Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1135 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 76  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Akcja "Nie parkuj jak łoś"
PostNapisane: 3 lutego 2014, o 23:05 
Przyjaciel forum

cromags napisał(a):
jedrzej zrób zdjęcie tego znaku jak będziesz tam przechodził.

A od czego mamy to? https://maps.google.pl/maps?hl=pl&ll=53 ... 4,,0,22.01 Tylko dla klientów obiektu. A swoją drogą to dziwny ten chodnik. Nawet latem przy dobrze widocznej kostce nie wiadomo gdzie chodnik, gdzie parking.

Załączniki:
15 sierpnia.jpg
15 sierpnia.jpg [ 211.99 KiB | Przeglądane 6685 razy ]
 Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 4 lutego 2014, o 12:26 

Ale znak stoi jak wół a na wcześniejszym zdjęciu brak.

PostNapisane: 4 lutego 2014, o 12:29 

cromags napisał(a):
Ale znak stoi jak wół a na wcześniejszym zdjęciu brak.

Złom jest w cenie. To jakieś 2 MAMROTY by wyszło,więc się niedziw.

PostNapisane: 4 lutego 2014, o 12:38 

Ten niby parking to samowola właściciela budynku, może ten mały pas ziemi na którym stoją skutery jest jego, ale chodnik na pewno nie. Znak powieszony na ścianie nie ma nawet właściwego formatu i nie może być uznany za znak drogowy obowiązujący kierowców.

PostNapisane: 4 lutego 2014, o 13:44 

Wobec tego parkować można tylko na szarej kostce jak i szarej i czerwonej ale pozostawiając 1,5m dla pieszych. Zgodnie ze znakiem nie wolno parkować na jezdni ani na jezdni i chodniku, czy tak?

PostNapisane: 4 lutego 2014, o 14:05 
Przyjaciel forum

cromags napisał(a):
Zgodnie ze znakiem nie wolno parkować na jezdni ani na jezdni i chodniku, czy tak?

Znak dotyczy jezdni i zabrania zatrzymywania i postoju, obowiązuje od miejsca ustawienia znaku. W żadnym razie nie dotyczy chodnika.

PostNapisane: 4 lutego 2014, o 14:34 

Tu taką interpretację znalazłem na szybkiego http://www.rp.pl/artykul/616833.html?p=1

To oznacza, że wprowadzony znakiem B-35 lub B-36 zakaz zatrzymywania się lub postoju dotyczy nie tylko jezdni, ale również chodnika, nawet jeśli istnieją na nim warunki do parkowania czterema kołami. Zakaz dla chodnika może być wyłączony tylko wtedy, gdy pod znakiem znajduje się informacja „nie dotyczy chodnika".

PostNapisane: 7 lutego 2014, o 15:21 
NOWY(L) napisał(a):
Mówisz i masz.
Jeszcze gorące.
Zaparkował minute przed zrobienie zdjęcia.

Załącznik:
łoś1.JPG
łoś1.JPG [ 82.2 KiB | Przeglądane 6495 razy ]

Dobrze,że udokumentowałem ten przypadek.
Po wczorajszym dniu właściciel tego auta już chyba tak więcej nie zaparkuje.
Tym razem stał tylko lekko na chodniku,ale to wystarczyło,żeby jakiś gamoń uderzył w jego lewy tył.Dodatkowo,po odbiciu sie od tego auta,gość uderzył w prawidłowo zaparkowany samochód na parkingu.I uciekł z miejsca zdarzenia :!:

Przy okazji.
Jeśli ktoś był świadkiem tego zdarzenia ,proszę o kontakt na pw.
Zdarzenie miało miejsce wczoraj,w godzinach popołudniowych na ul.Szerokiej,przed blokiem nr15.
Sprawca prawdopodobnie poruszał się Skodą

PostNapisane: 9 lutego 2014, o 19:37 

Praktykujący katolicy... no by się wstydzili... pojechali do kościoła i grzeszą...

Załącznik:
loskatolik.jpg
loskatolik.jpg [ 161.15 KiB | Przeglądane 6402 razy ]

Załącznik:
loskatolik1.jpg
loskatolik1.jpg [ 175.01 KiB | Przeglądane 6402 razy ]

Nie wygląda to niby tak źle, zostawili miejsce dla pieszych (ok 0,8m), przepisowo powinno być co najmniej 1,5m ,ale nie bądźmy służbistami. Tylko że zaraz obok jest parking i w czasie, gdy samochody te parkowały wyglądał on tak:

Załącznik:
parking.jpg
parking.jpg [ 132.82 KiB | Przeglądane 6402 razy ]

Nie wiem o co chodzi, boją się aby samochodu im nie zarysowali ? czy żeby szybciej się ulotnić gdy po mszy tłumy ruszą do swoich aut i wyjazd z parkingu trochę się zakorkuje.

I jeszcze zrobiony jakiś czas temu łoś bankomatowy, po prawej stronie kadru były wolne miejsca parkingowe równoległe do jezdni, ale to by było 20 metrów do bankomatu dalej :570: Styl Dach to najlepiej by do sklepu tym samochodem wjechał, a obok są wolne miejsca dla klientów sklepu.

Załącznik:
losbankomatowy.jpg
losbankomatowy.jpg [ 152.49 KiB | Przeglądane 6402 razy ]

PostNapisane: 18 lutego 2014, o 21:19 

Obrazek

Jak chciałem skręcić w lewo musiałem przez tych idiotów jechać prawym pasem bo inaczej się nie dało

PostNapisane: 18 lutego 2014, o 22:29 

AKSORZ napisał(a):
Jak chciałem skręcić w lewo musiałem przez tych idiotów jechać prawym pasem bo inaczej się nie dało [/b][/size]

Doucz się zatem, bo kierowca z ciebie jak z koziej d... trąbka. Jest na tej drodze zakaz parkowania? Auta stoją więcej jak 10m przed przejściem dla pieszych? Błysnąłeś. Czyżbyś robił prawo jazdy w szkole "kodeks" (celowo napisane z małej litery) u niedouczonego właściciela?

PostNapisane: 19 lutego 2014, o 06:15 
Audi stoi źle tylko - bo na wysokości ciągłej linii. Reszta poprawnie.

PostNapisane: 19 lutego 2014, o 09:01 

kapec napisał(a):
AKSORZ napisał(a):
Jak chciałem skręcić w lewo musiałem przez tych idiotów jechać prawym pasem bo inaczej się nie dało [/b][/size]

Doucz się zatem, bo kierowca z ciebie jak z koziej d... trąbka. Jest na tej drodze zakaz parkowania? Auta stoją więcej jak 10m przed przejściem dla pieszych? Błysnąłeś. Czyżbyś robił prawo jazdy w szkole "kodeks" (celowo napisane z małej litery) u niedouczonego właściciela?

Matko jedyna czy to Ty jesteś wlłaścicielem tego pojazdu że tak na mnie naskoczyłeś. Czyli rozumiem że ciągła linia na jezdni nie ma znaczenia?

-- 19 lut 2014, 2014 09:16 --

Archi88 napisał(a):
Praktykujący katolicy... no by się wstydzili... pojechali do kościoła i grzeszą...

Nie wygląda to niby tak źle, zostawili miejsce dla pieszych (ok 0,8m), przepisowo powinno być co najmniej 1,5m ,ale nie bądźmy służbistami. Tylko że zaraz obok jest parking i w czasie, gdy samochody te parkowały wyglądał on tak:

Nie wiem o co chodzi, boją się aby samochodu im nie zarysowali ? czy żeby szybciej się ulotnić gdy po mszy tłumy ruszą do swoich aut i wyjazd z parkingu trochę się zakorkuje.

No fakt jeżeli dobrze rozumiem z tych zdjęć to auta były zaparkowane wzdłuż szosy a miejsca na parkingu do woli. Jeżeli tak to rzeczywiście lipa chociaż ja pomimo że chodzę do tego Kościoła to takiej sytuacji jeszcze nie widziałem bo najpierw zapełnia się parking , a potem pobocza. W okresie zimowym rzeczywiście zostaje dla pieszego mało miejsca i jakaś starsza pani może się przez to wywrócić. Ale ja tego bym pod grzech nie podciągał - chyba żebym był jakimś ortodoksem - raczej nazwał bym to zaniedbaniem - ale spoko to nie jest temat na to forum. Bardziej chciałbym zwrócić uwagę że coraz więcej samochodów parkuje we wjeździe (od strony budowy) , a gdy już tam nie ma miejsca przejeżdżają obok figurki Maryji i stawiają na placyku przed figurką. Zrozumiał bym że są to osoby starsze które nie mogą przejść po schodach na parking - spoko. Ale w zdecydowanej większości są to zdrowi młodzi ludzie.

I jeszcze zrobiony jakiś czas temu łoś bankomatowy, po prawej stronie kadru były wolne miejsca parkingowe równoległe do jezdni, ale to by było 20 metrów do bankomatu dalej :570: Styl Dach to najlepiej by do sklepu tym samochodem wjechał, a obok są wolne miejsca dla klientów sklepu.

Załącznik:
losbankomatowy.jpg

PostNapisane: 19 lutego 2014, o 11:00 

AKSORZ napisał(a):
[b]Matko jedyna czy to Ty jesteś wlłaścicielem tego pojazdu że tak na mnie naskoczyłeś. Czyli rozumiem że ciągła linia na jezdni nie ma znaczenia?

Nie pisałeś o jednyn samochodzie ale o wielu obrażając przy okazji tych, którzy stali prawidłowo (czy to ja pisałem o idiotach?). Nie mój to samochód.
Odnoszę wrażenie, że czasem w tym wątku ktoś na siłę, byle błysnąć, próbuje wkleić jakąś fotkę, na której przewinienie jest co najmniej dyskusyjne. A jak dla mnie to jest wątek dla tych, co np. parkując zajmują 3 miejsca a nie jedno albo stają tak, że pieszy się na chodniku nie zmieści. I takie zachowania należy piętnować a nie to, że pojechałeś prawym pasem na ulicy jednokierunkowej, po czym ze 20m przed krzyżówką zająłeś lewy pas, który już w odpowiedniej odległości od skrzyżowania był wolny. I tyle.

PostNapisane: 19 lutego 2014, o 12:14 
Przyjaciel forum

kapec napisał(a):
Doucz się zatem, bo kierowca z ciebie jak z koziej d... trąbka.

Zawsze tak się zwracasz do ludzi, którzy mają rację?
Ten pierwszy widoczny na zdjęciu, to poza Kwidzynem ma 500zł należnego mandatu. :D

PS. Zwróciliście może uwagę, że im lepsze auto, tym większy idiota za kierownicą.?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1135 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 76  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1