Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 19 czerwca 2006, o 09:49 

Corzano napisał(a):
Nie chodzi mi o licytowanie się, gdzie jest gorzej, bo jak jest w Gdańsku, to wiem.

Alez Corzano, ja się nie licytuję, tylko na zasadzie kontrastów i porównań opowiadam o tym, jak wygląda sytuacja w naszym mieście. Napisałem, że u nas w dzień jest bezpieczniej niż w Gdańsku nie chciałem jednak nikogo w ten sposób urazić. Jesli nie boisz się wyprowadzać swój sprzęt na spacery po Gdańsku to u nas też nie masz powodów do obaw...

Jak wspomniał Piotr_J, zawsze i wszędzie można spodziewać się jakiegoś wyrostka, tak jak w przypadku kiosku na Sokolej, niezależnie od pory dnia czy nocy.

Tytuł:
PostNapisane: 19 czerwca 2006, o 11:22 

Cytuj:
Niestety okazja kusi i nagle grzeczny licealista zamienia się w podchmielonego bandziora tylko dlatego, że miał okazję.

Z całym szacunkiem dla twojej wypowiedzi, ale takie tłumaczenie huliganstwa gdzieś już słyszałem... było to w przypadku gdy jacyś popaprani frajerzy proponowali aby kobiety ubierały się jak "zakonnice" chodząc w różne miejsca w godzinach nocnych, w ten sposób uniknęłyby potencjalnego gwałtu :-D

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 19 czerwca 2006, o 11:33 

jarekm napisał(a):
jacyś popaprani frajerzy proponowali aby kobiety ubierały się jak "zakonnice" chodząc w różne miejsca w godzinach nocnych, w ten sposób uniknęłyby potencjalnego gwałtu :-D

Gorzej, gdy takiego osobnika "kręcą" zakonnice.
A poważniej, to dla mnie też "okazja" nie jest żadnym usprawiedliwieniem.

Tytuł:
PostNapisane: 19 czerwca 2006, o 12:12 

Corzano napisał(a):
"okazja" nie jest żadnym usprawiedliwieniem

przytakuję i kropka.

Kurcze ale tak myślę że czasem dziewczyny ubierają się w taki sposób i idą same w takie miejsca, że w następstwie jakiegoś zdarzenia nie sposób zrozumieć ich postępowania.. można dość często zobaczyć, że zachowania dziewczyn są często bardziej wulgarne i nachalne niż chłopaków.. um coś Świat źle się czasem zmienia źle

za ubieraniem się "jak zakonnice" nie jestem aaabsolutnie nie jestem nie nie :-D jeje

Tytuł:
PostNapisane: 19 czerwca 2006, o 12:15 
Przyjaciel forum

agnieszka napisał(a):
za ubieraniem się "jak zakonnice" nie jestem aaabsolutnie nie jestem nie nie

ja tez nie, chociaż może i zrobilo by się bezpieczniej na drogach w miescie, bo często kierwocy (panowie) bardziej uważnie patrzą się na chodniki niz na drogi, hehe :twisted: :mrgreen: :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 19 czerwca 2006, o 13:30 

Cytuj:
Z całym szacunkiem dla twojej wypowiedzi, ale takie tłumaczenie huliganstwa gdzieś już słyszałem...

Kurcze, czy ja ich tłumaczę?!? Gdyby to odbyło się bez szkody dla sprzętu to obił bym każdego szczeniaka, który by wystartował. Niestety, jeżeli mój sprzęt miałby przy tym ucierpieć, to dziękuję za tą wątpliwą przyjemność. Pisałem o sytuacji kiedy mam przy sobie sprzęt, bez sprzętu mogę spacerować w nocy po Śliskiej (może zły przykład bo tam akurat wszystkich znam :mrgreen: ) czy Łąkowej i nie obawiam się o swoje życie. Nie jestem za zakazem poruszania się w nocy po mieście, bo to może kogoś sprowokować, ale znając realia miast Polski czy to Niemiec czy Stanów wiem, że czasami sama Twoja obecność może spowodować agresję. Nieparadowanie ze sprzętem w nocy jest w tym wypadku rodzajem prewencji tak jak zamykanie na klucz domu czy samochodu. Nie dajesz okazji - jesteś spokojniejszy. Niestety nie da sie postawić policjanta na każdym skrzyżowaniu.

Miałem okazję mieszkać na Pradze i dość często przesiadać się z nocnego autobusu koło Ząbkowskiej. Tam wszyscy wysiadający poruszali się biegiem, oglądając się cały czas czy nikt ich nie goni. Też prewencyjnie bo nigdy nie widziałem, żeby ktoś kogoś gonił. Ale jaka dzielnica takie środki ostrożności. W Kwidzynie nie trzeba ani biegać, ani się oglądać.

Tytuł:
PostNapisane: 19 czerwca 2006, o 13:33 

Piotr_J napisał(a):
Gdyby to odbyło się bez szkody dla sprzętu to obił bym każdego szczeniaka

... a co (ze sprzętem) w przypadku gwałtu?! hehehehe :-D

Tytuł:
PostNapisane: 19 czerwca 2006, o 13:35 

... później coś dopiszę

ps. dobrze że te małej treści dyskusje nasze zostały wykasowane ..a już chciałam przeprosić za moje chęci poobijania i uczapirzenia kogoś ale odwołuję, gresiu działaj!

Tytuł:
PostNapisane: 19 czerwca 2006, o 13:52 

jarekm napisał(a):
.. a co (ze sprzętem) w przypadku gwałtu?! hehehehe :-D

Ile mieliśmy gwałtów w ostatnim dziesięcioleciu na facetach w tym mieście :mrgreen: :?:
Gwałcić to my a nie nas :twisted:

A tak na poważnie. Uważam, że przy zachowaniu podstawowych środków ostrożności można czuć się w tym mieście bezpiecznie.

Przypomniał mi się fajny przykład. Swego czasu "robiąc" w "komórkach" mieliśmy klienta, któremu skradziono telefon. Przy odpytywaniu o szczegóły zdarzenia okazało się, że delikwent zostawił otwarty samochód z odkręconymi szybami ("bo było gorąco")przed Elbą i tylko wszedł kupić papierosy. Telefon został na siedzeniu pasażera. Co było potem - wiadomo.

Tytuł:
PostNapisane: 19 czerwca 2006, o 14:28 

drosik napisał(a):
Klementyna napisał(a):
Kwidzyn wcale nie jest taki przyjazny nocą

a możesz to rozwinąć :?: bo ja mam troszke odmienne zdanie, a przykład podałem powyżej i moge ich przytoczyć troszkę wiecej.....

Ty jesteś facetem... inna bajka. Na ulicy (tam koło sklepu PSS społem AGD, niedaleko Warszawskiej)... 3 dresów (ok. 19 godzina) wyrwało mi plecak... Straty : plecak, komórka, ksiażki... dorbze ze nie miałam aparatu... i co... policja nic na to nie poradzi....

Tytuł:
PostNapisane: 19 czerwca 2006, o 16:23 

Policja w tym czasie pilnowała fotoradaru gdzieś w podkwidzyńskiej wiosce czychając na jakiegos "pirata" jadacego 65km/h :)
a'propos policjantów z radarem to uwaga na miejsca z ekstremalnymi ograniczeniami na terenie miasta. Strefy zamieszkania i miejsca oznakowane ograniczeniem do 20km/h (ul. Zuchów, Junaków i tamte okolice). Od dzis rozpoczęło sie czatowanie. Stoi koleś z motorem i suszarką w krzaczorach na takim ograniczeniu i juz po tobie ... Ja kiedyś przekroczyłem w takim miejcu dozwoloną prędkość o prawie 100%. Ależ pan policjant miał radość!
I niech mi ktoś powie, że w mieście nie jest bezpiecznie.

Tytuł:
PostNapisane: 19 czerwca 2006, o 19:59 
Przyjaciel forum

KrzaQ napisał(a):
Stoi koleś z motorem i suszarką w krzaczorach

a czy on nie powinien stać w widocznym miejscu :?:
może sie przyczaimy z aparetm na gościa :?:

Tytuł:
PostNapisane: 20 czerwca 2006, o 06:27 

KrzaQ napisał(a):
Strefy zamieszkania i miejsca oznakowane ograniczeniem do 20km/h

Ciężkie życie mają w Kwidzynie rowerzyści. :-D

Tytuł:
PostNapisane: 20 czerwca 2006, o 06:28 

Powinien być widoczny, choć przepisów regulujących sposób ustawienia patroli nie ma. Teoretycznie to komendant metodami "wewnętrznymi" wydaje zalecenia co do sposobu pracy swoich podwładnych.
Moim zdaniem policjant stojący na poboczu w widocznym miejscu spełnia rolę prewencyjną (do takich celów głównie zostali powołani) a działalność "zza krzaka" to nic innego jak łapanka.
Wszyscy mówią "więcej patroli pieszych na ulicach". I co? A może te patrole są, tylko ich nie widać bo siedzą w ciemnych zakamarkach i obserwują, tak jak ich koledzy z drogówki?

Ostatnio edytowano 20 czerwca 2006, o 07:28 przez KrzaQ, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 20 czerwca 2006, o 07:13 
A widzieliście wogóle jakiś patrol pieszy policji? Widzę czasami tylko "straszników" a co ciekawe ich jest zdaje się coś ponad 20 a policjantów 150. Widzę tylko jak policjańci przemykają samochodami. Może zamiast kupować im ciągle nowe to kilka postawić na kołki... :wink:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1