Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Kuchnia na wymiar.
PostNapisane: 6 stycznia 2012, o 01:06 

Megi potwierdza moją opinie o tym salonie - mi tez zaproponowali 50 zł za projekt ale jak im powiedziałem że wszystkie pozostałe studia robią to za darmo to sobie odpuścili - szukają naiwnych i łatwej kasy dlatego ODRADZAM to studio

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 6 stycznia 2012, o 14:42 
Czy ktoś może powiedzieć coś o firmie HENTER (http://www.henter.com.pl/?id=5) - oddział w Kwidzynie?
STUDIO MEBLI KUCHENNYCH
w KWIDZYNIE
82-500 Kwidzyn
ul. Kopernika 3
tel. (55) 245 00 14

Czy to o tym Studio pisze Megi?

Poszukuję dobrych fachowców do wykonania kuchni pod wymiar.

Wszelkie info pilnie potrzebne.

Z tego co słyszałem:
- biorą 50zł za projekt,
- nie udostępniają wzoru umowy do zapoznania się poza siedzibą sklepu.

PostNapisane: 6 stycznia 2012, o 15:00 

ja pisałam o tym studio:
http://www.styl-meble.pl/
ale projekt też zostaje u Nich mimo że ja miałam zapłacić za projektanta:)

PostNapisane: 6 stycznia 2012, o 22:07 
Jakieś opinie o HENTER?

PostNapisane: 27 marca 2012, o 13:39 

Jeśli chodzi o firmę bajan to ja zdecydowanie odradzam. Złożyłem zamówienie, wraz z rysunkiem, obsługa Ok i na tym koniec. Przez dwa miesiące żadnego odzewu ze strony firmy. W końcu zrezygnowałem.

PostNapisane: 27 marca 2012, o 20:04 

cygan napisał(a):
Jeśli chodzi o firmę bajan to ja zdecydowanie odradzam. Złożyłem zamówienie, wraz z rysunkiem, obsługa Ok i na tym koniec. Przez dwa miesiące żadnego odzewu ze strony firmy. W końcu zrezygnowałem.

A kiedy to było? Jak dobrze pamiętam to rok temu lub wcześniej zmarł właściciel, który robił projekty kuchni, szaf itd. i z tego powodu może mieli duże obsunięcie w czasie.

PostNapisane: 27 marca 2012, o 20:22 

Na początku lutego składałem zamówienie.

PostNapisane: 1 kwietnia 2012, o 10:49 

caballarius napisał(a):
Jakieś opinie o HENTER?

Wszystko jak najbardziej ok ale jak się trafi na feralnego projektanta (źle zrobione pomiary) to pojawiają się nieoczekiwane problemy. Poza tym nie narzekam na ich usługi.
Pani w salonie może trochę nieogarnięta ale monterzy i właściciele jak najbardziej ok.

Obrazek

PostNapisane: 1 kwietnia 2012, o 14:14 
Przyjaciel forum

Moim rodzicom melbe robila firma Mieczyslawa Bednarza z ulicy Dlugiej. Cena odpowiednia, jakosc ok a do tego wszystko w terminie. Firna istenieje na rynku już ladnych pare lat i wydaje mi się godna polecenia.

PostNapisane: 1 kwietnia 2012, o 18:58 

Pan Bednarz(kawał solidnego rzemieślnika)działa ponad 30-lat.

PostNapisane: 1 kwietnia 2012, o 20:56 

drosik napisał(a):
Moim rodzicom robila firma Mieczyslawa Bednarza z ulicy Dlugiej. Cena odpowiednia, jakosc ok a do tego wszystko w terminie. Firna istenieje na rynku już ladnych pare lat i wydaje mi się godna polecenia.

Jeśli to ten pan na przeciw komisu to rozmawiałem z nim przed wczoraj i mówił, że zwija interes.

PostNapisane: 28 kwietnia 2012, o 11:13 

Polecam gościa z Prabut tanio, solidnie i na czas - tel. 501-351-228

PostNapisane: 29 kwietnia 2012, o 17:40 

wecken napisał(a):
Polecam gościa z Prabut tanio, solidnie i na czas - tel. 501-351-228

Wpisałem nie ten numer telefonu - powyższy dotyczy gościa od alarmów.

Za pomyłkę i spam jeszcze raz wszystkich przepraszam.

PostNapisane: 18 lipca 2012, o 12:43 

Ja nie polecam studia HENTER, jak przychodzi się w sprawie zamówienia mebli, to wszytsko ok, bardzo mili, terminowo robią, szkoda tylko, że po zapłaceniu jak by człowieka nie znali!! nie załatwią nic co wiąże się z reklamacją, okazało się, że jeżeli fronty od mebli opadły 3 dni po montarzu kuchni tzn, że samemu trzeba sobie podokręcać i wyregulować zawiasy, bo oni od tego już nie są, ale przy projekcie naciągają na blumy bo dożywotnia gwarancja!!!! (chyba u Pana Boga),blat popękał, ale to też moja wina bo źle użytkowałam i reklamacji na blat nie uznali. Najśmieszniejsze, że ja kuchnie mam do ozdoby bo mało gotuję, często wyjeżdzam, a jak już jestem w domu to stołuję się na mieście, więc ciekawe jak ktoś u nich zrobi meble i codziennie gotuje chociażby obiad!!
Teraz jak się na nich skarżę to znajomi, którzy robili mają podobne problemy, zrobią , skasują znikają, do sądu trzeba z nimi iść to wtedy się wygrywa, ale to trwa (chociaż ja już czekam na interwencję ponad 6 m-cy) więc nie wiem czy jak bym poszła od razu do sądu, czy bym szybciej tego nie załatwiła.
Ja podpisując umowę, daję gwarancję i klient zatrzymuje sobie 5% jako gwarancje dobrego wykonania np. na okres 1 roku. u nich też tak powinno być. Jak by mieli u klienta jakieś pieniądze jeszcze to by zaraz ekipa moterów podjechała i podokręcała zawiasy, nie musiałabym prosić sąsiada!! TRAGEDIA !!!!!!!!!!

PostNapisane: 20 lipca 2012, o 12:21 

Gwiazdeczka78 napisał(a):
Ja nie polecam studia HENTER, jak przychodzi się w sprawie zamówienia mebli, to wszytsko ok, bardzo mili, terminowo robią, szkoda tylko, że po zapłaceniu jak by człowieka nie znali!! nie załatwią nic co wiąże się z reklamacją, okazało się, że jeżeli fronty od mebli opadły 3 dni po montarzu kuchni tzn, że samemu trzeba sobie podokręcać i wyregulować zawiasy, bo oni od tego już nie są, ale przy projekcie naciągają na blumy bo dożywotnia gwarancja!!!! (chyba u Pana Boga),blat popękał, ale to też moja wina bo źle użytkowałam i reklamacji na blat nie uznali. Najśmieszniejsze, że ja kuchnie mam do ozdoby bo mało gotuję, często wyjeżdzam, a jak już jestem w domu to stołuję się na mieście, więc ciekawe jak ktoś u nich zrobi meble i codziennie gotuje chociażby obiad!!
Teraz jak się na nich skarżę to znajomi, którzy robili mają podobne problemy, zrobią , skasują znikają, do sądu trzeba z nimi iść to wtedy się wygrywa, ale to trwa (chociaż ja już czekam na interwencję ponad 6 m-cy) więc nie wiem czy jak bym poszła od razu do sądu, czy bym szybciej tego nie załatwiła.
Ja podpisując umowę, daję gwarancję i klient zatrzymuje sobie 5% jako gwarancje dobrego wykonania np. na okres 1 roku. u nich też tak powinno być. Jak by mieli u klienta jakieś pieniądze jeszcze to by zaraz ekipa moterów podjechała i podokręcała zawiasy, nie musiałabym prosić sąsiada!! TRAGEDIA !!!!!!!!!!

coś się słabo starasz, w moich oczach monterzy są bardzo ok, wszystko robią jak należy poprawiają wedle życzenia. U mnie na ostatecznym montażu był sam właściciel (z resztą całkiem miły) także nie wiem czy im się tak ekipa pozmieniała czy podejście. Aczkolwiek o swoje trzeba walczyć i trochę niestety pochodzić/podzwonić.

Niemniej jednak powodzenia

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1