Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 301 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 21  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 24 października 2010, o 18:31 

dl99 napisał(a):
stronki nie ma, ok ale dlaczego skoro zarząd ma to gdzieś, nikt z "fanów" nie zajmie się jej stworzeniem?
to nie do konca prawda,sa strony prowadzone przez kibicow i dla kibicow Rodla np:mloderodlo.fora.pl

Tytuł:
PostNapisane: 24 października 2010, o 20:00 

Dzięki za rozjaśnienie sytuacji, jest parę ale...

NOWY(L) napisał(a):
Ale ktos musi za tym lobbowac

Właśnie od tego są kibice, którzy tworzą fanklub, i wspólnie z przedstawicielami klubu powinni lobbować, u lokalnych polityków i przedstawicieli biznesu... chyba że się mylę...

Sponsorów można pozyskać, ale każdy sponsor musi widzieć szansę na promocję swojej działalności w zamian za wydane pieniądze... Na miasto aż tak bardzo bym się nie oglądał bo po sytuacji MMTS widzę, że na dobre to nie wychodzi, ale przychylność paru radnych na pewno by się przydała, chociażby dla poprawy infrastruktury.

Jednak jak to jest, że np. Prabuty mają lepszy klub piłkaski? Przecież to jest biedniejsze miasteczko, gdzie władze miasta, z tego co mi wiadomo, też wcale przychylnie na lokalny klub nie patrzą... a jednak mają kilka zapalonych osób i bez wielkich pieniędzy mają efekty...

Z tego co wyczytałem i zasłyszałem, to piłkarze Rodła wola grać w okolicznych klubach, zamiast Rodła... I zastanawiam się tylko dlaczego tak jest... chyba nikt Mi nie powie że te okoliczne kluby mają więcej pieniędzy... więc chyba nie do końca o kasę tu chodzi

Co do stronki internetowej to super że ktoś już takie prowadzi, ale nie mogłem żadnej znaleźć dlatego o taką pytałem...

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2010, o 12:35 

dl99 napisał(a):
Właśnie od tego są kibice, którzy tworzą fanklub, i wspólnie z przedstawicielami klubu powinni lobbować, u lokalnych polityków i przedstawicieli biznesu... chyba że się mylę...
jezeli chodzi o nasze podworko to sie mylisz....jakie moze byc poparcie kibicow w 5 lidze w klubie bez tradycji,zeby cos takiego zorganizowac nalezaloby zalozyc stowarzyszenie tylko ze nie oklamujmy sie kto mialby do niego nalezec no i dzialacze lepiej dajmy sobie spokoj:roll: nie ma mody i tradycji na Rodlo,na poczatku lat 90 byla dobra grupa kibicow i do tego potrafilo przyjsc na ciekawe mecze kilka tysiecy widzow,niestety nikt tego nie wykorzystal...pikarsko jak i kibicowsko Rodlo lezy na dnie,jak jeszcze spora grupa optymistow wierze ze moze byc tylko lepiej bo od dna mozna sie tylko odbic........chociaz jest jeszcze gorsza mozliwosc jak rozwiazanie klubu

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2010, o 14:53 
dl99 napisał(a):
Właśnie od tego są kibice, którzy tworzą fanklub, i wspólnie z przedstawicielami klubu powinni lobbować, u lokalnych polityków i przedstawicieli biznesu..

Tia jasne.....Idz do urzędu czy tam jakiegos biznesmena ,przedstaw się jako "kibic ".Reakcja będzie telefon na milicje.My tu nie mamy nic do gadania,nas nawet czasami się nie chce na stadion wpuścic....
dl99 napisał(a):
piłkarze Rodła wola grać w okolicznych klubach, zamiast Rodła

Nie wiem dlaczego tak jest.To byś musiał isc do nich do szatni i się spytac.Dla mnie to tez dziwne.
dl99 napisał(a):
nie do końca o kasę tu chodzi

Kolego ,tylko o kasę.Piłka nożna i pieniądze to jednośc.
Masz kase,masz lepszych piłkarzy.Masz Lepszych piłkarzy,grasz w wyższej lidze.Grasz w wyższej lidze ,masz wiecej kasy.Piłkę chce wtedy oglądac wiecej ludzi,wtedy tez przychodzą sponsorzy.I znowu jest wiecej kasy.I tak w kółko.Nie oszukumy się .Piłka nożna w Kwidzynie jest dla pasjonatów.Bo kogo obchodzi mecz Rodło-Relax Ryjewo??A założe się o dobrą wódke ,że na mecz Rodło-Legia by był pełen stadion i ludzie na drzewach. :grinka:
POMPEY04 napisał(a):
hociaz jest jeszcze gorsza mozliwosc jak rozwiazanie klubu

A mi sie czasami wydaje ,że to by była własnie najlepsza droga.Zacząc od nowa.Z nowymi ludzmi ,którym naprawde zalezy.Takie kluby jak Lechia Gdańsk,Pogoń Szczecin czy Zagłebie Sosnowiec tak zrobiły.Zaczeły od nowa.I tylko na tym skorzystały.

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2010, o 15:03 

NOWY(L) napisał(a):
Takie kluby jak Lechia Gdańsk,Pogoń Szczecin czy Zagłebie Sosnowiec tak zrobiły.Zaczeły od nowa.I tylko na tym skorzystały.
Hm.......sam dobrze wiesz kluby ktore wymieniles maja wsparcie kibicow.....to jest historia....w naszej metropolii to musi byc impuls<lub moda>ale jedno musze powiedziec i tak jestem dumny ze kibice Rodla w ogole istnieja i w swojej lidze sa najlepsi :grinka: a tak powaznie to w K-nie jest ogromny potencjal tylko brakuje ludzi ktorzy zdaja sobie z tego sprawe a co najwazniejsze mogliby wplynac na zmiane sytuacji.....

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2010, o 15:26 
NOWY(L) napisał(a):
na mecz Rodło-Legia by był pełen stadion i ludzie na drzewach.
I komu byś wtedy kibicował? :-P

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2010, o 15:31 

MACIEKZB napisał(a):
NOWY(L) napisał(a):
na mecz Rodło-Legia by był pełen stadion i ludzie na drzewach.
I komu byś wtedy kibicował? :-P
dobre pytanie :grinka: mysle ze wiekszosc mieszkancow Kwidzyna kibicowalaby sobie czyli wiadomo komu :neutral: :-) :smile: :grin: :-Di naprawde nie trzeba byc naprawde lotnym zeby zrozumiec podzialy kibicow w PL...kibice Rodla sa po tej samej stronie co warszawska Legia....nawet wiecej jezeli powiesz komus ze pochodzisz z K-na od razu kojazony jestes z Legia,czyli wiadomo zbedna rozmowa,ale mozemy poklepac sobie bzdury :grinka: Legia to jest potega i tyle......i dzieki Bogu i partii jestesmy po wlasciwej stronie

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2010, o 15:51 
MACIEKZB napisał(a):
I komu byś wtedy kibicował

Stary żebym ja miał w życiu tylko takie problemy.... :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2010, o 17:58 

POMPEY04 napisał(a):
.nawet wiecej jezeli powiesz komus ze pochodzisz z K-na od razu kojazony jestes z Legia,czyli wiadomo zbedna rozmowa,ale mozemy poklepac sobie bzdury :grinka: Legia to jest potega i tyle......i dzieki Bogu i partii jestesmy po wlasciwej stronie

Kupa bzdur i pobożne życzenia .

— Oscar Wilde

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2010, o 18:28 
warzek napisał(a):
Kupa bzdur i pobożne życzenia

Możesz mi łaskawie wyjasnic gdzie tu widzisz jakieś bzdury?

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2010, o 19:10 

a miało byc o sytuacji w Rodle :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2010, o 19:58 

dl99 napisał(a):
a miało byc o sytuacji w Rodle :grinka:
:grinka: :grinka: :grinka: juz sie przyzwyczailem ze zawsze temat pilki zjedzie do Legii :lol: wracajac do tematu to nie wiem czy nie byloby lepiej z rozwiazaniem klubu oczywiscie nie zmieniajac barw i nazwy i rozpoczeciem wszystkiego od podstaw,moze kolega NOWY(L) ma racje,tak naprawde to Rodlo nic teraz nie ma bo druzyne 5 ligowa to moglbym z kumplami stworzyc :-D i grac za browar :-D jednego nie potrafie pojac dlaczego male miasta a czesto wioski wystepuja w 1 czy 2 lidze a Kwidzynek niby takie prezne miasto z nie glupimi mieszkancami - NIC......chyba ze spojzymy na to inaczej i jestesmy prowincjonalnym miasteczkiem z zakompleksionymi mieszkancami,poprostu dziura zabita dechami gdzie podniecaja sie pilka reczna bez kibicow i calej otoczki jaka posiada pilka nozna

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2010, o 20:32 

A ja Was wszystkich błagam, nie zbiegajcie na temat kibiców. Był czas, że to oni się zmobilizowali i ciągnęli ten klub za uszy do góry, może nie pod względem finansowym ale mentalnym. Był czas, że młyn po 50, 80 osób, a czasami nawet ponad 100 głów i doping był co mecz, zaczęło się robić fajnie weszliśmy do 3 ligi piłkarze, dziękowali nam serdecznie za doping, szanowali nas, ba mało tego nawet ówczesny kapitan potrafił podczas rozgrzewki wejść na trybunę i powiedzieć, że bez nas nie było by nic i co i wtedy nagle policja, władze miasta i co najważniejsze władze klubu stwierdziły, że Ci fanatycy, w rozumieniu wielu "kibole" (chociaż jak wiele razy pisałem nie lubię tego określenia) stali się zbędni, zaczęły się krzywe akcje z niewpuszczaniem nas na stadion i wywożeniem na komisariaty. My staliśmy się zbędni i przestało być fajnie, skończyły się kolorowe oprawy, głośny doping, a zaczęło przerzucanie nas z trybuny na trybunę, chociaż każdy w Kwidzynie dobrze wie, że zawsze najfanatyczniejsi siedzieli na "krytej", dochodziło nawet do tego, że jak nie zbieraliśmy się w młynie, a wchodził każdy osobno żeby oglądnąć mecz to nie zostawał wpuszczany na obiekt. Bez żadnych podstaw. Dlatego chyba nie tylko ja, a każdy stwierdził, że jak nas nie chcą to nie, my mamy Legię, tam choć w tłumie paru tysięcy, czuję się często dużo bardziej spełniony bo wiem, że należę do wielkiej rodziny, która myśli podobnie i ma jakieś cele i wartości w życiu. W Kwidzynienigdy nie będzie dobrze pod względem piłkarskim, bo mamy ten zapierdziały MMTS I Basket, które są oczkami w głowie władz, tam się pompuje kasę i tym się próbuje wypromować miasto. Nikt nie potrafi w tym mieście wykorzystać potencjału jakim jest piłka nożna i tyle.

Cytuj:
POMPEY04 napisał/a:
.nawet wiecej jezeli powiesz komus ze pochodzisz z K-na od razu kojazony jestes z Legia,czyli wiadomo zbedna rozmowa,ale mozemy poklepac sobie bzdury :grinka: Legia to jest potega i tyle......i dzieki Bogu i partii jestesmy po wlasciwej stronie

Kupa bzdur i pobożne życzenia .

Tak myślisz, to nie zrozumiałeś przesłania autora wypowiedzi. Tu nie chodzi o to, że jak podejdziesz do zwykłego szarego człowieka na ulicy i powiesz mu, że jesteś z Kwidzyna to on Ci powie od razu, ze jesteś za Legią, ale idź na dowolny stadion w polsce, gdzie są prawdziwi fanatycy i powiedz, że jesteś z Kwidzyna to bardzo duża część stwierdzi, że jesteś Legionistą. W środowisku kibicowskim fani Legii z Kwidzyna są na prawdę dobrze rozpoznawalni. To na tyle ode mnie.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2010, o 20:40 
Krótko.Zwięźle i na temat. :!:
Brawo Michał :!:

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2010, o 21:02 

Prawdy nie naginam więc co tu więcej pisać. To nie od nas zależy co się z tym klubem będzie działo, bo nas w tym mieście ma się w dupie, każdy tylko zauważa jak coś się stanie złego, jak będzie jakaś awantura sprowokowana przez wyzwiska. Dziwią nam się, że są awantury na polskich stadionach bo nie mogą pojąc jaką miłością darzymy klub. Dla mnie krótkie porównanie, ja Legię kocham prawie tak jak rodziców, rodziców skrzywdzić ani obrazić nie daję, Legii tak samo. Podejrzewam, że z rodzicami wszyscy mają tak samo jak ja. Więc sprawa jest oczywista.

Ech więcej się nie wypowiadam bo dyskusja zejdzie na ten sam temat co zawsze. Zaraz mi ktoś napisze, że jestem niepoprawny pod jakimś tam względem bo rodzinę i klub traktuję prawie na równi. Spróbujcie mieć ludzie pasję, którą przedkładacie ponad wszystko, zapomnijcie na chwilę o pogoni za pieniądzem, stańcie z paroma tysiącami ludzi, albo chociaż tą setką drących mordę debili na stadionie Rodła, którzy wypruwają sobie płuca, żeby być słyszalni a może kiedyś zrozumiecie jakimi wartościami kieruje się fanatyk i co dla niego znaczy klub. Z resztą o czym ja mówię jak większość społeczeństwa nie szanuje nawet własnej ojczyzny. Dziękuję za uwagę.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 301 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 21  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1