Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Kulturystyka, siłownia
PostNapisane: 5 kwietnia 2008, o 21:39 

Ktoś z Was trenuje kulturystykę bądź ćwiczy na siłowni ? jeżeli tak to piszcie:)

A tak na marginesie to zapraszamy na nasze kwidzyńskie forum sportowe - zarejestruj się i korzystaj:

www.entertothegym.fora.pl

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwietnia 2008, o 00:01 
Cytuj:
www.entertothegym.fora.pl
że tak się przyczepię, ale trochę nie gramatycznie mi to brzmi. Chyba, że tak miało być. Normalnie bym powiedział "Enter the Gym" jak już albo "Go inside the Gym", ale ja to jestem upierdliwy i się nie znam :)

Swego czasu chodziłem do Magnum. Spoko klimat tam jest. Jak tylko uda mi się lepiej zarządzać czasem to znowu zamierzam wrócić do stali. Jak to powiedział Henry Rollins - Stal jest twoim najlepszym przyjacielem i punktem odniesienia. Możesz bajerować ile chcesz, ale 100 kilo to zawsze 100 kilo :)

Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwietnia 2008, o 07:13 
Przyjaciel forum

canario napisał(a):
Stal jest twoim najlepszym przyjacielem i punktem odniesienia

Ciekawe, a niektóre panie mówią że diamenty :-D

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwietnia 2008, o 07:22 
Przyjaciel forum

Cytuj:
Ciekawe, a niektóre panie mówią że diamenty :-D

Panie zawsze mają rację. :grinka:
Z tą kulturystyką to ciekawa sprawa, niby sami kulturyści ale jak wyjdą ze spotkania języka jakiegoś raczej portowego używają ( mam siłownię pod oknem).
W zeszłym roku do sąsiedniej siłowni weszło dwóch panów i zastrzeliło jednego biednego kulturystę.
Ciężka dziedzina ta kulturystyka a i z kulturą raczej drożdży mi się kojarzy :grinka:
:grinka: :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwietnia 2008, o 11:20 
Cytuj:
Ciężka dziedzina ta kulturystyka
A ja znam kilku kulturystę prawnika, paru managerów średniego stopnia (ci wyżej to raczej już w golfa tylko grają :) ) oraz kilku pracowników uczelni wyższych.
Proszę nie porównywać kulturystów ze zwykłymi koksami.

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwietnia 2008, o 11:35 

Właśnie - niektórzy trenują rekreacyjnie dla zdrowia, wzmocnienia ciała, a ze przy okazji wychodzi tzw. rzeźba...
Nie kazdy ma aspiracje zostania wielkim "miśkiem" z siłowni :-)

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwietnia 2008, o 12:22 
Przyjaciel forum

Cytuj:
Nie kazdy ma aspiracje zostania wielkim "miśkiem" z siłowni :-)

I Bogu niech będą dzięki :grinka: :grinka: :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwietnia 2008, o 17:42 
Przyjaciel forum

Powiem Wam ciekawostkę z przed kilku lat. Do architekta JJS zgłosili się z kwidzyńskiej siłowni, by im zaprojektował
plakat na jakąś większą imprezę kulturystyczną.

Jacek przejął się rolą o doszedł do wniosku że najbardziej harmonijne ciało ma Apollo (rzeźba), tak i zaprojektował.
Przyszło do oceny pracy i została odrzucona z powodu zbyt małych mięśni. Zapaleni kwidzyńscy kulturyści tłumaczyli mu:
no wiesz, musi być miącho, miącho.

OK. Jacek się zastanowił i zrobił plakat bardzo zbliżony do nicka naszego soulful79. Kulturyści znów przyszli i pytają:
a gdzie głowa? A po co wam głowa, wam tylko miącho, miącho... :-D :-D :-D

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwietnia 2008, o 18:56 
Przyjaciel forum

Cytuj:
a gdzie głowa? A po co wam głowa, wam tylko miącho, miącho... :-D :-D :-D

Całkiem jak w tym wywiadzie z kulturystą, który nie zdołał odpowiedzieć na najprostsze pytania.
To po co panu głowa, bo niom jem padła odpowiedź :grinka: :grinka: :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 7 kwietnia 2008, o 14:18 

Sandstorm napisał(a):
Ktoś z Was trenuje kulturystykę bądź ćwiczy na siłowni ?

A trzeba być z Kwidzyna? Jeśli nie, to ja ćwiczę. Preferuję trening masowo-siłowy i nie używam suplementów, bo mam genetyczne predyspozycje na "miśka", jak sympatycznie to określono.

Tytuł:
PostNapisane: 7 kwietnia 2008, o 14:25 
Przyjaciel forum

Cytuj:
A trzeba być z Kwidzyna?

No i tu mam problem, choć nie chciał bym go mieć :oops: :oops: :-P

Tytuł:
PostNapisane: 10 kwietnia 2008, o 21:53 

Cytuj:
A trzeba być z Kwidzyna? Jeśli nie, to ja ćwiczę. Preferuję trening masowo-siłowy i nie używam suplementów, bo mam genetyczne predyspozycje na "miśka", jak sympatycznie to określono.

Nie. Jak najbardziej zapraszamy osoby również spoza. Mamy usera ze Świętokrzyskiego, więc nie ma problemu. Zapraszamy :) :)

Cytuj:
że tak się przyczepię, ale trochę nie gramatycznie mi to brzmi. Chyba, że tak miało być. Normalnie bym powiedział "Enter the Gym" jak już albo "Go inside the Gym", ale ja to jestem upierdliwy i się nie znam

To jest jak najbardziej poprawnie:)

A co do Magnuma o chodziłem dwa lata ale teraz od dłuższego czsau ćwiczę w swojej siłowni w podziemiach (czyt. piwnica).

Są także inne kategorie, np. odchudzanie, sporty kondycyjne itp.

Zapraszam na nasze forum kulturystyczne

Ostatnio edytowano 11 kwietnia 2008, o 05:13 przez Sandstorm, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 14 kwietnia 2008, o 07:50 

Sandstorm napisał(a):
Nie. Jak najbardziej zapraszamy osoby również spoza. Mamy usera ze Świętokrzyskiego, więc nie ma problemu. Zapraszamy

Wpadłem tam, trochę poczytałem i chyba to nie jest miejsce dla mnie. Jeśli propaguje się tam wiedzę, że sterydy "zmieniają kod genetyczny", to strach czytać cokolwiek więcej.

Tytuł:
PostNapisane: 2 maja 2008, o 12:53 

Nie dowierzasz?

Cytuj:
Syntetyczne sterydy anaboliczne i testosteron wykazują znaczący wpływ na syntezę białek w mięśniach i innych tkankach. Działają poprzez wpływ na specyficzne receptory androgenne w komórkach. Kompleks testosteron-receptor dostaje się do wnętrza jądra komórki, gdzie stymuluje syntezę protein. Naukowcy z University of Guadalajara w Meksyku odkryli, że sterydy powodują uszkodzenia genetyczne, które mogą szkodliwie wpływać na zdrowie. Pobrali oni próbki tkanek ze skóry wewnątrz policzka i sprawdzili je pod kątem obecności tak zwanych MNC, które są markerami uszkodzeń genetycznych. Okazało się, że poziom MNC był o 5 razy większy w grupie stosującej sterydy przez okres 3. tygodni.

Źródło: British Journal of Sports Medicine, opublikowane online 14 maj 2007

Cały czas trwają badania nad niektórymi środkami. Wydaje mi się, że Twoja wiedza na takie tematy jest zbyt uboga żeby wydawać takie osądy. Zachęcam do lektury książek oraz innych źródeł.
Pozdrowienia dla doinformowanych.

Zapraszam na nasze forum kulturystyczne

Tytuł:
PostNapisane: 2 maja 2008, o 13:56 

Ciekaw jestem co o tym sądzi Mariusz Pudzianowski ,chyba najbardziej zorientowany w temacie .

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1