Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: opinie na temat galerii Drosika
PostNapisane: 14 kwietnia 2006, o 21:03 
Przyjaciel forum

Mam do Was wszystkich bardzo gorącą prośbę, a mianowicie chodzi mi o opinie na temat poniższej galerii.

galeria zdjęć

dodam tylko, że link do tej galerii nie jest umieszczony na mojej stronie, gdyż cały czas ją "dopieszczam", ale bardzo zależy mi na Waszej opini dlatego postanowiłem Wam podać link

P.S.
proszę o naprawde szczere opinie

Ostatnio edytowano 19 kwietnia 2006, o 11:49 przez drosik, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 14 kwietnia 2006, o 21:17 

Galaria jak najbardziej dobra, bo przede wszystkim dotyczy miasta Kwidzyna :-D .
Jest parę detali, ktore można byłoby pominąć, i tak:
zdjęcie "1" - wieża ciśnień, ale poco ten budynek przed nią? No i te paskudne reklamy na dość "wątpliwym płocie";
zdjęcie "2" - super, równiez wieża ciśnień, ale bez całego "barachła" o którym pisze w przypadku zdjęcia "1";
zdjęcie "3" - fajne;
zdjęcie "4" - nie rozumiem go (garaże a może komin, których wiele w polskich miastach)
zdjęcia od "5" do "16" - jak najbardziej spoko - może tylko ten znak na pierwszym planie w przypadku zdjęcia "9", no i samochodów na zdjęciu "15".

Pomimo tej krytyki fajnie że dotycza one Kwidzyna, czyli są jak najbardziej na miejscu (nie chodzi mi o forum).
Ogolna ocena takie 4 (Qrde, ale ja cie lubię). :-D

Tytuł:
PostNapisane: 14 kwietnia 2006, o 21:48 

Przede wszystkim - podziw i brawa dla TEGO PANA za pomysł i wykonanie... :-) :-) Jako małpa przyczepie sie do kilku detali (jak powyżej)

Ta lampa u góry po prawej - a fe!...
jarekm napisał/a:
ale poco ten budynek przed nią? No i te paskudne reklamy na dość "wątpliwym płocie"

2- Jakoś tak kompozycyjnie razi ... Wieże bardziej na środku bym ujęła, nad drzewami pomyślała
3- Mniej torów bym ujęła
4- e.... Oczywiście jako miejsce jest godne, aby było w galerii... ale może o innej porze dnia... Oświetlenie takie nieciekawe, co sprzyja efektowi szarości, burości, takiej codzienności...
5- Tory, jak tory... Mogłoby być większe zbliżenie na fabrykę, aby podkreślić to, bo tytuł zdjęcia mówi, ze to IP
6- No no..juz lepiej niż w 5... Te drzewka po prawej rażą. Wybrałeś nieciekawy dzień do robienia zdjęć... Oświetlenie (!&^@)!^)%%$@
7- Kompozycyjnie nie podoba mi sie
8- Tu by w czarno-białych barwach może ciekawie wyglądało... Oddałoby charakter takiej surowości... Kolorystyka nie przyciąga
9- Uuu... LAMPA!!!! Z innej strony proponowłabym.. Lampa psuje tutaj wszystko
10- Ogólnie te okolice o tej porze dnia są takie burawe...ale można to wykorzystać, aby było atutem zdjęć...>>> czarno-białe<<< aa..i czepiam się kompozycji
11- Trawnik trochę przytłacza. To zdjęcie nie oddaje klkimatu panującego na tej ulicy, charakteru tych kamienic...Porostu tak ...
12- Te reklamy są okropne...ale co zrobić... co do zdjęcia - K O M P O Z Y C J A
13- Ostrość... Uuu...nie dobrze.. Nie ma równowagi na tym zdjęciu
14- Lampa... to sztuka zrobić zdjęcie, aby lampa nie komplikowała sprawy...
15- Mam wrażenie jakby te drzewa płakały... Bez sensu pomalowany budynek...Może skup się na fasadzie...
16-Złe ujęcie....

JESTEM STRASZNA :571: ...Ale i szczera.... Co do mojego czasami stylu (pisania) niegramatycznego - wiem o tym :wink:

Ostatnio edytowano 14 kwietnia 2006, o 22:06 przez Klementyna, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 14 kwietnia 2006, o 21:59 

Qrcze...
Ja normalnie "wymiękam" Symetria...
po raz kolejny wykazałaś się ostrym ale i ekspertskim postem
jak Ty to robisz?

Tytuł:
PostNapisane: 14 kwietnia 2006, o 22:05 
Przyjaciel forum

Cytuj:
JESTEM STRASZNA

no troszke, ale bardzo lubie konstruktywne uwagi, jeżeli chodzi o lampy, drzewa i podbne sprawy to nie wiem, mi one wcale nie przekszadzają, może dla tego, że nie jestem profesjonalnym fotografem :) , ale Twoje uwagi wezme sobie do serca i postaram następny razem zrobić fotki, przede wszytkim przy lepszym świetle.

P.S.
Symetria oraz jarekm
Czy te fotki w/g Was nadają sie w ogóle do publikacji na stronie ?

P.S. 2
czekam na opinie pozostałych ;)

Tytuł:
PostNapisane: 14 kwietnia 2006, o 22:11 

Ja też nie jestem profesjonalnym fotografem (jeju, ale pofolgowałam z poprzednim postem :shock: ), ale zwracam uwagę na szczegóły... Troszkę interesuję się sztuką i moze jestem troche przewrażliwioniona...

Lepsze swiatło.... I drzewka troche smutne... Ahh... Jak zrobi się zielono może i ja wyjdę w plener... Hmmm :?: :idea: :!:

Jasne, że nadają się na publikacje...

Dlaczego prawie wszystkie fotki przestawiają okolice mostu, torów, chopina... W Kwidzynie jeste wieeeele pięknych zakątków...

P.S. Jakiego sprzętu używasz?

Ostatnio edytowano 14 kwietnia 2006, o 22:12 przez Klementyna, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 14 kwietnia 2006, o 22:11 

Cytuj:
Symetria oraz jarekm
Czy te fotki w/g Was nadają sie w ogóle do publikacji na stronie ?

No własnie nie wszystkie (może wziął byś sobie nasze uwagi "do serca" i jeszcze raz wybrał się na spacer... i nowe ujęcia zaprezentował). Lub je obrobił np. zgodnie z opinią Symetrii
Symetria napisał(a):
w czarno-białych barwach

Tytuł: Re: opinie na temat galerii
PostNapisane: 15 kwietnia 2006, o 05:59 

drosik napisał(a):
opinie na temat poniższej galerii.

Chodzi o galerię, czy zdjęcia? Jeśli o zdjęcia to przez niedoświetlenie sprawiają bardzo ponure wrażenie. Rozjaśnianie ich w programach graficznych spowodował zanik i przebarwienia nieba i jasnych detali.

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2006, o 07:38 
Przyjaciel forum

Na temat fotek wiem już wszystko. :mrgreen:

:arrow: Myśle, że teraz czas skrytykować troszkę galerie.

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2006, o 08:52 

drosik, wczesna wiosna nie jest dobrą porą na fotografię plenerową... powiem więcej, to najgorszy okres roku. Brak światła i brak kolorów czyli tego co w fotografii najwarzniejsze.
Co do galerii to można stworzyć podobne dowolnym programem typu "Gallery Generator" (np. ACDSEE )

Ja tez nie moge się doczekać słońca i zieleni wtedy wyruszymy w miasto .. :)

Ostatnio edytowano 15 kwietnia 2006, o 09:07 przez KrzaQ, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2006, o 08:55 

Nie jest najgorzej ...

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2006, o 09:48 

Slabo wybarwone i zbyt "oczywiste" kadry. Takich zdjatek sa tysiace.
Drosik mam nadzieje, ze nie urazilem - podziwiam checi, bo mi by sie nie chcialo absolutnie.

Poza tym tak jak Krzaczek napisal - polska wiosna nie nadaje sie na pstrykanie plenerow.

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2006, o 11:04 
Przyjaciel forum

Wachu napisał(a):
Takich zdjatek sa tysiace.
Drosik mam nadzieje, ze nie urazilem - podziwiam checi, bo mi by sie nie chcialo absolutnie

a ja sie wcale nie zniechęcam :583: :rofl:

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2006, o 11:25 

Łatwo komentować... Trudniej wykonać...

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2006, o 11:46 

Symetria, Drosik prosił o opinie a opinieowanie nie polega na przytakiwaniu tylko na wyrażaniu opinii.
Symetria napisał(a):
Trudniej wykonać...

o tym wiemy doskonale i na tym polega zabawa... żeby było trudno.
Zrobienie byle jakiej fotki w byle jakich warunkach nie stanowi żadnego, najmniejszego problemu.
Oczywiście nie uważam, że fotek Drosika za byle jakie ale ja tam wole poczekać aż się zazieleni i będize więcej słońca ...
Obrazek

a tym czasem proponuję wyjście w miasto w celu fotografowania ludzi jak chodza z koszyczkami... Człowiek doskonale wygląda w kazych warunkach pogodowych i o każdej porze roku...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1