Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 144 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 6 czerwca 2006, o 22:07 

jarekm napisał(a):
a ja sorry za słowa, ale za bardzo naiwny, bo andy_larkeen nie napisal ile chce zarabiać w tym "handlu" :-)

Może i naiwny ale sprawdzony, ja nie pisałam ile chcę zarabiać, najważniejsze było "zaczepić się" w dobrej firmie - potem zawsze jest łatwiej. Poza tym andy_larkeen na początku określił że kwota 3 tys. to żart (ja myślę - bo to nie stolyca :mrgreen: ) a u "ogrodnika" to raczej 1/3 tego żartu to nie ma... :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 9 czerwca 2006, o 21:07 

Oczywiście że 3 tys. to był żart to raz, a po drugie zrobiłem tak napisałem list motywacyjny w miarę dobry i może coś mi się dobrego skroi. Będę wiedział w poniedziałek na 100%. A u ogrodnika zeby 1 tys. zarobić to musiałbym ciągnąc po 10 godzin od poniedziałku do soboty<włącznie>chore.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 12 czerwca 2006, o 07:47 

Proponuje migracje.

Tytuł:
PostNapisane: 12 czerwca 2006, o 09:54 

no najlepiej, tylko gdzie?a zresztą nie chcę być robolem.

Tytuł:
PostNapisane: 12 czerwca 2006, o 09:59 
Przyjaciel forum

andy_larkeen napisał(a):
a zresztą nie chcę być robolem

ale od czegoś trzeba zacząć... jak nie masz nikogo znajomego na wysokim stanowisku to nie licz, że jakikolwiek pracodawca zatrudni Cie od razu na stanowisko kierownicze, jeżeli nie będziesz miał doświadczenia.

Tytuł:
PostNapisane: 12 czerwca 2006, o 12:16 

Nie mialem na mysli migracji za granice naszego wpanialego kraju - wystarczy pokrecic sie po okolicznych miastach. Kwestie kompetencji sa chyba jasne, nawet o tym nie wspominalem - cos trzeba 'miec' zeby na cos mozna bylo 'liczyc'. Po studiach wyzszych czy innych technikach raczej ciezko mowic o kompetencjach czy doswiadczeniu - tutaj juz trzeba swoje wypracowac.

Pozostaje pomysl Drosika - czyli 'znajomy' z odpowiednimi plecami. Malo eleganckie i coraz mniej skuteczne - bo coraz wiecej ludzi ma znajomych z plecami - a tych z plecami jesli nie mniej to co najwyzej tyle samo ;)

Mozna tez zalac wygorowane ambicje zawodowe (czyli nic innego jak potrzebe posiadania wielkiej kasy) szklanka cieplej starogardzkiej i zalapac sie gdziekolwiek za cokolwiek.

Do boju :)

Tytuł:
PostNapisane: 30 czerwca 2006, o 16:10 

Mam robotke:))))W BE&K:PP

Tytuł:
PostNapisane: 30 czerwca 2006, o 17:23 

Ciekawam jak też udało Ci się tam dostać... :mrgreen: :wink:
Podziel się sukcesem i receptą :-)

Tytuł: Praca w Kwidzynie
PostNapisane: 30 czerwca 2006, o 19:51 

Moim zdaniem w naszym mieście jest dosyć dobrze, jeżeli chodzi o oferty pracy. Fakt faktem, że często nie są to wymażone posady, ale lepsze to niż nic. Całkowicie zgadzam się z Krzakiem. Jak ktoś chce znaleźć pracę to znajdzie.

Trzymam kciuki za wszystkich bezrobotnych, którzy chcą znaleźć pracę. Mam nadzieję, że Wam się uda.

Tytuł:
PostNapisane: 29 lipca 2006, o 16:27 

Oczywiście dostałem tam pracę dzięki komus kto tam już pracuje inna możliwość był by raczej mało prawdopodobna:(szoda że tak jest.

Tytuł:
PostNapisane: 29 lipca 2006, o 18:18 

z moich malych obserwacji znalezc prace jest coraz latwiej glownie dlatego ze sporo ludzi wyjechalo za granice ale czesc ludzi nieche pracowac za jakies male pieniadze bo woli pojechac na 4-5 miesiecy za granice i zarobic tam tyle co tu w ciagu roku i tu pojawia sie nastepny element :) pracodawcy chcac zatrudniac wykwalifikowanych pracownikow beda musieli zwiekszac pensje! dla poszukujacych pracy sytuacja poprawia sie coraz bardziej ale to nie zasluga rzadu ale karajow UE do ktorych jezdzi sie pracowac :)

PS. gratuluje zdobycia etatu ;)

aaa przypomnialo mi sie :) znajmoy jakis czas temu sie mnie pytal czy nie znam kogos kto che pracowac przy postoju w IP praca 10-12 godzin na dobe 7 PLN/h okres pracy cos kolo 2 tygodni generalnie szuka ludzi do prostychj prac, cos przytrzymac podokrecac, popukac :) jak by ktos byl zainteresowany to moge dac namiary

Tytuł:
PostNapisane: 21 sierpnia 2006, o 18:59 

Jest praca.
Dziś trafiłem w Sieci na mojej ulubionej ostatnio stronie money.pl na oferty pracy w Kwidzynie.

Sprawdz ofert pracy !!!

Oferty różne, od sprzedawców po kierowników i dyrektorów. Tylko wybierać ...

Tytuł:
PostNapisane: 21 sierpnia 2006, o 20:49 

KrzaQ napisał(a):
Oferty różne, od sprzedawców po kierowników i dyrektorów. Tylko wybierać ...

aż miło popatrzeć na takie oferty... :-D
Jeszcze trochę czasu a lista ta będzie zawierała dużo więcej niż dwie strony, pod warunkiem, że zatrudnieni pracownicy pracować będą w takich warunkach i na takich warunkach jak pracują. Tylko czekać, aż zamknięty zostanie Powiatowy Urząd Pracy (bo niby dla kogo będzie miał pracować skoro nie będzie kogo szkolić, szukać mu zatrudnienia itp, itd) :-D

EDIT:
aaa... jeszcze zapomniałem,że granice wciąż otwarte i nie wszystkie zmywaki obsadzone!!! :-D

Tytuł:
PostNapisane: 21 sierpnia 2006, o 20:57 

Powiem wiecej...
Aż milo popatrzeć jak ceny mieszkań idą w góre w naszym mieście.
Sporo stanowisk specjalistycznych z listy zostanie obsadzonych przez przyjezdnych, którzy musza gdzies mieszkać.
Jeszcze 2-3 lata temu 1m2 mieszkania na rynku wtórnym kosztował 1000-1200PLN.
Teraz za ten sam metr trzeba zapłacić przynajmniej 1600PLN.
To akurat żadna nowośc bo w całej Polsce mieszkania drożeja ale czuję w kosciach, że u nas za moment zobaczymy wielki skok cen nieruchomości.

Może jak zamkną Powiatowy Urząd Pracy to w pomieszczeniach po urzedasach bedzie można zamienic na mieszkania albo przynajmniej na jakis hotel pracowniczy?:)

Tytuł:
PostNapisane: 21 sierpnia 2006, o 21:14 

KrzaQ napisał(a):
Teraz za ten sam metr trzeba zapłacić przynajmniej 1600PLN.

Czytam to i płakać mi się chce, bo u siebie mieszkania < 3k zł/m2 nie znajdę. :cry:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 144 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1