Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Rodło Kwidzyn
PostNapisane: 14 sierpnia 2006, o 14:09 

Rodło przegrało inauguracyjny mecz w III lidze z Cartusią Kartuzy 0:1. Wynik powinien być co najmniej remisowy, ale najlepszy zawodnik Rodła, Zbigniew Kobus nie strzelił rzutu karnego...

Dlaczego miasto traktuje kwidzyński football po macoszemu, a całą uwagę skupia na mało medialnej piłce ręcznej i wciąż nieudolne koszykówce??? Kiedy ktoś wreszcie zainteresuje się tym żeby zainwestować w Rodło tyle pieniędzy aby można było spokojnie utrzymać trzecioligowy zespół a za parę lat pokusić się nawet o II ligę????? Skoro można w Janikowie czy Zabierzowie, to czemu nie można w Kwidzynie?

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2006, o 15:04 

bo trzeba organizowac zawody bocce :D

jako doscyplina sportowa juz bardziej przemawiaja do mnie szachy niz bocce

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2006, o 15:12 
Przyjaciel forum

lord vader napisał(a):
bo trzeba organizowac zawody bocce :D

jako doscyplina sportowa juz bardziej przemawiaja do mnie szachy niz bocce

hehe bocce jest fajne jako relax w niedzielne popoludnie :) widac ci ktorzy sie tym zajmuja w naszym miescie wola sobie porzucac kulki niz zainteresowac sie pilka nozna :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2006, o 15:15 

od rzucania kulkami wole "przekladanie kulek" w niedzielne popoludnie jak znalazl :P

PS. minigolf wiecej wrazen i adrenaliny dostarcza

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2006, o 15:16 

Czyżby to było w sobotę? Poznałem po tym, że radiowozy latały jak wściekłe na sygnale odstawiając kolejne autobusy do granic miasta. Przepraszam za moją sportową ignorancję ale tylko po tym poznaję, że jakiś mecz piłki noznej się u nas odbył.

Tytuł:
PostNapisane: 15 sierpnia 2006, o 20:02 
Przyjaciel forum

Cytuj:
Czyżby to było w sobotę? Poznałem po tym, że radiowozy latały jak wściekłe na sygnale odstawiając kolejne autobusy do granic miasta. Przepraszam za moją sportową ignorancję ale tylko po tym poznaję, że jakiś mecz piłki noznej się u nas odbył.

a może znowu: http://www.e-kwidzyn.pl/forum/viewtopic.php?t=233 czyli "wesele 2" :D

Tytuł:
PostNapisane: 15 sierpnia 2006, o 21:41 

forumpolityk napisał(a):
Dlaczego miasto traktuje kwidzyński football po macoszemu,

Miasto traktuje dyscypliny sportu wprost proporcjonalnie do osiągnięć. Tak sie składa kolego, ze znowu doszukujesz się tu błędów politycznych. Otórz faktem jest drogi "wyszukiwaczu błędów magistratu", że zespoły piłki ręcznej i koszykówki to pierwszoligowe drużyny z aspiracjami do ekstraklasy. Rodło Kwidzyn nigdy nie było mocnym zespołem i pompowanie w niego kasy na zasadzie "bo może się uda" nie ma wiekszego sensu. Dobrym rozwiązaniem było by dla Rodła znalezienie sponsora. Kobus sam meczów nie będzie wygrywał. Powiem więcej. Awans do III ligi wywalczony z takim trudem bez sponsora i zainwestowania w zakup zawodników (bo w mieście takich nie ma), poziomem dorastających do III Ligi to pierwszy krok jaki powinien wykonac zarząd Rodła.

forumpolityk napisał(a):
całą uwagę skupia na mało medialnej piłce ręcznej i wciąż nieudolne koszykówce???

Aż się boję stary tych najbliższych wyborów... Piłki ręcznej nie będzie z powodu małej medialności zostanie zdjęta z programu kwidzyńskich szkół.

Tak się składa, że przed wieloma laty grałem w "szczypiorniaka" i wiem, że dzisiejsze sukcesy piłkarzy ręcznych to nie zasługa miasta i miejskiego budżetu a ciężka praca trenerów. Trenerów Zapaleńców, którzy za moich czasów byli zwykłymi nauczycielami WF-u. Makul i Prociak w mojej sp.4, Woronowicz w sp.2, nie pamiętam kto w ósemce. To były trzy najmocniejsze zespoły.
Mielismy wtedy po kilkanaście lat i 8 godzin WF-u i 6 godzin "SKS-ów" tygodniowo. Dzięki wieloletniej pracy z tymi dziećmi a potem zawodnikami mamy dziś widoczne efekty.

Więc przestań mi "polityk" mówić o sponsorowaniu Rodła i temu, że Kobus nie strzelił karnego a miasto jest winne słabym efektom zespołu. Skąd brać kadry skoro "dzisiejsza młodzierz" to skostniała od siedzenia przed telewizorami i komputerami, banda cherlaków? Efekt w postaci pierwszo czy drugoligowego zespołu to lata pracy z dziećmi a nie pieniądze.

Hm... koszykówka nieudolna. [...śmiech...]
Nie śledzę ale Tobie polecam http://e-basket.pl/ bardzo pozytywnie się tam wypowiadaja o naszym zespole

Co do medialności sportów to może powinniśmy zainwestować w skocznię narciarską?
Oj "polityk" ty to ani do sportu ani do polityki ...

Ostatnio edytowano 16 sierpnia 2006, o 06:32 przez KrzaQ, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł: Re: Rodło Kwidzyn
PostNapisane: 16 sierpnia 2006, o 06:29 

forumpolityk napisał(a):
Dlaczego miasto traktuje kwidzyński football po macoszemu, a całą uwagę skupia na mało medialnej piłce ręcznej i wciąż nieudolne koszykówce???

Rozumem, że apetyt rośnie w miarę jedzenia, ale osiągnięcia kwidzyńskich drużyn w rękę i kosza są naprawdę imponujące. Jak na miasto tej wielkości, a co za tym idzie, możliwości, jest bardzo dobrze. I nie mówię tylko o wynikach sporrtowych, ale równiez otoczce - kibicach i sponsoringowi.
Oglądając co dzieje się na stadionach piłki nożnej, a co na halach ręcznej i koszykówki, można dojść do wniosku, że kwidzynianie dokonali bardzo rozsądnego wyboru.

Tytuł:
PostNapisane: 16 sierpnia 2006, o 13:21 

KrzaQ napisał(a):
Rodło Kwidzyn nigdy nie było mocnym zespołem i pompowanie w niego kasy na zasadzie "bo może się uda" nie ma wiekszego sensu.

Żeby Rodło było mocnym zespołem najpierw trzeba w nie zainwestować, a dopiero potem oczekiwać sukcesów. Odwrotnie się chyba nie da, co? Jak Rodło ma stać się mocną drużyną to najpierw muszą być pieniądze na wzmocnienia. Jeśli ich nie będzie nie będzie sukcesów?

KrzaQ napisał(a):
Aż się boję stary tych najbliższych wyborów... Piłki ręcznej nie będzie z powodu małej medialności zostanie zdjęta z programu kwidzyńskich szkół.

Dobrze wiesz że nie o to chodzi. Jedno i drugie może spokojnie funkcjonować obok siebie. Ja nie wymagam aby Rodło grało w ekstraklasie, ale na tą III ligę to nas naprawdę stać...

KrzaQ napisał(a):
Dobrym rozwiązaniem było by dla Rodła znalezienie sponsora.

Niech miasto pomoże. W końcu w Kwidzynie bogatych firm nie brakuje...

KrzaQ napisał(a):
Więc przestań mi "polityk" mówić o sponsorowaniu Rodła i temu, że Kobus nie strzelił karnego a miasto jest winne słabym efektom zespołu.

Obie sprawy potraktowałem osobno, tylko ty starasz się zrobić z tego jakąś aferę... Ja nie napisałem nigdzie że miasto jest winne, tylko że mało robi w kwestii znalezienia sponsora strategicznego...

[ Dodano: 16 Sie 2006 02:22 ]
Lepiej faktycznie wybudować tor do bocce dla Kamińskiego i jego kumpli...

Tytuł:
PostNapisane: 16 sierpnia 2006, o 13:40 

Cytuj:
Lepiej faktycznie wybudować tor do bocce dla Kamińskiego i jego kumpli...

Mówisz o tej wywrotce piachu otoczonej deskami? Rzeczywiście koszt diabelnie wysoki :mrgreen: :mrgreen:

A to widziałeś?
http://www.kcsir.ckj.edu.pl/galeria%20s ... halowa.htm

To zajrzyj jeszcze tu i nie chrzań mi więcej o 30 krzesełkach pod dachem:
http://www.bip.kwidzyn.ak...3dnhz8khkji.pdf
Dle ułatwienia Dział 926 poz. 1 i 2

Tytuł:
PostNapisane: 16 sierpnia 2006, o 21:09 

A ja napisze tyle:

Piłka nożna jest najpopularniejszym sportem w Polsce (na Świecie, w Europie i w Kwidzynie także) i przyciąga najwięcej ludzi. Więc jeżeli miasto nie chcę się angażować w futbol w Kwidzynie (czy gdziekolwiek indziej) to popełnia błąd. Tylko, że skutki tego błędu odczuwają obie strony (a raczej nie odczuwają tego co mogłoby je spotkać gdyby nie popełniono tego błędu :wink: )

Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 17 sierpnia 2006, o 14:09 

Piotr_J napisał(a):
Mówisz o tej wywrotce piachu otoczonej deskami? Rzeczywiście koszt diabelnie wysoki

Koszt jak koszt, ale zawsze koszt... Poza tym Kamiński przygadywał się o taki tor, na którym będzie mógł rozgrywać międzynarodowe zawody...

Piotr_J napisał(a):

Co to ma być? Stadion w Kwidzynie??? Ty wiesz ile ja podobnych makiet widziałem? Pomijam most na Wiśle. Wypasiona hala miała powstać przy szóstce. Powstała ledwie sala gimnastyczno-treningowa, na której można rozgrywać co najwyżej zawody rangi juniroskiej. Pomijam ten basen na stadionie, co mieli go w kryte kąpielisko przekształcić. Miało być czynna od wczesnej wiosny do późnej jesieni. Już widzę te tłumy, które lgną na kryte kąpielisko przy takich upałach jakie były w lipcu... Jak na razie basen popada w całkowitą ruinę...

Piotr_J napisał(a):
To zajrzyj jeszcze tu i nie chrzań mi więcej o 30 krzesełkach pod dachem:
http://www.bip.kwidzyn.ak...3dnhz8khkji.pdf
Dle ułatwienia Dział 926 poz. 1 i 2

Przykro mi, ale coś wybrakowany ten link podałeś bo nic mi nie wyskakuje... A 30 krzesełek to była przenośnia... Wiesz co to znaczy przenośnia???

[ Dodano: 17 Sie 2006 03:11 ]
szescdwa napisał(a):
Piłka nożna jest najpopularniejszym sportem w Polsce (na Świecie, w Europie i w Kwidzynie także) i przyciąga najwięcej ludzi. Więc jeżeli miasto nie chcę się angażować w futbol w Kwidzynie (czy gdziekolwiek indziej) to popełnia błąd. Tylko, że skutki tego błędu odczuwają obie strony (a raczej nie odczuwają tego co mogłoby je spotkać gdyby nie popełniono tego błędu )

Władze Rodła nie są politycznie poprawne i tu tkwi cały kłopot...

Tytuł:
PostNapisane: 17 sierpnia 2006, o 15:40 

forumpolityk napisał(a):
Przykro mi, ale coś wybrakowany ten link podałeś bo nic mi nie wyskakuje...

Gdybyś włożył trochę wysiłku i dobrej woli to sam byś się doszukał (np. prosząc o pomoc twoich partyjnych kolegów, którzy ten harmonogram uchwalali) ale niech ci będzie. Specjalnie dla ciebie:
http://www.bip.kwidzyn.akcessnet.net/up ... 8khkji.pdf

forumpolityk napisał(a):
Wiesz co to znaczy przenośnia???

I po co się podniecasz...

W przeciwieństwie do mostu na stadion pieniądze są już zaplanowane w w/w harmonogramie. Jak po wyborach nikt nie będzie w nim mieszał (twoi koledzy partyjni też) to stadion zostanie zmodernizowany, więc o co ten krzyk?

P.S. Zdemij wreszcie te okulary z napisem "PO jest be" i rozejrzyj się dookoła, bo jak tak dalej pójdzie to jutro nam napiszesz, że za wojnę polsko-bolszewicką w 1920 też odpowiada PO (vide dach na katedrze). Czy naprawdę nie potrafisz zauważyć ŻADNEJ pozytywnej rzeczy dookoła siebie? Jeśli tak, to smutne musi być Twoje życie.

Tytuł:
PostNapisane: 17 sierpnia 2006, o 18:55 
Przyjaciel forum

Piotr_J napisał(a):
Czy naprawdę nie potrafisz zauważyć ŻADNEJ pozytywnej rzeczy dookoła siebie? Jeśli tak, to smutne musi być Twoje życie.

no własnie, może napiszesz nam co Ci sie podoba :?:

Tytuł:
PostNapisane: 4 października 2006, o 17:12 

KWIDZYN100%LEGIA I RODŁO!!!!POZDR DLA KUMATYCH ......I TYCH MNIEJ.... :wink:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1