Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 109 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 7 lipca 2006, o 20:08 
Przyjaciel forum

dokladnie, zgadzam sie z jarkiem..wrobi ty za duzo w polityce siedzisz :) to po prostu ma byc jaka forma zabawy tez dla nas, przynajmniej ja tak to traktuje, rozpowszechnic forum i galerie a nie ze od razu mamy miec milion postow na dzien i tysiace uzytkownikow....my jakos na to forum trafilismy, lista uzytkownikow i tak sie rozrasta z dnia na dzien, a ktos na pewno zauwazy chociaz jedna ulotke :) troche wiary :)

a definicja slownikowa azeroth sie nie liczy :P

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 7 lipca 2006, o 20:17 

grin_ajz napisał(a):
to po prostu ma byc jaka forma zabawy tez dla nas, przynajmniej ja tak to traktuje

... nic dodać nic ująć... o to w tym chodzi! Albo chcesz się bawić albo nie! Wolny wybór.. (jeśli kogoś to obchodzi to mnie to nie bawi - rozwieszanie ulotek oczywiście)... ale jest inna droga, którą rozpowszechniam to forum.
Żeby nie było nieporozumień! Jak najbardziej popieram akcję z ulotkami tym bardziej, iż bardzo sensowną formę reklamy przedstawił lord vader! Pozdrawiam poraz kolejny( :-D hehehe)

Tytuł:
PostNapisane: 7 lipca 2006, o 21:03 

Nie wiem, dlaczego odebraliście to jako czarny scenariusz, dziele się praktyczną wiedzą, chociaż marketing, reklama też nie są mi obce i po prostu chcę żeby nasze starania przyniosły spodziewany efekt. Myślice, że zwykła ulotka czy mały plakat zrobi jakiś szum w Kwidzynie?. Ja wiem, że to fajna zabawa. Ale praktycznie wam piszę, że jak przyjdzie deszcz to plakacik A4 na słupie przyklejoną taśmą się odklei. A na słupach to ludzie starsi lubią czytać nekrologi. A i co jakiś czas zrywają wszystko ze słupów służby odpowiedzialne za to wiec trzeba trafić z dniem żeby troche pobyło to ogłoszenie. A przy rozdawaniu ręcznym ważne jest miejsce i grupa docelowa, dlatego takie ulotki warto było by rozłożyć w lokalach kwidzyńskich. A nie bawić się w plakatowanie.

Tytuł:
PostNapisane: 7 lipca 2006, o 21:11 

Ojej, takich miejsc byłoby całkiem sporo - lokale, sklepy, punkty usługowe itp. :wink:

Niekoniecznie kleić na słupach, niekoniecznie zostawiać po kilkanaście sztuk. Jeszcze jedno, piszemy tu również o naszym powiecie, czy stoi coś na przeszkodzie aby o forum i galerii poinformować też ludzi z Prabut, Ryjewa, Sadlinek czy Gardei :?:

Tytuł:
PostNapisane: 7 lipca 2006, o 21:14 

wrobi napisał(a):
A na słupach to ludzie starsi lubią czytać nekrologi. A i co jakiś czas zrywają wszystko ze słupów służby odpowiedzialne za to wiec trzeba trafić z dniem żeby posiwiało.

wrobi, nie odbierz tego osobiście, ale:
- po pierwsze nawet nie zdajesz sobie sprawy co chcą czytać i co czytaja osoby starsze w Kwidzynie (o ich "zasobach" informatycznych nie wspomnę!!!);
- forum (a właściwie jego afiszowa reklama) nie musi służyć tylko osobom, które obecnie mieszkają w Kwidzynie, ale również "byłym" Kwidzyniakom" i turystom w jakiś sposób zaprzyjaźnionym z Kwidzynem;
- ostatecznie, co miałeś na myśli pisząc:
wrobi napisał(a):
ludzie starsi
, to ci co maja 40, 50, 60,70, czy 80 lat (pominąłem tu celowo wiek 90 i wyżej lat, bo nie zmuszam osób o tak osobliwym wieku na korzystanie z internetu (chociaż nie wykluczam!))...

Tytuł:
PostNapisane: 7 lipca 2006, o 22:20 

Właśnie na tym polega cała strategia przy takiej akcji promocyjnej, że musisz mniej lub więcej określić się, w kogo celujesz plakatem i do kogo?. Po prostu z własnych obserwacji ( nie prowadziełem żadnych badań), że ludzie powyżej 40 roku życia częściej zatrzymują się przed słupami ogłoszeniowymi i czytają wręczone im ulotki. A ludzie do 25 roku zainteresują się dopiero na słupie czy ogłoszeniu jak jest agresywna kampania, barwy, format.( pomiędzy bywa rożnie). „Natyracie się jak woły” przy tym plakatowaniu ( 2500 tysięcy) a na forum wejdzie z 10 osób i to będzie już sukces a reszta pójdzie w próżnie, bo myślicie, że tak fajnie coś robić.( a okres wakacyjny) Jak coś robić to pożądnie a nie prowizorkę odstawiać i tracić energię i pieniądze Lorda? A jak się wszystko fajnie zaplanuje to efekty są bardziej widoczne. A zmierzam do tego, że samo plakatowanie nie wystarczy.
Ja ze swojej strony załatwię w tym samym czasie jakaś wzmiankę w jednej z lokalnych gazet tylko adminka odpowie mi na kilka pytań?
Proponuję ponadto rozłożyć kilka ulotek właśnie w barach, zaprzyjaźnionych sklepach, itp. ( jedna grupa osób)
Druga plakatuje
Trzecia wysyła na gg wszystkim ludziom, którzy mają Kwidzyn w profilu takie samo info jak na plakacie.
Czwarta pisze artykuł i wysyła go tak żeby w tym samym czasie ( np. w środę).
Każdy w swojej książce adresowej rozsyła swoim znajomym, polecający list coś na zasadzie grona.
Itp. itd. Nie chcę nic mówić, ale żeby cos miało ręce i nogi trzeba zrobić plan pracy, strategie, bo 2 osoby nic nie zrobią i będzie to miało słaby efekt a to ma być power? A myślę, że chętni się znajda w miarę swoich możliwości nawet ci z poza Kwidzyna, jak będą wiedzieli, co maj robić.

Co wy na to?

P.S do adminów zróbcie fajny migający buton coś jak ma portal ekwidzyn – Bartka? To umieszczę na swoich stronach www.

P.S. 2 nadużywam słowa fajny sorry.
:-P

Tytuł:
PostNapisane: 7 lipca 2006, o 22:47 

moim skromnym zdaniem nie ma sensu być nachalnym i "atakować" wszystkich ulotkami bo nie wiem jak wy ale ja mam dosyć wręczania na sile ulotek (np w trakcie spaceru) zazwyczaj taka ulotka ląduje w najbliższym śmietniku bez przeczytania jednego zdania! to samo tyczy sie rozklejania na afiszach, jak zauważył jarekm to nie kampania wyborcza tylko "pozytywna akcja promocyjna" tak wiec ludzie musza odbierać to ciepło :)

myślę że jako dystrybucje można przyjąć zostawianie ulotek na widoku w sklepach, pubach (za zgoda właścicieli rzecz jasna) każdy może zostawić kilka na skrzynkach klatki schodowej swojej czy nawet znajomego, jak sie gdzieś wybiera :) tak by ludzie sami do tego podchodzili a nie byli atakowani

achia jeśli zostanie juz ustalona jakś konkretna treść to chetnie sam przygotuje jakiś projekt :) ale puki co to wypada się zastanowić nad:
co chcemy promować?
jaki cel ma odnieść ta promocja?
do kogo ma być skierowana (grupa docelowa)?

wtedy mozna zacząć myśleć o zawartości :)

Tytuł:
PostNapisane: 7 lipca 2006, o 23:05 

lord vader napisał(a):
moim skromnym zdaniem nie ma sensu być nachalnym i "atakować" wszystkich ulotkami bo nie wiem jak wy ale ja mam dosyć wręczania na sile ulotek (np w trakcie spaceru) zazwyczaj taka ulotka ląduje w najbliższym śmietniku bez przeczytania jednego zdania! to samo tyczy sie rozklejania na afiszach, jak zauważył jarekm to nie kampania wyborcza tylko "pozytywna akcja promocyjna" tak wiec ludzie musza odbierać to ciepło :)

myślę że jako dystrybucje można przyjąć zostawianie ulotek na widoku w sklepach, pubach (za zgoda właścicieli rzecz jasna) każdy może zostawić kilka na skrzynkach klatki schodowej swojej czy nawet znajomego, jak sie gdzieś wybiera :) tak by ludzie sami do tego podchodzili a nie byli atakowani

achia jeśli zostanie juz ustalona jakś konkretna treść to chetnie sam przygotuje jakiś projekt :) ale puki co to wypada się zastanowić nad:
co chcemy promować?
jaki cel ma odnieść ta promocja?
do kogo ma być skierowana (grupa docelowa)?

wtedy mozna zacząć myśleć o zawartości :)

Widzę, że kumasz o co mi chodzi :-D

Tytuł:
PostNapisane: 8 lipca 2006, o 09:43 

W sprawie ulotki i innych form promocji zgadzam się z wrobim.
Może by jeszcze dodać do form promocji zorganizowanie wystawy zdjęć - takiej w realu a nie on-line? Może to zbyt poważnie brzmi, ale tu w grę wchodzi dogadanie się z właścicielem ksiakiejś knajpki na mieście, aby powiesić na jednej ścianie kilkanaście zdjęć z dopiskiem adresu tej strony. Można by wybrać najciekawsze i nieszablonowe ujęcia miasta tak aby widza zmusić do głębszej refleksji.

Tytuł:
PostNapisane: 14 lipca 2006, o 08:20 
nie chciałbym by ten teamt umarł - mysle ze warto ... dodatkowo ja widze robiąc fotki na ulicach ze brakuje mi wizytówek lub czegoś takiego co mógłbym dac osobą które sa na fotkach - znowu nie jestem włascicielem galerii by podpisywac sie pod nią ... wiec moze całym gronem coś zrobimy??

Tytuł:
PostNapisane: 14 lipca 2006, o 10:12 

kazik napisał(a):
dogadanie się z właścicielem ksiakiejś knajpki

To dobry pomysł. Mam pewną koncepcję. Myślę, że mógłby pójść nam na rękę właściciel kawiarni "Akwarela". Tam ciągle są jakieś wystawy. Co Wy na to :?:

Tytuł:
PostNapisane: 14 lipca 2006, o 11:22 
ja jestem za - chociaz nigdy tam nie byłem - boję sie tylko ze naprawde dobrych fotek mamy mało - a moze jestem za bardzo wymagajuący

Tytuł:
PostNapisane: 14 lipca 2006, o 13:06 

wojteh napisał(a):
boję sie tylko ze naprawde dobrych fotek mamy mało

... nie ma się czego bać, aby temu zapobiec można np. zastosować zasadę, że lepsza fotka wypiera gorszą (pod jakim względem to nie moja już sprawa, ale zdjęcia mozna pofiltrować jako najczęściej oglądane, oceniane itd itp :-D )

Tytuł:
PostNapisane: 14 lipca 2006, o 14:10 
zawsze mozna zorganizowac plener przed wystawą - acha wystawa to takze koszty - nie mozna o tym zapomniec

Tytuł:
PostNapisane: 15 lipca 2006, o 06:29 

Jarek masz rację, ale uzytkownicy muszą wiecej głosować bo wyłonienie najlepszych fotek tym sposobem, gdy większość ma dwa czy trzy głosy jest mało miarodajne.
Wojtek wydaje mi się, że zbyt powaznie podchodzisz do tematu focenia.
Nie wszyscy potrafią robic zdjęcia poprawne, bez przepaleń z zachowaniem wszystkich kanonów (nie mylić z Canonem) sztuki fotograficznej. Mimo to myslę, że warto pokazacć, że ludzie lubią fotografować i sprawia im to ogromną radość.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 109 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1