Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Uważajcie co jecie (kupujecie)
PostNapisane: 6 czerwca 2008, o 18:48 

Zdarzyło mi się 29.05.2008 kupić smakołyk który do tamtego dnia uwielbiałam.
Wszystko było fajnie, termin przydatności do spożycia właściwy, łyżeczka przygotowana więc otworzyłam sobie na podwieczorek wyczekiwane cudeńko. Jakież było moje zdziwienie kiedy po zdjęciu folii pokazała mi się biała plamka. Pleśń? Ki czort? Skoro miałam jeszcze jedno w lodówce to pofatygowałam się bo co ja będę wcinać jakieś podejrzane "plamki" odstawiając to coś na bok. Po otwarciu drugiego opakowania wściekłam się bo "plamka" była dużo większa. Nie jestem smakoszem pleśni na słodyczach więc w te pędy zrobiłam zdjęcia i wysłałam taki "prezencik" do producenta. Do dziś nie odpowiedzieli :lol:
Zdjęcia zamieszczam ku przestrodze jak można się naciąć. Dziś mamy 6.06.2008 więc teoretycznie nadawałoby się to jeszcze do jedzenia... wylądowało w koszu :570:

Załączniki:
DSC04420.jpg
DSC04420.jpg [ 74.69 KiB | Przeglądane 6585 razy ]
DSC04418.jpg
DSC04418.jpg [ 92.46 KiB | Przeglądane 6585 razy ]

Tytuł:
PostNapisane: 6 czerwca 2008, o 19:07 

Hmmm jakby to powiedział Czesio "mmmm SMAKOWE" ;)

Tytuł:
PostNapisane: 6 czerwca 2008, o 19:13 
Przyjaciel forum

malgos napisał(a):
smakołyk który do tamtego dnia uwielbiałam.

Wiem co to znaczy. Ulubiony smakołyk nagle staje się odpychający...
Miałem podobnie z ulubionymi kiedyś Michałkami. Oszczędzę szczegółów ale przynajmniej pleśń się nie rusza :|

Proszę o nie klikanie tutaj osób wrażliwych.

Tytuł:
PostNapisane: 6 czerwca 2008, o 20:36 
Przyjaciel forum

Mega napisał(a):
Miałem podobnie z ulubionymi kiedyś Michałkami. Oszczędzę szczegółów

i bardzo dobrze, bo to również moje ulubione :) i chcę żeby takimi pozostały :P

ja niedawno też miałam podobną sytuację...kupiłam sobie serek homogenizowany, również łyżeczka przygotowana, otwieram...a tam w przeciwieństwie do małgosi...była już zielona warstwa...owszem kolor ten bardzo lubię, ale raczej nie na jedzeniu... ;( termin przydatności - dobrych parę dni naprzód...

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 18 czerwca 2008, o 04:47 
Przyjaciel forum

malgos napisał(a):
Do dziś nie odpowiedzieli :lol:

Bo takie fuchy trzeba z zasady wysyłać w kilka miejsc.
Ja np. fuchy budowlanych lub administratorów przesyłam do zainteresowanego, magistratu i lok.prasy. 90% skuteczności :grinka:
Ty powinnaś dokumentację wysłać sanepidowi, wtedy producent szybko by się odezwał, chyba że sanepid wziąłby swoim zwyczajem w łapę :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 18 czerwca 2008, o 07:24 

Trzeba to zanieść tam gdzie się to kupiło. Kasę oddadzą bez problemu za "uszkodzony" towar tylko trzeba pamiętać o najważniejszej sprawie - paragonie zakupu

Strona poświęcona miastu Prabuty

Tytuł:
PostNapisane: 18 czerwca 2008, o 08:27 

riesenburg napisał(a):
Trzeba to zanieść tam gdzie się to kupiło

Ja jeszcze słoiczka ketchupu nie kupiłam. Zauważyłam w nim pleśń o czym poinformowałam ekspedientkę. Pani się ze mną zgodziła. Potem rzekła, że to jedyny słoiczek jaki mają i odstawiła go z powrotem na półkę.
Wiecie co, jak widzę gnijące owoce, nawet przecenione, towar uszkodzony, puste opakowania, których nie ma kto uprzątnąć i do tego chichoczące, rozgadane z "klientem" ekspedientki, to mi się odechciewa najmniejszych zakupów w tym sklepie robić. Tylko, ja mam daleko do każdego innego.... :neutral:

Tytuł:
PostNapisane: 19 czerwca 2008, o 11:36 

Najlepsze są sklepiki osiedlowe. Każdy to powie i powtórzy. Mają mniej towaru co prawda i o każdą rzecz trzeba prosić ekspedientkę, ale jak im się towar na półkach kończy to przywożą świeży. A w tych marketach jest niestety przewałka i idą na ilość - nikt się klientem nie przejmuje bo i tak przyjdzie kolejny i to kupi.

Przykładem jest nasza koleżanka Rachel , która nie kupiła wadliwego słoika ketchupu, poinformowała o tym obsługę a ci zamiast to wywalić do kosza to wstawili go na półkę "bo to przecież ostatni słoik".

Brak słów na takie rzeczy. To ich powinno spotkać :502:

Strona poświęcona miastu Prabuty

Tytuł:
PostNapisane: 19 czerwca 2008, o 11:49 
Przyjaciel forum

riesenburg,
Dziwne bo akurat Rachel pisała o osiedlowym sklepie, może nie takim małym bo samoobsługowym, ale jednak osiedlowym.:)

Tytuł:
PostNapisane: 19 czerwca 2008, o 11:59 
Zbanowany

a ja zauważyłem, że w tych małych sklepikach "osiedlowych" najczęściej można trafić przeterminowane produkty - duża sieć wyrzuci i wpisze w straty, drobny sprzedawca - a nóż widelec nie będzie stratny.... smutne, ale prawdziwe.

Tytuł:
PostNapisane: 19 czerwca 2008, o 15:29 

Muszę się zgodzić z magzeustem. W większych sklepach gdy zbliża się termin przydatności danego produktu robią przecenę, albo ktoś weźmie, albo wpiszą na stratę.

Tytuł:
PostNapisane: 19 czerwca 2008, o 15:43 

chester napisał(a):
wpiszą na stratę

Chyba nawet zawiera się umowy, że niesprzedany towar np. chleb wraca do producenta.

Tytuł:
PostNapisane: 19 czerwca 2008, o 17:27 
Przyjaciel forum

magzeust napisał(a):
duża sieć wyrzuci i wpisze w straty

Coś w tym jest. Moja znajoma pracowała kiedyś w Plusie albo innej Biedronce (nie pamiętam) i tam była zasada odpowiedzialności za dział. Np: jeśli odpowiadasz za ciastka, to masz obowiązek: dbać, żeby nie zabrakło ich na półce (przynieść z magazynu) i sprawdzać termin trwałości. Jeśli klient zgłosił, że znalazł przeterminowany produkt, osoba odpowiedzialna traciła część premii.

Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2008, o 21:31 

Kilka dni temu robiłem zakupy w sklepie , który niedawno nazywał sie Champion niedaleko pływali.
Miedzy innymi kupiłem spore opakowanie lodów. Wrociwszy do domu , po otwarciu okazało się, ze lody nie nadają się do spożycia, najwyraźniej były rozmrożone i powtórnie zamrożone.
Reklamacja była przyjęta bez probemów.
Najbardziej dziwi mnie , ze w sklepach ( zdecydowana większośc) robią wszystko, aby klienta oszukać i wcisnąć mu bubel

Tytuł:
PostNapisane: 30 lipca 2008, o 08:14 

witam wszystkich, ja sie tak kiedys nadziałam na super sos tatarski, jak sie pozniej okazalo kiedy odnioslam go do sklepu hehe wszystkie sloiczki na polce a raczej ich zawartosc byla grubo po terminie a Pani ekspedientaka do mnie: to data produkcji > litosci co kiektore chyba czytac nie potrafia :)
pozdrawiam wszystkich forumowiczów

Ostatnio edytowano 30 lipca 2008, o 09:07 przez martucha21_86, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1