Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 556 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Sondaż - Hala sportowa przy ul.Wiejskiej
PostNapisane: 9 maja 2012, o 22:19 
Przyjaciel forum

Wojgra9 napisał(a):
Zgadzam się w 100%. Sam chodziłem na ten basen i nawet nie przeszkadzała mi niezbyt czysta woda. Ważne że była mokra.

A ja jak byłem mały to kąpałem się w Liwce na kaczym dołku :razz: ( wysokość ul .Mickiewicza) mimo, że z Górek a dokładnie z PGRu płynęły wodami gruntowymi setki litrów świńskich fekaliów, a obok spływały wielką rurą różne nieczystości z miasta, chodziłem również na basen odkryty w którym woda mówiąc w prost była syfiasta , i mi to także nie przeszkadzało.
Dzisiaj jestem troszkę starszy a co za tym idzie i pewnie mądrzejszy :) i nie wszedłbym do tego basenu za żadne skarby. Myślę sobie, że i większość z nas zrobiła by to samo.
Jutro rano wybieram się na nową pływalnię w celu rozpoznania terenu i podzielę się z Wami moimi spostrzeżeniami :grin:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 9 maja 2012, o 22:39 

aszastra napisał(a):
A ja jak byłem mały to kąpałem się w Liwce na kaczym dołku :razz: ( wysokość ul .Mickiewicza) mimo, że z Górek a dokładnie z PGRu płynęły wodami gruntowymi setki litrów świńskich fekaliów, a obok spływały wielką rurą różne nieczystości z miasta, chodziłem również na basen odkryty w którym woda mówiąc w prost była syfiasta , i mi to także nie przeszkadzało.
Dzisiaj jestem troszkę starszy a co za tym idzie i pewnie mądrzejszy :) i nie wszedłbym do tego basenu za żadne skarby. Myślę sobie, że i większość z nas zrobiła by to samo.
:grin:

Szczerze ci powiem że dzisiaj to i ja bym się zastanawiał czy wejść do tamtego basenu z przed 45 lat. :shock: :D Kiedyś Faktycznie nam to nie przeszkadzało i myśleliśmy że tak musi być.
Nikt nie myślał o sanepidzie ,chorobach ,zarazkach itd..

aszastra Nie porównuj tamtego starego basenu do dzisiejszych standardów.
Ale bywałem trochę na basenach (odkrytych) w Niemczech.
I to co tam widziałem no to rewelacja.
Dlatego myślę że u nas dzisiaj też tylko taki standard, by się sprawdził i przyjął.

Na fotce (którą wrzucam) jest basen w którym kąpałem się 25 lat temu w Niemczech.
Już wtedy te baseny były rewelacyjne, a woda była błękitna i czysta że pić ją można by było.
A dzisiaj te baseny są o niebo piękniejsze!! :shock:

Załączniki:
Scan47.jpg
Scan47.jpg [ 58.23 KiB | Przeglądane 7096 razy ]
Scan51.jpg
Scan51.jpg [ 54.32 KiB | Przeglądane 7096 razy ]
Basen na którym się kompałem 25 lat te.jpg
Basen na którym się kompałem 25 lat te.jpg [ 90.24 KiB | Przeglądane 7098 razy ]
Scan52.jpg
Scan52.jpg [ 78.19 KiB | Przeglądane 7098 razy ]

PostNapisane: 10 maja 2012, o 09:31 
Przyjaciel forum

aszastra napisał(a):
Jutro rano wybieram się na nową pływalnię w celu rozpoznania terenu i podzielę się z Wami moimi spostrzeżeniami :grin:

Tak jak pisałem wczoraj dzisiaj wybrałem się na nową pływalnię.
O godzinie 8:05 przekroczyłem progi nowego obiektu , pani w szatni jak i panie przy kasie uśmiechnięte i bardzo miłe ,może dlatego że byłem pierwszym klientem :) .
Pierwsze moje pytanie dotyczyło możliwości dostania wydrukowanego cennika.Usłyszałem, że niestety cenników nie ma, ale kiedy wychodziłem z pływalni wydrukowane cenniki już leżały na ladzie :grin: .
Szatnia i prysznice bardzo funkcjonalne , sam basen prezentuje się super.Za 10 zł poczułem się jak szejk arabski, cały basen był do mojej dyspozycji :) . Popływałem sobie 0,5 godzinki ( mam wrażenie, że basen jest dłuższy od basenu starego),a później przystąpiłem do sprawdzania dodatkowych atrakcji naszego obiektu.
Bicze wodne i jacuzzi super sprawa , woda w mniejszym basenie jest odpowiednio cieplejsza.Wcześniej myślałem sobie, że przy mniejszym baseniku jest zrobiona namiastka sztucznej rzeki, jednak się myliłem .Z boku baseniku można sobie usiąść i z pod pupy lecą bąbelki powietrza , taki mały masażyk.
Najfajniejszą sprawą jest zjeżdżalnia , w środku zmieniające się oświetlenie ledowe fantastycznie uatrakcyjnia kilkunastosekundowy zjazd , chociaż uzyskiwana prędkość nie powala z nóg.
Mój dzisiejszy rekord z 7 zjazdów to 17,23 sek :razz:.
Po opuszczeniu szatni skorzystałem z suszarki do włosów ,która zamiast gorącym powietrzem suszyła moją łysinkę powietrzem letnim.( konstrukcja mizerna -obawiam się że długo słuchawki nie pociągną :razz:- na starym basenie suszarki są o wiele lepsze).
Po wyjściu ze strefy liczenia czasu ( zmieściłem się w godzince :D ) , miła pani z szatni poinformowała mnie, że ,,walczą" jeszcze o więcej krzesełek przy samej szatni ( są tylko 2) .
Ja jeszcze zwróciłem uwagę na brak stoisk dla rowerów , dosłownie po 2 minutach przyjechało dwoje młodych rowerzystów i nie mieli gdzie swoich bryczek postawić.
W trakcie mojego pobytu na basenie zjawiło się jeszcze dwóch panów , więc frekwencja zgodnie z naszymi oczekiwaniami nie powala.
Reasumując:
Za 10 zł warto odwiedzić ten obiekt , polecam. :D

PostNapisane: 10 maja 2012, o 11:08 

Ja też tam byłem , ale wczoraj wieczorkiem . Widze, że opis jest więc nie będę pisał o tym samym . Jedyne to co mi przeszkadzało to praktycznie brak miejsc siedzących w całym holu, są tam dwa fotele . Obiekt jest wielki, wydaje mi się że jeszcze tam brakuje trochę sprzętu. No ale zoabczymy czy coś się zmieni z tym .

PostNapisane: 10 maja 2012, o 17:01 
Przyjaciel forum

aszastra napisał(a):
aszastra napisał(a):

Tak jak pisałem wczoraj dzisiaj wybrałem się na nową pływalnię.
O godzinie 8:05 przekroczyłem progi nowego obiektu , pani w szatni jak i panie przy kasie uśmiechnięte i bardzo miłe ,może dlatego że byłem pierwszym klientem :) .
Pierwsze moje pytanie dotyczyło możliwości dostania wydrukowanego cennika.Usłyszałem, że niestety cenników nie ma, ale kiedy wychodziłem z pływalni wydrukowane cenniki już leżały na ladzie :grin: .
Szatnia i prysznice bardzo funkcjonalne , sam basen prezentuje się super.Za 10 zł poczułem się jak szejk arabski, cały basen był do mojej dyspozycji :) . Popływałem sobie 0,5 godzinki ( mam wrażenie, że basen jest dłuższy od basenu starego),a później przystąpiłem do sprawdzania dodatkowych atrakcji naszego obiektu.
Bicze wodne i jacuzzi super sprawa , woda w mniejszym basenie jest odpowiednio cieplejsza.Wcześniej myślałem sobie, że przy mniejszym baseniku jest zrobiona namiastka sztucznej rzeki, jednak się myliłem .Z boku baseniku można sobie usiąść i z pod pupy lecą bąbelki powietrza , taki mały masażyk.
Nie rozumiem przyjacielu czemu o mnie zapomniałeś. Chętnie poszedłbym z Tobą sprawdzić , czy mówisz lub piszesz prawdę. Pozdrawiam.
Najfajniejszą sprawą jest zjeżdżalnia , w środku zmieniające się oświetlenie ledowe fantastycznie uatrakcyjnia kilkunastosekundowy zjazd , chociaż uzyskiwana prędkość nie powala z nóg.
Po opuszczeniu szatni skorzystałem z suszarki do włosów ,która zamiast gorącym powietrzem suszyła moją łysinkę powietrzem letnim.( konstrukcja mizerna -obawiam się że długo słuchawki nie pociągną :razz:- na starym basenie suszarki są o wiele lepsze).
Po wyjściu ze strefy liczenia czasu ( zmieściłem się w godzince :D ) , miła pani z szatni poinformowała mnie, że ,,walczą" jeszcze o więcej krzesełek przy samej szatni ( są tylko 2) .
Ja jeszcze zwróciłem uwagę na brak stoisk dla rowerów , dosłownie po 2 minutach przyjechało dwoje młodych rowerzystów i nie mieli gdzie swoich bryczek postawić.
W trakcie mojego pobytu na basenie zjawiło się jeszcze dwóch panów , więc frekwencja zgodnie z naszymi oczekiwaniami nie powala.
Reasumując:
Za 10 zł warto odwiedzić ten obiekt , polecam. :D

Nie rozumiem czemu o mnie zapomniałeś.

PostNapisane: 10 maja 2012, o 18:11 

aszastra napisał(a):

Mój 16,66 :D
Byłem dzisiaj - godzinka 12 pln tyle że popołudniem.

Świat byłby bezpieczniejszy, gdyby przed wejściem do samolotu trzeba by było zjeść kawałek bekonu.
NDIE

PostNapisane: 10 maja 2012, o 19:57 

punky napisał(a):
Mój 16,66 :D
Byłem dzisiaj - godzinka 12 pln tyle że popołudniem.

A Ty bez wody żyć nie możesz? ;)

PostNapisane: 10 maja 2012, o 20:14 

beria napisał(a):

A Ty bez wody żyć nie możesz? ;)

No niestety :D

Musimy się tam wybrać większa ekipą, bo warto.

Świat byłby bezpieczniejszy, gdyby przed wejściem do samolotu trzeba by było zjeść kawałek bekonu.
NDIE

PostNapisane: 10 maja 2012, o 20:22 

punky napisał(a):

A jakie kąpielówki się teraz nosi? :)

PostNapisane: 10 maja 2012, o 20:23 
punky napisał(a):
A piwo po ile? :razz: :D

PostNapisane: 10 maja 2012, o 20:40 

krzyzak napisał(a):
punky napisał(a):

JA was będę pilnował w dresach, bo pływać ni umiem ;)

PostNapisane: 10 maja 2012, o 20:46 

beria napisał(a):
krzyzak napisał(a):
punky napisał(a):

JA was będę pilnował w dresach, bo pływać ni umiem ;)

W brodziku nie utoniesz :D
Kąpielgacie dowolne :D

MACIEKZB napisał(a):
punky napisał(a):
A piwo po ile? :razz: :D

To jest coś czego brakuje u nas w dżakuzi a co mają w słowackich termach zimą.

NDIE

PostNapisane: 10 maja 2012, o 22:15 
Cytuj:
Za 10 zł poczułem się jak szejk arabski

Mój szwagier jest zawodowym marynarzem i opowiadał mi ,że samo wejście na "podobny" obiekt w:
Załącznik:
palm_jumeirah.jpg
palm_jumeirah.jpg [ 69.07 KiB | Przeglądane 6823 razy ]

to koszt 10 $.Szatnia,każda z dodatkowych atrakcji to kolejne $$$ :D

PostNapisane: 11 maja 2012, o 16:53 

NOWY(L) napisał(a):
Cytuj:
Za 10 zł poczułem się jak szejk arabski

Mój szwagier jest zawodowym marynarzem i opowiadał mi ,że samo wejście na "podobny" obiekt w:
...
to koszt 10 $.Szatnia,każda z dodatkowych atrakcji to kolejne $$$ :D

Abu Dhabi...rzeczyiście podobny :shock:
To te "podobne" np. samochody powinny być w tej samej cenie. :D :D :D

Załączniki:
S63-AMG-1.jpg
S63-AMG-1.jpg [ 48.69 KiB | Przeglądane 6735 razy ]
qvyc2ogssks44sso8gc800400w8_600.jpg
qvyc2ogssks44sso8gc800400w8_600.jpg [ 48.22 KiB | Przeglądane 6735 razy ]

PostNapisane: 11 maja 2012, o 21:01 

Byłem dzisiaj na tym baseniku jako na zajęciach szkolnych i powiem Wam, że jest bardzo dobrym obiektem :) chyba nawet jutro sobie pójdę ;D
To, że od 10 do 14 pływają szkoły ma na celu (jak słyszałem od synowej Pana Burmistrza) zachęcenie dzieci i ich rodzin do korzystania z obiektu. Taka promocja, bo w sumie za dużo osób nie pójdzie w tych godzinach, to niech pływają :D
Mój rekord - 17.22 :D
Miło się pływa, tylko trzeba by podsunąć pomysł na podgrzanie wody w jacuzzi do 32-35 stopni, bo taka trochę zimnawa jest :P
A mój znajomy ratownik mówił, że wczoraj, od 14 do 22 przewinęło się przez pływalnię ok. 350 osób. Mają chłopaki roboty, nie ma chwili wytchnienia :P

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 556 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1