Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Nocna Demolka na Żeromskiego
PostNapisane: 2 sierpnia 2012, o 13:24 
Lilith napisał(a):

catani, hmm czyli uważasz, że skoro to jest spokojna dziura, to można dać przyzwolenie
na kilka zniszczonych przystanków, wywalonych śmietników?

zapewne to mialam na mysli piszac w/w post :roll:

PostNapisane: 2 sierpnia 2012, o 19:11 

catani, nie wiem co miałaś na myśli. Tak to odebrałam.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 2 sierpnia 2012, o 19:24 

tin napisał(a):
Dzisiejszej nocy została"zdemolowana" przez wandali ulica Żeromskiego (...) Oczywiście policja zapewne nic na ten temat nie wie, bo i jak skoro nasi dzielni stróże prawa wolą czaić się z radarem na Dankowie (...) czy jedynym znakiem dbałości o bezpieczeństwo maja być ukryte po krzakach fotoradary.

Wybaczcie, ale stanę po stronie "drogówki" bo o niej tu chyba mowa w kontekście radaru. Znacie mnie, nie jestem "gliniarzem" ale z racji wieku kilku znam, co jest oczywiste w tak niewielkim mieście. Tin, z całym szacunkiem, ale czy Ty w obowiązkach pracowniczych w firmie w której pracujesz, masz stać na linii produkcyjnej, robić księgowość, być portierem na bramie wjazdowej, sprzątać stołówkę, prowadzić negocjacje z nowymi klientami, naprawiać zepsute narzędzia począwszy od odkurzacza a skończywszy na systemie informatycznym firmy i jednocześnie wprowadzać i nadzorować system 5S i KAIZEN? Jeżeli tak, to moja wypowiedź Ciebie nie dotyczy. Policja drogowa jest od radarów i zdarzeń drogowych, prewencja od porząku, dochodzeniówka od śledztwa, kryminalni od przestępstw a łacznościowcy od radiostacji. Czepianie się więc, że policjanci wolą stać z radarem zamiast gonić pijaczków po parku jest nie na miejscu. To po prostu nie ich działka, jak to, że sprzątanie łazienki nie jest działką księgowej tylko "specjalistki utrzymania powierzchni płaskich" =>czyt.: sprzątaczki. Proste? Proszę nie sypać na mnie gromów, ale każdy robi to, co ma w obowiązkach. Prawda? Kto się ze mną nie zgadza, niech sam odpowie sobie na pytanie: Ile razy w pracy odpowiedział koledze, gdy ten prosił go o coś: stary, sorki, ale to sprawa dla Zenka. Ja mam swoją robotę...

Obrazek

PostNapisane: 2 sierpnia 2012, o 19:43 

Masz racje, pisza„policja„mam na mysli cala organizacje ale zauwaz ze wywolywalem tez do odpowiedzi straz miejska.Brak mi w miescie patroli z prewencji, a ich widoczna obecnosc poprawila by nastroje sporej grupy mieszkancow.Mam odrobine zalu do naszej policji, kilka razy zostalem okradziony i jakos nigdy nie znaleziono sprawcow,fajna praca co, po miesiacu napisac…„nie wykryto sprawcy„ i z czystym sumieniem odebrac wyplate.Gdyby w miescie byli wieczorem widziani policjanci i sm wydaje mi sie ze wielu zlych spraw udaloby sie uniknac.

PostNapisane: 2 sierpnia 2012, o 19:56 

tin napisał(a):
Masz racje, pisza„policja„mam na mysli cala organizacje ale zauwaz ze wywolywalem tez do odpowiedzi straz miejska.Brak mi w miescie patroli z prewencji, a ich widoczna obecnosc poprawila by nastroje sporej grupy mieszkancow (...) Gdyby w miescie byli wieczorem widziani policjanci i sm wydaje mi sie ze wielu zlych spraw udaloby sie uniknac.

Jeżeli chodzi o SM to się z Tobą zgadzam, dlatego nie wypowiedziałem się na ten temat. Jest to organizacja powołana wyłącznie do pilnowania porządku w mieście. Nie chcę komentować poczynań tej służby z prostego powodu: nie widzę ich w akcjach. Może są tak dyskretni... Moja wypowiedź dotyczyła "drogówki" bo troszkę mnie zabolało karcenie ludzi, którzy akurat w tej kwestii niewiele mają do powiedzenia, poza wyjątkami gdy są świadkami jakichś wykroczeń. W takiej sytuacji reagują. Widziałem. A, że nikt nie jest doskonały... wszyscy to wiemy, ale tą zasadę stosujemy wyłącznie usprawiedliwiając siebie... :wink:

Obrazek

PostNapisane: 2 sierpnia 2012, o 20:08 

Wracając do meritum, wątek ten pokazuje,że są jeszcze w naszym mieście miejsca w których chuligani czuja się dobrze. Może warto pomyśleć o kolejnych kamerach oraz zwiększeniu aktywności służb w tych okolicach. Nie wspomnę o aktywności mieszkańców ale sam miałem tez sytuacje, ze wezwany patrol przyjechał po 20 minutach ! Takie działanie powoduje, że następnym razem nawet się dzwonić nie chce.

PostNapisane: 2 sierpnia 2012, o 21:08 

Cytuj:
Wracając do meritum, wątek ten pokazuje,że są jeszcze w naszym mieście miejsca w których chuligani czuja się dobrze.

Takich miejsc Kwidzynie jest bardzo dużo, zalicza się do nich praktycznie cały teren kolejowy w naszym mieście, zaczynając od holu dworca i peronów, a kończąc na okolicy ulicy Śliskiej i moście nad Liwą przy ulicy Piastowskiej.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1