Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Znalazłem w necie
PostNapisane: 27 października 2008, o 12:52 

Witajcie,

znalazłem takie info:
http://www.grupy.otopr.pl/uwaga-oszust,usn,8436187.html

Pytanie, czy jeszcze ktoś z Was może się pochwalić takimi doświadczeniami z firmą SECO-DEC2?

Ja już słyszłałem kilka mało pochlebnych opini.

Pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2008, o 15:27 

Ciekawe czy TP.SA zna taki nr

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2008, o 16:59 

Telefony nie działają. To fakt. Gościu znika, zacierając po sobie ślady. Ciekawe ile osób naciągnął.? W ubiegłym tygodniu twierdził ponoc, że jest w trakcie przeprowadzki do nowej siedziby i nie ma czasu zając się swoimi klientami.
Moim zdaniem "james" powinien zgłosic sprawę na Policji.

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2008, o 20:26 

Powiem tak znam temat i to od środka.
Co do przeprowadzki to prawda numery nie działają z winy TP. S.A. drugi to sprawka Orange. Cesja Umowy i przeniesienie na inną lokalizację zajęło TP. S.A. jak narazie 4 tygodnie. A jeżeli ktoś się naciął to proszę podać swoje nazwisko nr zamówienia i pokazanie zapłaconej faktury, niestety niektórym jeszcze się myli, że po zapłaceniu nabiera się praw do reklamacji :/

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2008, o 20:29 
Przyjaciel forum

GSXR napisał(a):
niestety niektórym jeszcze się myli, że po zapłaceniu nabiera się praw do reklamacji :/

A niektórzy to jeszcze chcą żeby im coś za te pieniądze zrobić, zupełny brak kultury jakiś :grinka: :grinka: :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2008, o 20:38 

Darek napisał(a):
GSXR napisał(a):
niestety niektórym jeszcze się myli, że po zapłaceniu nabiera się praw do reklamacji :/

A niektórzy to jeszcze chcą żeby im coś za te pieniądze zrobić, zupełny brak kultury jakiś :grinka: :grinka: :grinka:

No dokładnie Darku :D :D :D :D

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2008, o 22:47 

GSXR napisał(a):
Powiem tak znam temat i to od środka.
Co do przeprowadzki to prawda numery nie działają z winy TP. S.A. drugi to sprawka Orange. Cesja Umowy i przeniesienie na inną lokalizację zajęło TP. S.A. jak narazie 4 tygodnie. A jeżeli ktoś się naciął to proszę podać swoje nazwisko nr zamówienia i pokazanie zapłaconej faktury, niestety niektórym jeszcze się myli, że po zapłaceniu nabiera się praw do reklamacji :/

Telefon komórkowy również nie działa. ;-) Cesji umowy nie robi się na zmianę adresu, tylko na zmiane właściciela lub firmy (np. nowej firmy, bo stara jest już spalona). Chyba wszystkiego nie wiesz? ;-)
Nr umowy, np.71/09 z 09.09.2008. Termin realizacji max 42 tydzień. Wpłacona zaliczka w wysokości 1kpln.
Reszte wyczytasz z umowy. Przestań zwalac wszystko na TPSA i inne firmy. Podejście właściciela jest skandaliczne. Totalna zlewka.

GSXR napisał(a):
Powiem tak znam temat i to od środka :/

Jaki jest nowy adres firmy SECO-DEC2 ????

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2008, o 23:03 

Nie muszę wszystkiego wiedzieć to nie mój cyrk i nie moje małpy wiem tylko tyle ile zaciągnę języka a zamierzam zrobić to jutro. Co do cesji to pewnie już widziałeś, że nastąpiła zmiana nazwy firmy z powodu pojawienia się nowego współwłaściciela który właśnie ma zamiar duuużo zmienić, a co za tym idzie trzeba zrobić cesje. Tel komórkowy również jest na firmę więc masz odp., jeżeli zależy Ci na kontakcie biuro znajduje się pod podanym przez Ciebie adresem, więc w czym masz problem ? Id, siedzi tam miła Pani Justyna i na pewno udzieli Ci informacji w Twoim temacie. Poza tym od takich numerów jest rzecznik praw konsumenta czyż nie?

Edit; przecież sam go podałeś w sowim linku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2008, o 23:26 

GSXR napisał(a):
Nie muszę wszystkiego wiedzieć to nie mój cyrk i nie moje małpy wiem tylko tyle ile zaciągnę języka a zamierzam zrobić to jutro. Co do cesji to pewnie już widziałeś, że nastąpiła zmiana nazwy firmy z powodu pojawienia się nowego współwłaściciela który właśnie ma zamiar duuużo zmienić, a co za tym idzie trzeba zrobić cesje. Tel komórkowy również jest na firmę więc masz odp., jeżeli zależy Ci na kontakcie biuro znajduje się pod podanym przez Ciebie adresem, więc w czym masz problem ? Id, siedzi tam miła Pani Justyna i na pewno udzieli Ci informacji w Twoim temacie. Poza tym od takich numerów jest rzecznik praw konsumenta czyż nie?

Edit; przecież sam go podałeś w sowim linku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

W czasie dokonywania cesji nie ma potrzeba wyłączenia telefonu z sieci. To jest prosta czynnośc i na pewno nie trwa 4 tygodnie, gdyż cesja ważna jest tylko 2 tygodnie.
Jak piszesz, zaciągnij jutro języka i by może "james" zmieni zdanie, choc ja w to wątpię.

Tytuł:
PostNapisane: 28 października 2008, o 06:41 

jerbro ja nie jestem żadnym rzecznikiem tej firmy i zrobie to z czystej ciekawości.
Pamiętam kiedyś było to samo z Panem Śmigielskim i pan który tak głośno krzyczał później zmienił zdanie, ale jak już mówiłem mało mnie to interesuje, nie mój cyk...

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 28 października 2008, o 22:54 

Spokojnie, nawet przez chwilę nie zakładałem, że jesteś rzecznikiem firmy. Pisałeś wcześniej, że znasz temat od środka, więc ciągnę temat. Ale będziemy się przyglądać jak biegną sprawy.

Tytuł:
PostNapisane: 1 listopada 2008, o 18:54 

Witam,
naświetle wam sprawe od poczatku:
pod koniec wrzesnia tego roku zamowilem w firmie SECODEC2 okna, /właściciel/ przyjechal na miejsce obejrzal, dokonal pomiaru i wycenil. Oferta byla dobra i zostalo spisane zamowienie. Zgodnie z praktyka firm handlowych, aby klient sie nie wycofal nalezy pobrac zaliczke i ja tak tez zrobilem - wplacilem zaliczke /nie bylo to dla mnie dziwne, poniewaz przy wielu zamowieniach spotkalem sie z ta sama praktyka/. Termin realizacji byl na polowe pazdziernika.
W drugim tygodniu pazdziernika skontaktowalem sie z w.w. /nie chce pisac nazwiska bo mnie......../, aby przyspieszyc termin, ale niestety okazalo sie, iz nie mozna tego zrobic. W ostatnim dniu tygodnia w ktorym mialo zostac zrealizowane zamowinie facet w rozmowie telefonicznej poinformowal mnie, ze zamowinie bedzie zrealizowane dopiero do piatku nastepnego tygodnia. Wkur.... moje siegnelo zenitu, bo bez okien nic dalej nie moge robic, i zapytalem w jakiej firmie zostaly owe okna zamowione. W poniedzialek nastepnego tygodnia po prostu zadzwonilem do wymienionej firmy z pytanie czy znaja firme SECODEC2 z Kwidzyna - niestety Pani po dluzszym poszukiwaniu w bazie klientow /po nazwie, po miescie itp../ poinformowala mnie, ze nikt taki nie figuruje. Po tym telefonie probowalem sie kontaktowac z tym człowiekiem ,ale niestety do dnia dzisiejszego bez skutku. Orange informuje iz numery 509098006, jak i 507166997 - NIE ISTNIEJA. Telefonu stacjonarnego 279 20 10 rowniez niestety nikt nie odbiera, mozna tylko nagrac sie na sekretakre i to nie zawsze, poniewaz np. teraz jest przepelniona /dzwonia kliencie tak samo wkur.. jak ja/.
udalem sie rowniez w zeszlym tygodniu do nowej siedziby niestety mily Pan poinformowal mnie, i właściciel czasami bywa, ale czesciej przychodz kliencie tak samo naiwni jak ja i zadaja realizacji zamowien lub zwrotu gotowki.
Aktualie podejmuje kroki w celu odyskania kasy, beda to rozne od konwekcjonalnych po najbardziej radykalne.

Ostatnio edytowano 3 listopada 2008, o 10:24 przez james, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 1 listopada 2008, o 19:56 
Przyjaciel forum

james,

Ludzie kiedy się opamiętacie, nigdy nie wybierajcie firm nie posiadających stałego adresu, stacjonarnego telefonu, nr: Regon i nr: NIP.

Jeżeli jakakolwiek firma nie może się tym okazać, płaćcie jedynie po wykonaniu usługi lub lepiej od razu pogońcie.

To jest wasze prawo i trzymajcie się go, inaczej jest to Wasze ryzyko i nie narzekajcie :twisted: sami chcieliście :grinka: :grinka: :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 1 listopada 2008, o 20:26 

Darek,
firma posiada/ła wszystkie rzeczy o których piszesz.

Ale to mój ewidentny błąd, iż dałem się tak wykorzystać.

Tytuł:
PostNapisane: 1 listopada 2008, o 20:48 
Przyjaciel forum

james, Jeżeli masz dokument wpłaty, szybko na policję można też zawiadomić pisemnie prokuraturę :!:

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1