby rozliczyć się z dotacji... stowarzyszenie to nie jest prywatny folwark w którym bierze się dotacje i z niej nie rozlicza (choć są znane mi wyjątki!!)... wszytko można sprawdzić - nawet rozliczenia dotacji i wszystkich wydatków z lat ubiegłych... i żeby to było jasne... ja osobiście sprawdzenia dokumentacji klubu i sposobu wydatkowania funduszy za mojej kadencji kompletnie się nie obawiam, bo na wszystko są i będą dokumenty, ale znam osoby które powinny się tego obawiać i to bardzo...

Do klubu nie przyszedłem sam tylko było to kilka osób. stan finansów klubu w chwili jego obejmowania był tragiczny... klub miał wiele zobowiązań które nie były zapłacone lub były zapłacone ale tylko "na papierze" (!!!!)... to był dopiero szok... po przyjęciu dotacji większa część z tych zobowiązań została natychmiast uregulowana i na wszystko są odpowiednie dokumenty i świadkowie (na szczęście)... klub został pozostawiony z długiem powstałym za mojej kadencji rzędu 4000 PLN, ale biorąc pod uwagę pozostawione na koncie bankowym 3000 PLN w gotówce(zasługa jednego z piłkarzy), uważam to za naprawdę przyzwoity rezultat biorąc pod uwagę zastany bilans otwarcia... pomijam tu oczywiście zastane długi które częściowo ale nie do końca zostały uregulowane

co do uprzedzeń wielce szanownego pana wójta to myślę że miały one zupełnie inne podłoże...

po przyjściu do klubu, odkryliśmy pewne nieprawidłowości... dziwnym trafem, zaraz po zmianie zarządu zaczęli się do klubu zgłaszać usługodawcy (np. firmy transportowe) z prośbą o uregulowanie zaległych należności... i nie było by w tym nic dziwnego (w końcu każdy klub ma długi) gdyby nie fakt, że na fakturach (z odroczonym terminem płatności!!!) na które się powoływali widniał zapis "pokryto z dotacji gminy Gardeja", wraz z poświadczeniem 2 osób tzn. że były zapłacone... a według dokumentacji dotacja za tamten okres została rozliczona prawidłowo... kiedy zacząłem zadawać pytania dotyczące zasadności przedstawianych roszczeń, zapadła cisza i pojawiła się dziwna niechęć ze strony Urzędu Gminy vel pana wójta (ale to pewnie przypadek prawda??)... nie chciałem i nadal nie chcę wnikać w szczegóły bo chodziło mi tylko o stworzenie fajnego lokalnego klubu a nie o szukanie sensacji czy tropienie lokalnych afer, bo to zostawię telewizji tvn :)... fakt jest taki że druga transza dotacji trafiła do klubu czyli jednak nieprawidłowości nie znaleziono...

zostałem pomówiony w lokalnej gazecie, i pewnie zakończyło by się procesem o zniesławienie i wyrokiem, ale w porę się zorientowałem, że osoba która mnie pomówiła tak naprawdę zrobiła to niecelowo i pod wpływem działania innych osób z otoczenia, więc odpuściłem... mi nie chodzi przecież o "brudzenie" komuś kartoteki...

kilka dni temu usłyszałem tylko od obecnego zarządu, że miałem rację bo o pewnych rzeczach w klubie mówiłem głośno dużo wcześniej... ale jakoś za bardzo się z tego powodu nie cieszę bo skończyło się jak się skończyło...

a w Gardei grać nie można było, ponieważ była obustronna niechęć do wspólnego dzielenia obiektu sportowego...

na przyszłość proponuję dokładniej zasięgać informacji a nie opierać się na niedoinformowanych informatorach...

co do kobiet to jak na razie nic nie jest przesądzone... rozmowy trwają...

Cytuj:
Złodziejem nikogo nie nazwałem.
chodzi mi o to że trzeba brać poprawkę na to co mówi ten Pan.

może i trzeba brać poprawkę ale dodam więcej... trzeba opierać się na dokumentacji finansowej klubu... a tu akurat prawda jest po mojej stronie...

może powinienem zareagować inaczej na Twoje oskarżenia ale myślę, że nie ma to sensu... profil założony kilka dni temu i od razu aktywność w tym jednym wątku... w dodatku oskarżenia bez żadnych dowodów...

PostNapisane: 26 marca 2012, o 08:21 

Lilith napisał(a):
dl99, za kobietki trzymam kciuki, bo widzę, że jakoś to idzie.
Zawiszy trochę szkoda, bo mogło to wyglądać fajnie, gdyby w Kwidzynie były 2 ekipy na jakimś tam poziomie.
Niestety, większość aktywności społecznych spotyka się z takim problemem jak bierność otoczenia, co bywa bardzo destrukcyjne.

Gregor, coś Ci te wróble stare ploty przynoszą :D

Według portalu pomorskiFutbol.pl drużyna kobieca też została wycofana, więc Zawisza już nie istnieje. http://www.pomorskifutbol.pl/news_6200_ ... tualizacja).html

PostNapisane: 27 marca 2012, o 17:15 

chester, ale mój post był sprzed miesiaca.
Szkoda, że nic z tego nie wyszło...

PostNapisane: 17 kwietnia 2012, o 09:39 

i dobrze że nie istnieje po co nam jakiś dziwny twór w mieście.Tylko Rodło!!!

PostNapisane: 17 kwietnia 2012, o 17:55 

hudy74, heh, dziwny twór, to ja tu widzę... aż nie idzie czytać.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 134 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Strefa czasowa: UTC + 1