Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: TPSA vs UKE
PostNapisane: 29 kwietnia 2008, o 17:03 
Ktoś wie coś więcej na temat rzekomej ugody pomiędzy TPSA a UKE?

http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/ ... 62890.html

Podobno strony doszły do porozumienia. Zastanawiam się jedynie jaki będzie tego efekt i kiedy to ewentualnie odczujemy jako konsumenci.
Pytanie czysto prywatne, gdyż zmieniam dostawce Internetu i mój wybór ogranicza się do
1) MSI WIFI
2) Neostrada TP

Z czego MSI odpada bo ja mam ich już serdecznie dość. Po prostu jedna wielka masakra.
Jakby w TPSA nie trzeba było płacić za dzierżawę linii (albo mniej niż obecne 36zł) to było by piękne... :)

Tytuł:
PostNapisane: 29 kwietnia 2008, o 17:15 
Przyjaciel forum

Zrezygnuj z MSI, a w ramach zemsty podam ci hasło i adresy MAC :grinka: :twisted:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 29 kwietnia 2008, o 17:18 
Przyjaciel forum

Ja płacę TPSA za dzierżawę linii. Wychodzi około 60zł brutto.
A z tego sznurka korzysta MSI, a ja mam 2MB w cenie sznurka :-D

Tytuł:
PostNapisane: 29 kwietnia 2008, o 17:21 
Nie musisz :) A z MSI żegnam się definitywnie za dwa miesiące - kończy mi się umowa i nie zamierzam jej przedłużać. A jak się mocniej zdenerwuje to wezmę Neo od razu po długim weekendzie. No chyba, że mielibyście jakieś info co do "powalających promocji"... na razie TPSA do Neo drukarkę daje w bonusie...

Tytuł:
PostNapisane: 29 kwietnia 2008, o 17:23 
Przyjaciel forum

oki44 napisał(a):
TPSA

A ja Bogu niech będą dzięki rozwód z TPSA wziąłem 10 lat temu i jakoś za nią nie tęsknię.
Przeciwnie do TPSA, która ustawicznie przysyła swoich "świadków" :grinka: pod drzwi mojego mieszkania z debilowatymi propozycjami :grinka: :grinka: :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 29 kwietnia 2008, o 17:29 
Ty to jesteś ze "StolYYcy" ISP masz do wyboru od koloru. Tutaj na wiesi to możemy liczyć albo na "dobrodziejstwo" Telekomuny albo na firmy krzaki pokroju Fi-Asko i MSIcieli.

Do mnie to nawet MultiMedia nie chce kabli 200 metrów pociągnąć, nie mówiąc już o Dialogu.
Z dwojga złego wolę już TPSA - przynajmniej połączenie mi nie zaniknie i będę mógł spokojnie pocztę sprawdzić / wysłać bez narażenia na timeout'y.

Jedyne pytanie to - Brać tą drukarkę i podpisać teraz umowę czy poczekać chwilę?

Tytuł:
PostNapisane: 30 kwietnia 2008, o 07:19 

canario napisał(a):
Jedyne pytanie to - Brać tą drukarkę i podpisać teraz umowę czy poczekać chwilę?

Sprawdzimy , odpowiemy. ;)

— Oscar Wilde

Tytuł:
PostNapisane: 30 kwietnia 2008, o 12:55 
Właśnie jestem po rozmowie z TPSA, Orange oraz Netia.

Mam takie alternatywy (wariant umowa na 24 miesiące):
TPSA -Neostrada (ADSL) w wersji bez telefonu = 36 zł za dzierżawę linii + 64,90 za abonament 1Mbit + 10 za dzierżawę LiveBoxTp.

Orange Freedom - TPSA pozwala ORANGE dostarczać ADSL na ich liniach. A to, że ORANGE i TPSA to właściwie prawie to samo... to inna bajka... w każdym razie koszta są takie: Minimalny Abonament Telefoniczny TPSA (Pakiet Socjalny) 28 zł + 59 zł

Netia: Pakiet Socjalny 28zł + 59 zł abonament... czyli tak samo jak w Orange.

Różnica pomiędzy Netia a Orange jest taka, że jeżeli zmienią się ceny za transfer z umowy podczas jej trwania można renegocjować warunki. W przypadku TPSA i Orange nie ma takiej możliwości. Dodatkowo TPSA i ORANGE z automatu przedłuża ci umowę na czas nieokreślony po jej zakończeniu jeżeli im wcześniej nie dasz znać, że już ich nie kochasz.

Chyba wybiorę wariant z Netii.

Tytuł:
PostNapisane: 30 kwietnia 2008, o 13:06 

Na Socjalnym można dokładać DSL-a? Sprawdź dwa razy regulamin świadczenia usługi.

Tytuł:
PostNapisane: 30 kwietnia 2008, o 13:15 

Piotrze można na socjalu.

— Oscar Wilde

Tytuł:
PostNapisane: 30 kwietnia 2008, o 15:19 
W TPSA nie (ale można bez telefonu co się nie opłaca bo i tak płacisz za dzierżawę 36 zł)
W Orange i Netia możesz. To są firmy niezależne (chociaż w przypadku Orange można by się długo zastanawiać) i one oferują usługę ADSL z wykorzystaniem linii TPSA. Jak masz numer działający to ich nie obchodzi jaki płacisz abonament bo to nie im płacisz.
Tak zostało mi zakomunikowane przez konsultanta handloweg w Netia.pl

Strefa czasowa: UTC + 1