Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 28 września 2007, o 13:41 

Może trzeba by zgłaszać za każdym razem na policję zabór mienia o wartości 251 zł, co kwalifikowane jest jako przestępstwo przeciw mieniu i ścigane z urzędu. Jak im statystyki zaczną "siadać" to może ruszą...

Tytuł:
PostNapisane: 28 września 2007, o 14:14 

PanHavranek napisał(a):
Może trzeba by zgłaszać za każdym razem na policję

Może to jest sposób. Bo pan policjant powiedział, że oni w zasadzie wiedzą, że na cmentarzu kradną, ale ludzie tego nie zgłaszają. No ale jak mam zgłosić kradzież znicza albo bukietu kwiatów?

Tytuł:
PostNapisane: 28 września 2007, o 17:26 
nika napisał(a):
Kilka lat temu z grobu mojego taty skradziono 9 iglaków, zostały tylko dziury w ziemi i podeptana trawa. Kiedy tam przyszłam normalnie nogi się pode mna ugięły i po prostu się popłakałam. Poczułam się okropnie, że ktoś w tak straszny sposób potraktował to miejsce. Zbeszcześcił. Trudno to opisać. Dopiero na drugim miejscu była sprawa finansów, przecież moją mamę naprawdę sporo kosztowało, żeby tak ładnie zagospodarować to miejsce. Nie wiedziałam co mam zrobić, ale nie mogłam tego tak po prostu zostawić. Zadzwoniłam na policję. Długo się tu nie będę rozpisywać, ale tak po krótce to wyglądało to tak: na komendzie pan najpierw surowym głosem poinformował, że za składanie fałszywych oskarżeń grozi odpowiedzialność karna bla bla bla a na koniec że sprawa zakonczy się z braku sprawcy i jeszcze do tego że to mała szkodliwość czynu. O i tyle może policja w tej sprawie.

taka szara rzeczywistosc , niestety, jak człowiek sam nie dopilnuje to milicja napewno nie pomoze....a czy tyle moze milicja to bym polemizował....

Tytuł:
PostNapisane: 28 września 2007, o 18:16 
Przyjaciel forum

Nowy(L)
Cytuj:
"taka szara rzeczywistosc , niestety, jak człowiek sam nie dopilnuje to milicja napewno nie pomoze....a czy tyle moze milicja to bym polemizował....

milicja to może nie :wink: ...ale Policja zapewne tak. Pzdr

"...Kiedy siadam do stołu, żeby się napić - piję wódkę. Nie jest moją wadą, że robię to solidnie. Ani to, że wolę się napić sam, niż w towarzystwie, którego nie lubię, nie cenię, albo które jest głupie nawet przed wypiciem."
A.G.

Ostatnio edytowano 28 września 2007, o 19:55 przez ofi, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 28 września 2007, o 18:41 
milicja-policja na jedno wychodzi..........jak kiedys powiedział Janusz Wojcik(trener reprezentacji w p.nozną) " Zmieniamy szyld, i jedziemy dalej....."

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 1