Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 144 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 23 lipca 2007, o 18:47 

aaa3 napisał(a):
chocby sie mialo nie wiem jak duzy zasob wiedzy i doswiadczenie-to za malo,aby cos atrakcyjnego dostac

nie zgodzę się w 100% :grinka:
Wszyscy, którzy mnie znają, powiedzą, że mam nie najgorszą posadkę :razz: Przeszłam 4 etapy procesu rekrutacyjnego i składałam CV ze świadomością, że nie znam ani jednej osoby w firmie. Nikt z mojej rodziny nie miał też żadnych powiązań z moim obecnym pracodawcą... I co? Udało się :grinka: A z tego co wiem, kandydatów było bardzo dużo...
Moim zdaniem bardzo dużo zależy od nas samych - naszych chęci, nastawienia, no i oczywiście kwalifikacji i itp. Moja pierwsza praca różowa nie była i zarabiałam grosze (ok. 700 zł brutto na pełnym etacie), ale to była dobra lekcja pokory... Poza tym nabrałam doświadczenia i miałam już co wpisać w CV. Po 8 miesiącach, kiedy dostałam moją obecną pracę, powiedziałam szefowej "sajonara" i to był najpiękniejszy moment w mojej pracy w tamtej firmie, kiedy widziałam jej minę :grinka: Miała szansę mnie zatrzymać, ale jej nie wykorzystała, a inni chcieli mnie od zaraz :grinka:
Faktem jest też, że z większą kasą przyszła dużo większa odpowiedzialność i dużo więcej obowiązków, ale to już kwestia wyboru.

Tytuł:
PostNapisane: 23 lipca 2007, o 19:50 
Przyjaciel forum

Ciemna Strona M napisał(a):
ale to była dobra lekcja pokory...

Masz rację CSM, tego niestety brakuje dzisiejszemu pokoleniu młodych pracowników.
Wiem z własnego doświadczenia, że osoba która, ma wielkie oczekiwania na samym starcie, mnie jakoś zniesmacza i wolę z niej zrezygnować a na jej miejsce przyjąć osobę skromną lecz z chęcią do pracy, optymizmem i myślącą o dalszym doskonaleniu. :grinka:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 23 lipca 2007, o 20:32 

Darek napisał(a):
Wiem z własnego doświadczenia, że osoba która, ma wielkie oczekiwania na samym starcie, mnie jakoś zniesmacza i wolę z niej zrezygnować a na jej miejsce przyjąć osobę skromną lecz z chęcią do pracy, optymizmem i myślącą o dalszym doskonaleniu.

Tańszą jednym slowem.

Tytuł:
PostNapisane: 23 lipca 2007, o 20:34 
Przyjaciel forum

sos napisał(a):
Tańszą jednym slowem.

Zdecydowanie nie, natomiast mądrzejszą. :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 23 lipca 2007, o 20:41 

Darek napisał(a):
natomiast mądrzejszą

Z Twoich wypowiedzi wynika ze osoba ktora ma duze wymagania tudziez wysokie ambincje jest mniej madra anizeli osoba ktora na starcie jest skromna i ma mniejsze wymagania? Wynika tez ze osoba ktora ma wyzsze wymagania nie ma checi do pracy ani nie mysli o doskonaleniu umiejstnosci? Popraw mnie jesli zle Cie zrozumialem.

Tytuł:
PostNapisane: 23 lipca 2007, o 21:26 

sos napisał(a):
Z Twoich wypowiedzi wynika ze osoba ktora ma duze wymagania tudziez wysokie ambincje jest mniej madra anizeli osoba ktora na starcie jest skromna i ma mniejsze wymagania

To raczej nie tak :!: Jeśli dobrze zrozumiałem Darka, to woli zatrudnić osobę mądrą a nie tą, której wysokie poczucie ego przerasta jej umiejętność (bądź chęć zdobycia doświadczenia)... ot co :!:

Tytuł:
PostNapisane: 23 lipca 2007, o 21:28 
Przyjaciel forum

sos napisał(a):
osoba ktora ma duze wymagania tudziez wysokie ambincje jest mniej madra

Można i tak w dużym uproszczeniu to określić, zatrudniam już od ok 30 lat różnych ludzi i w zdecydowanej większości przypadków, ci z największymi wymaganiami okazują się malutcy przy rozwiązywaniu stawianych im zadań. Mówię tu o osobach młodych a nie tych z długoletnim stażem. Zwróć uwagę że sekretarka w poważnej na rynku firmie, przeważnie jest osobą dojrzałą i doświadczoną. A nie apetyczną długonogą panienką.
W pewnych dziedzinach byznesu nie można się opierać na ludziach jedynie z dużymi ambicjami, no może w handlu i pokrewnych taka przebojowość jest opłacalna, choć też na krótko do wypalenia pacjenta/ki. :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 23 lipca 2007, o 21:31 

Darek napisał(a):
Zwróć uwagę że sekretarka w poważnej na rynku firmie, przeważnie jest osobą dojrzałą i doświadczoną. A nie apetyczną długonogą panienką.

No właśnie Daro :!: Ideał sięgnął bruku... już nawet sekretarka musi mieć poukładane w głowie... co za czasy :!: ehhh :sad:
Optymistyczne jest tylko to, że są wyjątki, gdzie jedno nie wyklucza drugiego :-D

Tytuł:
PostNapisane: 23 lipca 2007, o 21:40 
Przyjaciel forum

jarekm napisał(a):
gdzie jedno nie wyklucza drugiego

Tak tylko wtedy, szybko wychodzą za jakiś głupków i rodzą im dzieci :grinka: :grinka: :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 23 lipca 2007, o 21:48 

Darek napisał(a):
Tak tylko wtedy, szybko wychodzą za jakiś głupków i rodzą im dzieci

Niekoniecznie :!: Niektóre telewizyjne twory typu "lesbo TV" tworzą (pozytywnie jak dla mnie) nową generację tzw "szparek sekretarek" z całkiem niezłym potencjałem umysłowym, ponadto z siłą przebicia w każdej dziedzinie niczym filmowy "Terminator" (czyt. syperniania dla dorosłych).

Tytuł:
PostNapisane: 23 lipca 2007, o 21:56 
Przyjaciel forum

jarekm napisał(a):
"Terminator"

I tak jak terminator są realne, choć gdzieś, kiedyś, jakaś hybryda pojawić się może. :grinka:

Tytuł: Poszukujaca pracy
PostNapisane: 25 lipca 2007, o 16:13 

Witam serdecznie
Od jakiegoś roku poszukuję pracy w Kwidzynie, niestety jak na razie bezskutecznie :(. Zauważyłam pewną tendencję - częściej zatrudniani są mężczyźni oraz staży-ści/-stki, którzy odbywali staż w danej firmie lub instytucji. Czy to, że jestem młodą mamą i nie mam zameldowania w Kwidzynie sprawia, że tracę w oczach pracodawcy (oczywiście będąc pewną, że mam odpowiednie kwalifikacje na danym stanowisku i przechodząc pozytywnie kolejne sprawdzające wiedzę etapy rekrutacji)?? Jakie jest zdanie forumowiczów, również pracodawców??

Tytuł:
PostNapisane: 25 lipca 2007, o 16:36 

To zależy jak daleko od Kwidzyna mieszkasz, bo jak już gdzieś wcześniej zostało napisane
dzajant napisał(a):
miejsce zamieszkania odstrasza...

Tytuł:
PostNapisane: 25 lipca 2007, o 16:49 

dla poszukujących pracy ostatnio pytano mnie czy nie znam kogoś do pracy wymagania .... znajomość zagadnień związanych z marketingiem i analityczne myślenie jak ktoś zainteresowany to na PW mogę podać szczegóły

Tytuł:
PostNapisane: 26 lipca 2007, o 12:16 

moja firma szuka informatyka, szczegóły przez PW

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 144 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1