Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 91 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Odp: Nowa pływalnia - ściśle pod kontrolą
PostNapisane: 14 grudnia 2012, o 19:55 
Jeśli chodzi o areny Euro , to wszystkie są deficytowe.

PostNapisane: 14 grudnia 2012, o 20:23 

Wszystko to przez bezsensowne zarządzanie takimi obiektami :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 14 grudnia 2012, o 20:29 
Ale jakimi ?
Takimi jak nasza lokalna pływalnia czy takimi jak stadiony wybudowane na Euro ?

PostNapisane: 14 grudnia 2012, o 20:43 

Jedno i drugie.

PostNapisane: 14 grudnia 2012, o 20:47 
Akurat co do stadionów ,to obecne zarządzanie ma drugoplanową rolę .Niestety są one po prostu za duże i nie przystosowane do ligowych rozgrywek.Wysoka albo maksymalna frekwencja na każdym meczu rozgrywanym na takim stadionie zapewni im rentowność .Niestety w obecnym stanie i poziomie naszej kopanej oraz w wyniku przepisów o bezpieczeństwie imprez masowych jest to praktycznie niemożliwe.

Tytuł: Re: Nowa pływalnia - ściśle pod kontrolą
PostNapisane: 17 grudnia 2012, o 21:44 

Winnym wszystkiego jest wszechogarniający społeczeństwo marazm.
Co innego, gdyby taki basen przyszedł do ludzi do domu: "ale gramolić się na Wiejską, to mie się nie kce".
Cena raczej nie decyduje.
A może brak w szufladzie czystych gaci jest naszym determinantem??? :D

PostNapisane: 17 grudnia 2012, o 22:35 

rumpo9, mylisz się. To cena determinuje. Uwierz, że jest wielu ludzi, którym się chce, wiele rodzin, które chętnie organizują swoim dzieciakom aktywny wypoczynek, ale niestety, w sytuacji, gdzie ledwo starcza na chleb ( aktualnie takich rodzin nie brakuje), nawet nie ma szans, by wystarczyło jeszcze na basen, gdzie sobie nieźle liczą.

Istnieją też jednostki całkowicie wegetujące, dla których za daleko by było, nawet gdyby ten basen urządzono u nich w przedpokoju,ale to raczej odsetek (o ile mówimy o ludziach młodych).

PostNapisane: 17 grudnia 2012, o 23:11 

Czyli wracamy do punktu wyjścia. Basen jest dla wszystkich, ale większość z niego nie korzysta bo :
a) za drogo
b) za daleko
c) ratownicy się czepiają
d) cena... och! ta cena. Po wyjściu z basenu trzeba się przecież posilić. Najlepiej zamiast do wody, lecieć od razu do najbliższej "hotdogbudy" i zapłacić
10 pln za kęs amerykanizacji. Walić basen!
To My Polacy!!!

PostNapisane: 17 grudnia 2012, o 23:38 

A ja się z wami nie zgadzam. Ja mam karnet i jestem zadowolony. Zawsze ja idę na basen nikogo nie ma na zjeżdżalni, tory w większości są puste i jest fajnie. A co do wypowiedzi Lilith, to tu się z Tobą nie zgodzę. Podam ci prosty przykład, paczka fajek kosztuje 11 pln, w rodzinie palą minimum dwie osoby, palą gdzieś paczkę dziennie, czyli 1 na osobę, daje to nam 22 złote dziennie, pomnóż to przez tydzień, miesiąc i prosty rachunek daje prosty wynik. Pozdrawiam.

PostNapisane: 18 grudnia 2012, o 06:57 

fajki to zły przykład bo to nałóg... to nie jest tak że się mówi od jutra rzucam palenie, i faktycznie nie pali

PostNapisane: 18 grudnia 2012, o 07:19 
Przyjaciel forum

Cytuj:
Cena raczej nie decyduje

Jesteś pewny?
Dla przykładu. Zbierając swoje dwa szkodniki (a że małe jeszcze to na brodzik) na stary basen płacę po 3 zł od sztuki za godzinę (godzinę w basenie) lub najczęściej (a co nie stać mnie :D ) 20 zł za godzinę na wyłączność. Na nowym basenie, bilet rodzinny w czasie kiedy najczęściej na ten basen jeżdżę kosztuje 36 zł za godzinę pobytu na basenie czyli z dwójką małych dzieciaków za jakieś max 30 minut w wodzie zimą, latem można to przeciągnąć do 45.
Podsumowując na starym basenie minuta kąpieli wychodzi 33 gr, na nowym od 80 gr do 1,20 zł. Różnica całkiem spora i dlatego właśnie cały czas korzystamy ze starego.

Cytuj:
Podam ci prosty przykład, paczka fajek kosztuje 11 pln, w rodzinie palą minimum dwie osoby, palą gdzieś paczkę dziennie, czyli 1 na osobę, daje to nam 22 złote dziennie, pomnóż to przez tydzień, miesiąc i prosty rachunek daje prosty wynik.

Masz jakiś nałóg?

PostNapisane: 18 grudnia 2012, o 09:18 

brelokioki, no tak, bo wszyscy palą, z tego tytułu nie stać ich/nas na taką przyjemność jak basen. Bzdura. Ceny są za wysokie. Jeszcze mozna by było to przełknąć, jeśli płaciłbyś za pełną godzinę pobytu na basenie. A jeśli idziesz z 2 szkrabów, to nie ma szans, by spędzić na basenie więcej niż 40 minut. Więc albo niech obniżą nieco ceny, albo niech sposób naliczania czasu się zmieni.

PostNapisane: 18 grudnia 2012, o 12:20 

Fajki to zły przykład? To po co zaczynać jak nie można rzucić? Ja nie paliłem i nie palę i dobrze mi Jak nie było basenu było źle, jest basen też jest źle. Wam to nie dogodzi w żaden sposób. Jak dla mnie cena nie jest wygórowana i tyle. I żeby zaraz nie było, to nie zarabiam "kokosów". Po prostu ja jestem zdania, że każdego stać na ten basen chociaż raz w miesiącu i nikt mi nie udowodni, że tak nie jest. Można przyjść całą rodziną i wziąć bilet rodzinny. A tak offtopic, to znam jedną rodzinę, która żyje z "socjalnego" i właśnie niedawno kupili samochód, dziwne, nie? Ode mnie tyle, dziękuję, pozdrawiam.

PostNapisane: 18 grudnia 2012, o 12:33 

a inni palą i też im z tym dobrze...:D chodzi o to ze nowy basen w ogóle nie jest konkurencyjny cenowo do starego... jak na rynku tu masz pomidory za 8 zł bez kolejki a tu za 4zl z duża kolejka... wiadomo że ponad 80% ludzi postoi albo w ogóle nie kupi niż przepłaci.

a że samochód kupili to wiesz... samochód można kupić nawet za 1k zł z rozłożeniem na 36 miesięcy masz 28 zł :D

PostNapisane: 18 grudnia 2012, o 12:43 

Nie no, szlak mnie zaraz trafi... Jak ma być konkurencyjny cenowo? Byłeś na nowej pływalni, wiesz co tam jest? Ja nie widziałem zjeżdżalni, salki do squasha, jacuzzi w starym basenie... Miałeś kiedyś własny biznes? Wiesz na czym polega prowadzenie własnej działalności? Musisz mieć jakieś założenia finansowe, nie możesz schodzić z Twoimi pomidorami niżej jakiejś ceny, bo będzie to NIEOPŁACALNE. Samochód z rozłożeniem na raty, gdzie jedna osoba pracuje? Kpisz czy drogi szukasz?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 91 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1