Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: pożar domu na zuchów
PostNapisane: 18 czerwca 2011, o 11:58 

dziś w nocy palił sie domek jednorodzinny na zuchów. link do stronki

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: pożar domu na zuchów
PostNapisane: 18 czerwca 2011, o 16:30 
Przyjaciel forum

Nikt nie ucierpiał?

Załączniki:
P6180097.JPG
P6180097.JPG [ 204.92 KiB | Przeglądane 11520 razy ]
P6180096.JPG
P6180096.JPG [ 168.92 KiB | Przeglądane 11520 razy ]

PostNapisane: 18 czerwca 2011, o 16:44 
Przyjaciel forum

Kwestią czasu było, kiedy ten dom spłonie :grin: (lokatorzy już od dobrych kilkunastu lat przeginają z alkoholem )

PostNapisane: 18 czerwca 2011, o 19:36 
Przyjaciel forum

aszastra napisał(a):
Kwestią czasu było, kiedy ten dom spłonie :grin: (lokatorzy już od dobrych kilkunastu lat przeginają z alkoholem )

Proszę powiedz mi jakie są u Ciebię standardy skoro twierdzisz że lokatorzy przesadzają z piciem?

PostNapisane: 18 czerwca 2011, o 19:50 
aszastra napisał(a):

Podczas oglądania wklejonego przez olimpika, bardzo przykrego filmu, tylko jedna myśl kołatała mi w głowie...że żyjemy obecnie w trudnych czasach ( bynajmniej dla większości trudnych) i że na pewno ludzie, których dotknęło to nieszczęście, będą potrzebować pomocy. Następnie przyjrzałam się fotkom wklejonym przez Chanbarda, po czym przeszłam do mało wybrednej "lektury "aszastry.
Czytałam to wielokrotnie, choć generalnie jestem baaardzo tolerancyjna i potrafię zrozumieć naprawdę bardzo wiele, nie mniej post ten tak mnie zdenerwował, że nie bawię się juz nawet w przebieranie w slowach, bo się aż cała trzesę z wściekłości !
Jakim trzeba być cynikiem, pozbawionym najmniejszych normalnych ludzkich odruchów, by napisać COŚ TAKIEEEGO !!! i oznaczyć durnowacie usmiechnięta emotką !

-- 18 cze 2011, 2011 20:03 --

aszastra napisał(a):

Nie wiesz jaki plan dla Ciebie niesie życie...i w jak kręte i mroczne ścieżki może Cię poprowadzić....
Dlaczego zatem z tak zadziwiającą łatwością cieszysz się z cudzego nieszczęścia , czy w ten właśnie sposób się dowartościowujesz...?
Ja osobiście zle Ci nie życzę, ale wierz mi, życie samo w najmniej spodziewanym dla Ciebie momencie zweryfikuje ta Twoją postawę.

-- 18 cze 2011, 2011 20:11 --

Czy ktoś zna tych ludzi ? Bo na pewno potrzebują pomocy, a taką chce i deklaruję zorganizować, proszę o kontakt.

PostNapisane: 18 czerwca 2011, o 20:43 
Przyjaciel forum

electro_nick napisał(a):
aszastra napisał(a):

Proszę powiedz mi jakie są u Ciebię standardy skoro twierdzisz że lokatorzy przesadzają z piciem?

U mnie standard to wypić od czasu do czasu np: raz na 2 tygodnie jakieś 0,5 literka , bez popijania wina czy piwa dzień w dzień :P
Mieszkałem przez kilkanaście lat na osiedlu Piastowskie , przez kilka lat ( jak nie miałem jeszcze samochodu :grin: ) prawie dzień w dzień tamtędy chodziłem , i widziałem co się tam dzieje.
Dzieci w domu dziecka :x , picie :x , rozróby :x awantury , zaniedbane zwierzęta itd.

Zresztą proszę o to spytać mieszkańców ulicy, których paru znam osobiście.

PostNapisane: 18 czerwca 2011, o 21:01 
Przyjaciel forum

KRYNIA napisał(a):
na pewno potrzebują pomocy, a taką chce i deklaruję zorganizować, proszę o kontakt.

KRYNIA skąd tą pewność czerpiesz? Niektórzy naprawdę nie potrzebują pomocy. Znam wiele takich przypadków, muszą dojrzeć do tego by pomoc otrzymać.

PostNapisane: 18 czerwca 2011, o 22:05 
Darek napisał(a):
KRYNIA napisał(a):
na pewno potrzebują pomocy, a taką chce i deklaruję zorganizować, proszę o kontakt.

KRYNIA skąd tą pewność czerpiesz? Niektórzy naprawdę nie potrzebują pomocy. Znam wiele takich przypadków, muszą dojrzeć do tego by pomoc otrzymać.

Owszem, też znam takie przypadki...ludzi, którzy np.powiedzmy sobie...preferują taki a nie inny styl życia i nawet nie wskazana jest jaka kololwiek pomoc, ponieważ oni muszą dostać tylko "wędkę" a na pewno nie rybę !!!
Nie mniej jednak w obliczu nieszczęścia, domniemywam - ( bez względu na względność...) że potrzebują pomocy i tego się będę trzymała...

PostNapisane: 18 czerwca 2011, o 22:39 

aszastra, ja popieram w 100% Ciebie i jakoś nie widzę, żebyś cieszył się z ludzkiego nieszczęścia...

PostNapisane: 18 czerwca 2011, o 22:59 
Przyjaciel forum

electro_nick,
Już kiedyś chanrbor pokazywał zdjęcia tej chałupiny i nie wyglądało to zbyt kolorowo.

Dobrze, że nikt nie ucierpiał.

PostNapisane: 18 czerwca 2011, o 23:08 
Jacierpi**, ludzie......co z wami ?
ludzie...to metafora taka, co do niektórych...
o sobie w skrócie powiem tak ..:) "myśle, więc jestem " i tego się będę trzymać
Darek ( po tym o Tobie usłyszałam , wszak nigdy Cię nie poznałam osobiście, a z racji doświadczeń życiowych, tudzież innych ...mam o Tobie :) duże mniemanie
Nie ! - nigdy nie chciałam upubliczniać swojej własnej teorii na życie( każdy ma swoją i chwała za to, że jakąś ma ) ale szlag jasny mnie trafia, jak czytam, odbieram, wyciągam wnioski, że komuś się wydaje, że ma monopol na wiedzę i życiowe potyczki...

PostNapisane: 18 czerwca 2011, o 23:16 
aszastra napisał(a):
U mnie standard to wypić od czasu do czasu np: raz na 2 tygodnie jakieś 0,5 literka , bez popijania wina czy piwa dzień w dzień :P

a u mnie to nie jest standard i co? upowaznia mnie to by napisac publicznie o Tobie, ze przeginasz z alkoholem?

PostNapisane: 18 czerwca 2011, o 23:28 
Hopeczka napisał(a):
aszastra, ja popieram w 100% Ciebie i jakoś nie widzę, żebyś cieszył się z ludzkiego nieszczęścia...

Hopeczka, istotko malutka...Ty też się cieszysz, z cudzego nieszczęścia????
Naprawdę potrafisz czerpać z tego radość, na tyle silną i budującą Cie... by się identyfikować z autorem tak cholernie obrzydliwego postu...?

PostNapisane: 19 czerwca 2011, o 01:05 
Zbanowany

KRYNIA napisał(a):
Hopeczka, istotko malutka...Ty też się cieszysz, z cudzego nieszczęścia????
Naprawdę potrafisz czerpać z tego radość, na tyle silną i budującą Cie... by się identyfikować z autorem tak cholernie obrzydliwego postu...?

Niezbyt czesto staje w obronie "pisma obrazkowego", ale chyba jest mala roznica miedzy cieszeniem sie z cudzego nieszczescia a nadmiernym i bezmyslnym uzywaniem ikonek... A sam post, opinia autora, rady "doswiadczonych i pelnych pokory" - na szczescie nie musze komentowac wszystkiego co tutaj niektorzy wypisuja. Nawet jesli temat dot. pozaru wyglada jak opinia srodowiskowa.

milej nocy.

PostNapisane: 19 czerwca 2011, o 07:01 

Hopeczka napisał(a):

i ja

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1