AKSORZ napisał(a):
Jak chciałem skręcić w lewo musiałem przez tych idiotów jechać prawym pasem bo inaczej się nie dało [/b][/size]
Doucz się zatem, bo kierowca z ciebie jak z koziej d... trąbka. Jest na tej drodze zakaz parkowania? Auta stoją więcej jak 10m przed przejściem dla pieszych? Błysnąłeś. Czyżbyś robił prawo jazdy w szkole "kodeks" (celowo napisane z małej litery) u niedouczonego właściciela?
Praktykujący katolicy... no by się wstydzili... pojechali do kościoła i grzeszą...
Nie wygląda to niby tak źle, zostawili miejsce dla pieszych (ok 0,8m), przepisowo powinno być co najmniej 1,5m ,ale nie bądźmy służbistami. Tylko że zaraz obok jest parking i w czasie, gdy samochody te parkowały wyglądał on tak:
Nie wiem o co chodzi, boją się aby samochodu im nie zarysowali ? czy żeby szybciej się ulotnić gdy po mszy tłumy ruszą do swoich aut i wyjazd z parkingu trochę się zakorkuje.
No fakt jeżeli dobrze rozumiem z tych zdjęć to auta były zaparkowane wzdłuż szosy a miejsca na parkingu do woli. Jeżeli tak to rzeczywiście lipa chociaż ja pomimo że chodzę do tego Kościoła to takiej sytuacji jeszcze nie widziałem bo najpierw zapełnia się parking , a potem pobocza. W okresie zimowym rzeczywiście zostaje dla pieszego mało miejsca i jakaś starsza pani może się przez to wywrócić. Ale ja tego bym pod grzech nie podciągał - chyba żebym był jakimś ortodoksem - raczej nazwał bym to zaniedbaniem - ale spoko to nie jest temat na to forum. Bardziej chciałbym zwrócić uwagę że coraz więcej samochodów parkuje we wjeździe (od strony budowy) , a gdy już tam nie ma miejsca przejeżdżają obok figurki Maryji i stawiają na placyku przed figurką. Zrozumiał bym że są to osoby starsze które nie mogą przejść po schodach na parking - spoko. Ale w zdecydowanej większości są to zdrowi młodzi ludzie.
I jeszcze zrobiony jakiś czas temu łoś bankomatowy, po prawej stronie kadru były wolne miejsca parkingowe równoległe do jezdni, ale to by było 20 metrów do bankomatu dalej

Styl Dach to najlepiej by do sklepu tym samochodem wjechał, a obok są wolne miejsca dla klientów sklepu.
Załącznik:
losbankomatowy.jpg