Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Biało- czerwona
PostNapisane: 3 czerwca 2012, o 20:47 
Przyjaciel forum

Kolego anduel, jakbyś nie zauważył to moja wypowiedź był poprzedzona cytatem z wypowiedzi drosika i do niej też nawiązywała. Ja doskonale wiem o co Ci chodzi i doskonale też wiem, że polska flaga może być (z wyjątkami podanymi przez Ciebie) tylko biało czerwona. Dlatego też bardzo mi się podoba gadżet, który zaprezentowałem, bo swoimi barwami i napisem dokładnie wskazuje do kibicowanie komu został stworzony jednocześnie nie wpisując się w ustawową definicje polskiej flagi, przez co nie łamie prawa i nie obraża niczyich patriotycznych uczuć.

PostNapisane: 3 czerwca 2012, o 20:52 
Moim zdaniem używanie flagi państwowej(ustawowej) a barw narodowych(symboli) to dwie różne sparwy. Używanie barw narodowych uważam, że może być przejawem patriotyzmu jeśli oddajemy im odpowiednią cześć a niekoniecznie łamaniem prawa. KK przewiduje karę za znieważanie, niszczenie i uszkadzanie flagi a flaga to prostokątny płat tkaniny o barwach biało-czerwonych i proporcji 8:5 wszystkie inne przedmioty mają co najwyżej barwy narodowe.

PostNapisane: 3 czerwca 2012, o 21:32 

bloszek napisał(a):
To może ja dodam filmik warty obejżenia:

http://www.smog.pl/wideo/47880/szacunek ... _vs_stany/

Napewno na niejednej imprezie "pokazowej"/państwowej etc. taka systuacja się zdaża...

No bez jaj... Co ty porownujesz? Bardziej pomylonego kraju jezeli chodzi o profanowanie swoich barw narodowych jak USA to nie znam. Profanowania oczywiscie w odpowiednim tego slowa znaczeniu. Umieszczanie barw narodowych gdzie tylko sie da lacznie ze strojami tancerek go go.
A to co pokazales z usa to ceremonia zwiniecia flagi, ktora byla przykryta trumna poleglego wojaka. Taka maja procedure i tyle. Z kolei migawka z Sejn nic wspolnego z pogrzebem nie ma. Ot odsloniecie kolejnego miejsca szczegolnej czci i kultu przypominajacego katastrofe, ktora juz 90% polakow rzyga. A czy to bylo przykryte flaga (sugeruje zapoznac sie z definicja slowa flaga) czy kawalkiem bialoczerwonej szmaty to juz insza inszosc.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 4 czerwca 2012, o 09:33 

I ciągłe narzekania...flaga nie taka ,samochód jest w gadżetach patriotycznych... przestańcie marudzić :evil: cieszcie się że jest takie wydarzenie w Polsce.

PostNapisane: 4 czerwca 2012, o 15:16 
Przyjaciel forum

Rave84 napisał(a):
I ciągłe narzekania...flaga nie taka ,samochód jest w gadżetach patriotycznych... przestańcie marudzić :evil: cieszcie się że jest takie wydarzenie w Polsce.

Wiedziałem że ktoś nazwie utyskiwania na powyższy temat malkontenctwem, otóż drogi Rave84 gdyby zamykać oko na nieprawidłowości w każdej dziedzinie a taką mamy skądinąd naturę to powinniśmy diagnozować rzeczywistość jak w wicu Laskowika który to w latach słusznie minionych powiedział ze sceny że gdy auto utraci jedno koło to należy mówić że auto mamy wspaniałe bo ma trzy dobre koła a nie jedno urwane. Cieszę się niezmiernie z tego że w Polsce jest duża impreza, ale też mam świadomość że pieniądze wydane na nią nigdy się nie zwrócą. Jak sobie przypomnę jakie w dniu wyboru naszego kraju na organizatora tej imprezy roztaczano miraże zarobków na niej, to dzisiaj ogarnia mnie pusty śmiech - ale to zupełnie inna sprawa.

PostNapisane: 4 czerwca 2012, o 18:10 

Jak za czasów rzymskich- gdy ludzie nie mieli co jeść i spadało poparcie dla aktualnie rządzących, urządzało im się igrzyska... Ciekawe tylko czy krwi będzie tyle samo :) Tak to przynajmniej "kolorowo" widzą zagraniczni komentatorzy :D Kwestia zarobków imprezy jest dość łatwa do policzenia - ilość miejsc x ilość meczów na danym stadionie x cena biletu.

PostNapisane: 4 czerwca 2012, o 21:35 

artwil1 napisał(a):
Jak za czasów rzymskich- gdy ludzie nie mieli co jeść i spadało poparcie dla aktualnie rządzących, urządzało im się igrzyska... Ciekawe tylko czy krwi będzie tyle samo :) Tak to przynajmniej "kolorowo" widzą zagraniczni komentatorzy :D Kwestia zarobków imprezy jest dość łatwa do policzenia - ilość miejsc x ilość meczów na danym stadionie x cena biletu.

Niestety nie jest to tak łatwo policzalne jak tobie się wydaje , nie zapominaj o hotelach, gastronomii ,sklepach itd.
Jak jedziesz gdzieś na urlop to tylko zostawiasz kasę u hotelarza?

pozdrawiam

PostNapisane: 4 czerwca 2012, o 22:09 
Przyjaciel forum

Rave84 napisał(a):
cieszcie się że jest takie wydarzenie w Polsce.

Ja się cieszę, czekam tylko jak wypuszczą prezerwatywy w barwach narodowych :D

PostNapisane: 4 czerwca 2012, o 22:19 
Z logiem Palikmiota :twisted: :twisted:

PostNapisane: 4 czerwca 2012, o 22:26 
Przyjaciel forum

NOWY(L) napisał(a):
Z logiem Palikmiota :twisted: :twisted:

Ze zdjęciem, toć on taki pi....waty jest :D

PostNapisane: 4 czerwca 2012, o 22:27 
Hahahahahahah :D :D
Mistrz :!: :!: :lol: :lol: :lol:

PostNapisane: 4 czerwca 2012, o 22:54 

A co wy na taką propozycję flagi z lekkim przymrużeniem oka albo dwojga oczu.

Załączniki:
306182_448728731805618_448700975141727_100961405_369215391_n.jpg
306182_448728731805618_448700975141727_100961405_369215391_n.jpg [ 13.95 KiB | Przeglądane 6692 razy ]

PostNapisane: 4 czerwca 2012, o 22:56 
Przyjaciel forum

Bardzo dobra :D

PostNapisane: 7 czerwca 2012, o 12:10 

W sumie to ten cały narodowo-flagowy entuzjazm jest tak samo przejawem chwilowej mody jak tabliczki z imieniem w pewnym czasie nagminnie umieszczane na szybach samochodowych (czasami brakowało jeszcze numeru pesel). Otóż gdy jest święto niepodległości, flag jak na lekarstwo, u mnie na osiedlu może ze dwie flagi pełnowymiarowe wiszą wtedy. W sumie gdyby nie flagi na urzędach to w ogóle nie było by widać że coś się świętuje. Natomiast jestem w głębokim szoku jak namnożyło się tych flag i gadżetów browaro-partiotycznych dookoła. Co do profanacji to największym kretynizmem jaki widziałem to zaczepiona na tylnej wycieraczce osobówki mała flaga Polski - chyba do wspomagania wycierania tylnej szyby. Oczywiście tyskie rozsyła wszędzie swoją chustę czy narzutę (sam nie wiem jak to nazwać) , a ludziska się cieszą. Dla mnie było by spoko gdyby nie ta reklama browaru którą ludzie wywieszają na balkonach i samochodach i gdzie się tylko da. W sumie niech tam sobie będzie ale ciekawi mnie tylko kiedy zaczną znikać te rzeczy ... podejrzewam że po drugim występie naszej reprezentacji.

PostNapisane: 7 czerwca 2012, o 13:13 

AKSORZ,
Czy Ty i Tobie podobni, nie potraficie zaakceptować dobrej zabawy z przymrożeniem oka.
Czy należny wszystko i wszystkich wiecznie krytykować?
Przecież to wszystko co się obecnie dzieje to jest wielka nasza, narodowa i Europejska zabawa. I tak trzeba ja traktować.

Po prostu;
Bawić się!

A jak ktoś nie ma ochoty na zabawę to niech chociaż nie przeszkadza innym w ich święcie!
Za chwile to wszystko minie, ucichnie, i wróci do normy!
Wyluzuj i baw się jak inni!
Bo zgorzkniejesz do do reszty przez ta swoja krytykę.!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1