Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Normalność?
PostNapisane: 4 czerwca 2013, o 13:26 
Przyjaciel forum

I włodarze miasta odpowiadają za demolkę restauracji, bo nie było toalet, budek z piwem i gastronomią :/

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 4 czerwca 2013, o 18:50 

krzyzak napisał(a):
Nie tak dawno oglądaliśmy mecz:
Borussia Dortmund - Bayern Monachium na Wembley
Pokazywali migawki ze świętowania kibiców i przegranych i wygranych, w tych samych miejscach: pubach, knajpach, piwiarniach na ulicach i itd.
Kibice obu drużyn , wspólnie, jedni weseli, drudzy mniej weseli,wspólne śpiewy toasty i gratulacje,ale bez agresji, bez bójek, bez kamieni, bez bluzgania, bez okrzyków, itd...
ŚMIESZNE I ŻENUJĄCE prawda?
NIEPOJĘTE!!

To niepojęte dla nas!
Niezrozumiałe a dla naszych kibiców,
Co to za kibice? :shock: :x
Niemieccy kibice to frajerstwo , niemoty, takie grzeczne barachło,itd...
Nie potrafią porządnie uczcić zwycięstwa swojej drużyny tak jak nasi, o których po każdym meczu cały świat mówi. :D

Wyobrażacie sobie taki mecz Legii Warszawa i Wisły Kraków w Londynie.?
Nie wyobrażam sobie ale:
Nawet gdyby do tego doszło :D :D
To myślicie że Anglicy zgodzili by się na organizację takiego meczu i wpuścili by polskich kibiców?

No naprawdę bawili się razem jak widać na załączonym obrazku:
http://www.youtube.com/watch?v=oxZn86tSNmA

Tyle że tego u nas w mainstream nie ukażą, bo jak to by wyglądało....przecież tylko polscy kibice to hołota i jeszcze im się rządy nie podobają... nie powielaj medialnej propagandy.

PostNapisane: 4 czerwca 2013, o 19:10 
No cóż.
"A w Europie to sobie Panie poradzono"........a tak świętowano tytuł mistrza Francji dla PSG.
Przy nich jesteśmy naprawdę kulturalnym narodem.......ale chwila.Zapomniałem.Osikano dwie kamienice i połamano parę krzesełek.Czyli jednak Warszawa Paryżem wschodu :!: :!:

PostNapisane: 4 czerwca 2013, o 19:33 

Nie bądźcie śmieszni. Nasi rozrabiają, jednak ciut mniej. Powód do dumy.

PostNapisane: 4 czerwca 2013, o 21:21 

Kurczę, dlaczego tego typu dyskusje na temat zachowań kibiców rozdmuchiwane są tylko w przypadku złych zachowań?? :evil:
Głupich wybryków tej garstki kibiców nawet nie warto komentować. W grupie ok. 200 tysięcy kibiców zawsze znajdzie się patologiczna część chcąca coś rozwalić, przewrócić, wylać piwo, połamać krzesełko itd, itp.

Szkoda, że z taką samą intensywnością nie komentujecie tych wzorowych, godnych naśladowania postaw wielu kibiców Legii Warszawa, takich jak np. akcje Krewkich Legionistów, pomoc Polakom na Kresach, 1916 Uśmiechów (pomoc dla domów dziecka), akcje upamiętniające wszelkiego rodzaju działania Polski Walczącej, itp., a jest tego wiele.

Czy Wy wszyscy tak czepiający się tych złych zachowań jesteście tacy idealni, nigdy nic głupiego, złego czy nagannego nie zrobiliście.
Niestety, takich pojedynczych jednostek zebrało się w kupię więcej stąd takie ""zniszczenia", tyle tylko, że wśród tak ogromnej grupie nieuniknione było odizolowanie tych kilku nierozgarniętych, chcących zepsuć święto zdecydowanej większości "normalnych" kibiców.

PostNapisane: 4 czerwca 2013, o 23:36 

piki napisał(a):
No naprawdę bawili się razem jak widać na załączonym obrazku:
.

Nie żartuj! I nie rób jajów! :evil:
To ma być zadyma?? :shock:
Nie obrażaj naszych kibiców, porównując ich to tych biegających panienek. :roll:

To w porównaniu z naszymi kibicami to jak:
Kółeczko różańcowe, Moherów Starszych, z Ojcem Tadziem na czele. :D :D :D

NOWY(L) napisał(a):
No cóż.
"A w Europie to sobie Panie poradzono"........a tak świętowano tytuł mistrza Francji dla PSG.
Przy nich jesteśmy naprawdę kulturalnym narodem.......ale chwila.Zapomniałem.Osikano dwie kamienice i połamano parę krzesełek.Czyli jednak Warszawa Paryżem wschodu :!: :!:

NOWY(L)
Francuzy to sobie mogą pozwolić na takie zadymy, ich na to stać. ;)
A tak w ogóle to nasi kibice zamiast zadymiać, powinni zacząć nakłaniać i zmuszać zawodników naszych drużyn od nauki gry w piłkę nożną.

:D :D :D

PostNapisane: 5 czerwca 2013, o 09:34 

Pewnie że żartuje, przecież tam nie było żadnej zadymy, na filmie dokładnie widać jak podawani za wzór przez Ciebie niemieccy
"Kibice obu drużyn , wspólnie, jedni weseli, drudzy mniej weseli,wspólne śpiewy toasty i gratulacje,ale bez agresji, bez bójek, bez kamieni, bez bluzgania, bez okrzyków, itd... "
Ciekawie by się działo jakby przestali się bawić i zaczęli kłócić :roll:
Przecież wiadomo że zadymę to zrobili na Starówce warszawscy kibice... :D :D :D

PostNapisane: 5 czerwca 2013, o 10:49 

piki napisał(a):
Pewnie że żartuje, przecież tam nie było żadnej zadymy, na filmie dokładnie widać jak podawani za wzór przez Ciebie niemieccy
"Kibice obu drużyn , wspólnie, jedni weseli, drudzy mniej weseli,wspólne śpiewy toasty i gratulacje,ale bez agresji, bez bójek, bez kamieni, bez bluzgania, bez okrzyków, itd... "

Akurat ja widziałem i miałem na myśli te Filmy:
https://www.youtube.com/watch?v=eymN5gQst54
(2 min 4 sek)
https://www.youtube.com/watch?v=kq8I_yX ... uw&index=8
piki napisał(a):
Ciekawie by się działo jakby przestali się bawić i zaczęli kłócić :roll:

No tu mnie rozbawiłeś. :D :D :D
piki napisał(a):
Przecież wiadomo że zadymę to zrobili na Starówce warszawscy kibice... :D :D :D

A dlaczego wiadomo? A kto tak powiedział? :evil: No też coś! :o To jest POMÓWIENIE!!! :shock: :evil:
Ja nigdy bym nawet nie pomyślał, że kibice mogli by coś takiego zrobić, jak zadymę na Starówce.

:D :D

PostNapisane: 5 czerwca 2013, o 21:06 

Tak czytam i czytam i jedno mi przyszło na myśl.
Nie komentujemy tych wzorowych, godnych naśladowania postaw wielu kibiców Legii Warszawa,
ponieważ o nich po prostu nie wiemy. Moglibyście w temacie o Legii wspomnieć czasem o jakiejś akcji kibiców,
mnie to osobiście interesuje i dałoby to może też jakiś Wasz pozytywny obraz.

PostNapisane: 6 czerwca 2013, o 06:12 
Przyjaciel forum

Cytuj:
Nie komentujemy tych wzorowych, godnych naśladowania postaw wielu kibiców Legii Warszawa,

Ale tak jest ze wszystkim i wszystkimi. Nie tylko z kibicami. Żadne wiadomości wieczorne nie pokazują "Kowalskiego", który poszedł do pracy, w drodze do niej pomógł babci przejść przez ulicę, a drugiej podrzucił zakupy pod drzwi. Jeżeli ten sam "kowalski" zaciuka nożem kuchennym swoją żonę albo zamknie swoje dzieci w piwnicy to będą o nim trąbić przez 3 dni we wszystkich telewizjach. Proste to jest jak budowa cepa. Złe i tragiczne wiadomości napędzają lepszą oglądalność.

PostNapisane: 6 czerwca 2013, o 07:03 
reflexes napisał(a):
Cytuj:

Ale tak jest ze wszystkim i wszystkimi. Nie tylko z kibicami. Żadne wiadomości wieczorne nie pokazują "Kowalskiego", który poszedł do pracy, w drodze do niej pomógł babci przejść przez ulicę, a drugiej podrzucił zakupy pod drzwi. Jeżeli ten sam "kowalski" zaciuka nożem kuchennym swoją żonę albo zamknie swoje dzieci w piwnicy to będą o nim trąbić przez 3 dni we wszystkich telewizjach. Proste to jest jak budowa cepa. Złe i tragiczne wiadomości napędzają lepszą oglądalność.

i to niestety jest smutne ale i prawdziwe... czas żebym ja się wypowiedział. z racji znajomych którzy są kibicami niejakiego klubu na "L" wiem o ich akcjach pomocy i bardzo mi się to podoba.

Lilith ma rację że z tym bydłem to przeginka - w każdej grupie jest jakiś Łoś - w duzej grupie jest ich kilkanaście - w tak wielkiej paczce kibiców jest ich kilkadziesiąt, i tak dalej, i dalej.... nikogo nie tłumaczę, ale wyluzujcie - nie wszystkich do jednego wora.

PostNapisane: 6 czerwca 2013, o 07:56 
Przyjaciel forum

Cytuj:
w każdej grupie jest jakiś Łoś - w duzej grupie jest ich kilkanaście - w tak wielkiej paczce kibiców jest ich kilkadziesiąt, i tak dalej, i dalej.... nikogo nie tłumaczę, ale wyluzujcie - nie wszystkich do jednego wora.

Ale z drugiej strony to ta normalna większość może może ( :D ) jakoś wpłynąć na tą nienormalną mniejszość i przemówić do rozsądku żeby chociaż jedna impreza z udziałem kibiców tej czy innej drużyny skończyła się bez awantury. Chociaż raz tak dla przekory i po to żeby pokazać, że się da.

PostNapisane: 6 czerwca 2013, o 08:04 
Cytuj:
przemówić do rozsądku żeby chociaż jedna impreza z udziałem kibiców tej czy innej drużyny skończyła się bez awantury. Chociaż raz tak dla przekory i po to żeby pokazać, że się da.

I tak było.
Cytuj:
Zbliża się ostatni mecz sezonu, w którym nasza Legia zdobyła mistrzostwo Polski oraz Puchar Polski. Musimy godnie podziękować zawodnikom za ten historyczny sukces! SKLW i grupy kibicowskie zwracają się do kibiców zasiadających na trybunach naszego stadionu o szczególne tego dnia traktowanie Żylety jako wiodącej i inicjującej gorący doping przez kibiców z pozostałych trybun oraz o dołączanie do niego. Razem stworzymy wspaniałe widowisko. Ostatnio wychodzi to nam niemal perfekcyjnie. Pokażmy, że w kolejnym meczu ze Śląskiem Wrocław, po finale PP, możemy wesprzeć naszą drużynę jeszcze mocniej!
W ten historyczny dzień zarówno na trybunach, jak i ulicach Warszawy pokażmy klasę. Przy tej okazji warto pamiętać, że od dłuższego czasu nasiliły się prowokacje policji wobec kibiców w różnych miastach. W niedzielę należy się liczyć z kolejnymi próbami. Bawmy się z naszą Legią i podziękujmy zespołowi oraz sztabowi szkoleniowemu za te niezapomniane chwile z warszawskim fasonem. Do zobaczenia w niedziel

http://legionisci.com/news/53537_Apel_k ... awcow.html

Zniszczony jeden ogródek piwny,to żadna awantura.

PostNapisane: 6 czerwca 2013, o 08:11 

reflexes, żeby tak wszyscy pięknie reagowali na zło czynione przez innych, świat byłby cudowny, chodzilibyśmy po tęczy :) :) Jakoś nie spotkałam się z tym by jakakolwiek grupa społeczna reagowała na krzyczenie na dzieci na ulicy, na wydalające psy na trawnikach czy rzucających pety na chodnik. Także trzeba jednak wziąć pod uwagę, że pacyfikowanie chuliganów zostalo oddelegowane w ręce policji, która była na miejscu, a nie innych uczestników zabawy.

PostNapisane: 6 czerwca 2013, o 08:47 

A czy to należy do normalności gdy biją a ochrona nie reaguje.
Było o tym w TV i co najśmieszniejsze rzecznik Agencji ochrony powiedział że zachowali sie zgodnie z prawem :(
http://www.youtube.com/watch?v=gbLpgU0kKWU

PS.Akurat z tego co zauważyłem to byli kibice Legii

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1