Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 106 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 27 stycznia 2007, o 19:55 

Azaziz napisał(a):
w sam raz jak na miasto w którym tylko warto zatankować

... albo zobaczyć oblężenie ...

Rożnie to bywa z tymi obiektami przemysłowymi i zabytkami. Spójrz co dzieje się w centrum Łodzi. Większość obiektów z początku XIX w. będących kiedyś prosperującymi fabrykami branży włókienniczej lub pokrewnych dziś znikają po to aby w ich miejsce mogły powstać kolejne, prosperujące przedsięwzięcia. Kto wie, co rozebrano 100 lat temu aby wybudować to, co dziś nazywamy zabytkami. Moim zdaniem jednak to tylko mury. A jak wiemy "mury runą runą, by pogrzebać stary świat".

Tytuł:
PostNapisane: 27 stycznia 2007, o 20:06 

beges napisał(a):
Dziwię się , że jako admin potrafisz tak skutecznie zrażać do siebie ludzi, którzy dopiero co weszli na te forum.
Jesteś przekonany, że pozjadałeś wszystkie rozumy?

Pozostaje mieć nadzieję, że uraz do mnie nie przerodzi się w uraz do Forum, które jest miejscem, gdzie ludzie chcą i mogą się wykrzyczeć. W polemice z Tobą nie występuję jako admin i nie reprezentuję Społeczności e-kwidzyn tylko samego siebie i własne zdanie. Chcę się dowiedzieć na jakiej podstawie zarzucasz komuś błędy a gdy chodzi o błędy popełniane przez władze to są to ciężkie zarzuty. Możesz być pewien tego, że jeśli Twoje zarzuty okazałyby się prawdzie znajdziesz we mnie sprzymierzeńca w walce ze wszelkimi nadużyciami, naruszeniami prawa czy przysłowiowymi "przegięciami pałki".
Nie obruszaj się beges ale jeśli chcesz tu kogoś bezpodstawnie obsmarowywać to źle trafiłeś.

Tytuł:
PostNapisane: 27 stycznia 2007, o 21:27 

KrzaQ napisał(a):
Rożnie to bywa z tymi obiektami przemysłowymi i zabytkami.

Normalka, w Malborku mury obronne wzdłuż Nogatu się sypią, fragment na jednym ze zdjęć, na drugim Słodownia na początku rozbiórki

Załączniki:
Komentarz: Większa część została rozebrana, mniejszą zostawiono (na zdjęciu niewidoczna) niewidoczne również pozostałe elementy architektoniczne
słodownia malbork.jpg
słodownia malbork.jpg [ 72.03 KiB | Przeglądane 5720 razy ]
Komentarz: Fragment murów
mury malbork.jpg
mury malbork.jpg [ 58.07 KiB | Przeglądane 5720 razy ]

Tytuł:
PostNapisane: 29 stycznia 2007, o 20:55 

Da ktoś jakąś fotkę?

Ja się bardzo cieszę, że taka stacja u nas powstanie. Na pewno będzie można mnie tam spotkać :-)
Zupełną innowacją, jeśli chodzi o nasz lokalny rynek stacji paliw, będzie sposób płacenia. Za 5zł nie zatankujesz :razz:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 29 stycznia 2007, o 21:11 

no ale jak zaplacisz przykladowo 50 a zatankuje ci do pełna np za 45 to reszty Ci raczej nie odda :)

Tytuł:
PostNapisane: 29 stycznia 2007, o 23:08 

Reszty nie odda ale to nic straconego. Można te pieniąchy odzyskać na podstawie stosownego pokwitowania wydawanego przez dystrybutor. Ehhh dobrze, że moje auto jeździ na gaz.

Tytuł:
PostNapisane: 29 stycznia 2007, o 23:41 

Teraz pokażę Wam jak było dokładnie miesiąc temu. Jak jest obecnie, pokażę jak wrócę. Chyba, że mnie Drosik wyprzedzi :grin:

Załączniki:
IMG_0067.JPG
IMG_0067.JPG [ 52.23 KiB | Przeglądane 5654 razy ]

Tytuł:
PostNapisane: 29 stycznia 2007, o 23:50 

Dzięki Piotrze_J.
Ma ktoś jeszcze coś w tym temacie? Jeśli tak, dawajcie ludziska fotki :-)

dzajant napisał(a):
no ale jak zaplacisz przykladowo 50 a zatankuje ci do pełna np za 45 to reszty Ci raczej nie odda

Ze strony Neste:

Terminale nie przyjmują monet i nie wydają reszty.
Odbiór reszty u operatora stacji lub w biurze firmy na podstawie pokwitowania.

Tytuł:
PostNapisane: 30 stycznia 2007, o 22:52 

Może trochę pobieżnie przeglądam temat, ale uważam, że dla nas jako klientów im więcej sklepów typu market i stacji paliw tym lepiej. A racji ku temu jest wiele. O ile dobrze pamiętam to wielu z naszych radnych (włascicieli pomniejszych sklepików) w obawie przed konkurencją była przeciwna budowie "Kaflandu". A jak przeszedł pierwszy market, to reszta za nim. Sam nie tankuję bo nie mam do czego, ale jestem za tym, by taka stacja paliw jak omawiana w temacie powstała. W końcu miasto się rozwija.

Ostatnio edytowano 1 lutego 2007, o 16:02 przez ptomson, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 31 stycznia 2007, o 06:57 
Kurcze, patrze i nie mogę znaleźć, ale czy ktoś wie kiedy otworzą stację :?: . Na forum chyba nie padła data, bynajmniej nie mogę znaleźć. :roll: :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 31 stycznia 2007, o 11:47 

Właśnie byłem świadkiem tankowania jednego ze zbiorników stacji. Sądzę, że w krótkim czasie możemy się spodziewać otwarcia.

Tytuł:
PostNapisane: 31 stycznia 2007, o 12:02 
Piotr_J napisał(a):
Właśnie byłem świadkiem tankowania jednego ze zbiorników stacji.

To już tuż tuż pewnie otwarcie, jestem jednak ciekawy cen jakie będą, Czy naprawdę będzie konkurencyjną stacją dla pozostałych w Kwidzynie.

Tytuł:
PostNapisane: 31 stycznia 2007, o 12:12 

Nie wiem jaka jest polityka firmy na okoliczność otwarcia nowych stacji ale może będzie niższa niż na innych krajowych stacjach tej firmy? A jeśli nie to i tak będzie taniej niż na stacjach obsługowych.

Tytuł:
PostNapisane: 31 stycznia 2007, o 13:27 

Z punktu widzenia osoby "prywatnej" i nie potrzebującej faktury takie tankowanie może faktycznie się opłacać. Zaś jeśli chodzi o mnie - tankowanie na tej stacji odpada (przynajmniej na dziś) zupełnie - fakturę muszę mieć "od ręki" a i cena jaką faktycznie płacę za paliwo to cena "netto" :grinka:

No... chyba że na tej stacji cena brutto będzie niższa niż netto na pozostałych :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 31 stycznia 2007, o 13:59 
malgos napisał(a):
No... chyba że na tej stacji cena brutto będzie niższa niż netto na pozostałych :twisted:

Nie, no chyba aż tak niska nie będzie. W przypadku aż tak niskiej ceny to byśmy mieli pewnie kolejki na Neste jak za kawą i papierem za komuny, no i inne stacje by padły.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 106 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1