Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 93 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Kochajmy największych przyjacół
PostNapisane: 26 października 2011, o 19:24 
Przyjaciel forum

Catani spokojnie.

Ogłoszeń o sprzedaży psów nie będzie, pokażą się inne np:

hau ratler sprzedam

miau pers sprzedam

i kto co komu zrobi :D

Przecież o kotach i psach nikt nie wspominał :D

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 26 października 2011, o 20:00 

Cytuj:
Piotr_J A Ty chcesz się kłócić czy być szczęśliwszy :?:

Z nikim nie zamierzam się kłócić, a szczęśliwy jestem cały czas. :-) Chciałem jedynie uświadomić dyskutantom, że dorabianie gęby całemu państwu za grzechy jednostek nie powinno mieć miejsca.

Już widzę te oburzone głosy, gdyby np. w CNN pojawiła się wiadomość, że Polacy zabijają psy i wytapiają z nich tłuszcz. Dziennikarz nazwałby Polaków barbarzyńcami i ogłosił zbieranie podpisów pod petycją do rządu polskiego, aby ten zaprzestał swojego niecnego procederu. Ale byśmy wtedy darli pyski na idiotyczne zagrywki Amerykanów, prawda?

P.S. Jestem zdecydowanie przeciwny uśmiercaniu zwierząt w sposób zadający im ból! Czy na Ukrainie, czy też w całym Wszechświecie.

PostNapisane: 26 października 2011, o 20:22 
Przyjaciel forum

Piotr_J napisał(a):
Już widzę te oburzone głosy, gdyby np. w CNN pojawiła się wiadomość, że Polacy zabijają psy i wytapiają z nich tłuszcz. Dziennikarz nazwałby Polaków barbarzyńcami i ogłosił zbieranie podpisów pod petycją do rządu polskiego, aby ten zaprzestał swojego niecnego procederu. Ale byśmy wtedy darli pyski na idiotyczne zagrywki Amerykanów, prawda?

P.S. Jestem zdecydowanie przeciwny uśmiercaniu zwierząt w sposób zadający im ból! Czy na Ukrainie, czy też w całym Wszechświecie.

Piotr tylko jest jedena mała różnica
W Polsce były, bo były pojedyncze historie które ten proceder uprawiało: Chińczycy w gastronomi, bezdomni lub ludzie biedni przetapiając z nich tłuszcz...

Na Ukrainie wprowadzili takie przepisy z samej góry z uwagi na Euro 2012

Czy wyobrażasz sobie, aby w naszym Rządzie padło hasło wybijamy wszystkie bezpańskie psy i koty :?: w dodatku z przenośnymi krematoriami :?:
Różne dziwne rzeczy dzieją się w naszym kraju, ale nie takie...

uważam że sprawa powinna być nagłośniona na całą Europe

PostNapisane: 26 października 2011, o 20:44 
A ja uważam, że ktoś zrobił internautom psikusa i podkręca atmosferę.

PostNapisane: 26 października 2011, o 20:55 
catani napisał(a):
drosik napisał(a):
[color=#FF0000][b]Nie będziemy na forum rozmnażać psów ani kotów! ani też publikować ogłoszeń nawołujących do rozmnażania wyżej wymienionych istot celem ich późniejszego spieniężania.

:shock:
ja pytalam wylacznie o to czy bedziecie, jako administracja, pozwalac na wystawianie ogloszen o SPRZEDAZY psow w typie rasy, czy uda mi sie uzyskac odpowiedz?
Rozumiem, że chciałabyś takie ogłoszenie wystawić... Ja osobiście nie widzę w tym problemu. Nie można zarówno sprzedawać poza mniejscem zarejestrowanej hodowli jak i kupować. Wystawić ogłoszenie a handel to zupełnie dwie różne sprawy. Żaden wydawca nie ponosi odpowiedzialności za treść ogłoszenia. Chyba, że jego treść może być przestępstwem lub wykroczeniem, obrażać czyjeść uczucia lub ograniczać wolności itd. Nie można też ogłaszać o sprzedaży rzeczy, które są zabronione w obrocie. Handel psami i kotami w typie rasy nie jest zabroniony a jedynie reglamentowany. Możemy dopuszcać takie ogłoszenia ale czy będziemy to inna sprawa. Chyba Wiesz, że gdzieś dzwoni tylko nie wiesz w którym kościele... Dziwię się, że jako zainteresowana tym tematem tak powierzchownie z nim się zapoznałaś i masz moim zdaniem wątpliwości, które w gruncie rzeczy są nieistotne i nieujęte w tej ustawie.

PostNapisane: 26 października 2011, o 20:55 
Przyjaciel forum

canario napisał(a):

Jeśli to nie psikus to niech podkręca ;)

PostNapisane: 26 października 2011, o 21:48 
MACIEKZB napisał(a):
catani napisał(a):
drosik napisał(a):
[color=#FF0000][b]Nie będziemy na forum rozmnażać psów ani kotów! ani też publikować ogłoszeń nawołujących do rozmnażania wyżej wymienionych istot celem ich późniejszego spieniężania.

:shock:
ja pytalam wylacznie o to czy bedziecie, jako administracja, pozwalac na wystawianie ogloszen o SPRZEDAZY psow w typie rasy, czy uda mi sie uzyskac odpowiedz?
Rozumiem, że chciałabyś takie ogłoszenie wystawić... Ja osobiście nie widzę w tym problemu. Nie można zarówno sprzedawać poza mniejscem zarejestrowanej hodowli jak i kupować. Wystawić ogłoszenie a handel to zupełnie dwie różne sprawy. Żaden wydawca nie ponosi odpowiedzialności za treść ogłoszenia. Chyba, że jego treść może być przestępstwem lub wykroczeniem, obrażać czyjeść uczucia lub ograniczać wolności itd. Nie można też ogłaszać o sprzedaży rzeczy, które są zabronione w obrocie. Handel psami i kotami w typie rasy nie jest zabroniony a jedynie reglamentowany. Możemy dopuszcać takie ogłoszenia ale czy będziemy to inna sprawa. Chyba Wiesz, że gdzieś dzwoni tylko nie wiesz w którym kościele... Dziwię się, że jako zainteresowana tym tematem tak powierzchownie z nim się zapoznałaś i masz moim zdaniem wątpliwości, które w gruncie rzeczy są nieistotne i nieujęte w tej ustawie.

nie, nie jestem zainteresowana wystawieniem takiego ogloszenia. bylam tylko ciekawa jak bedziecie podchodzic do tej sprawy po wejsciu w zycie w/w nowelizacji.
niestety nie udalo mi sie uzyskac jasnej odpowiedzi, za to mam darmowa porade niemalze prawna :razz:

PostNapisane: 26 października 2011, o 22:34 

Sebek36 napisał(a):

Obrony Ukrainy może nie ma, ale można by zrozumieć że pogardy dla tego postępku też nie.

Wyobraz sobie sytuacje. Idziesz z dzieckiem na spacer. Wyskakuje zza krzaka bezpanski kundel i zre twoje dziecko w lydke. Humanitarnie dzwonisz po pogotowie zwierzece (ktorego tam brak), czekasz az przyjada, zlapia kundla (ktorego tam juz od godziny nie ma, bo polecial na inna dzielnice), lapiesz wespol z nimi kundla, humanitarnie odstawiasz do lecznicy, gdzie humanitarnie szukaja wlasciciela, humanitarnie czekasz az sie znajdzie, jak sie nie znajdzie humanitarnie zabierasz go do domu.... japier****le !!!! dalej mam tlumaczyc?

PostNapisane: 26 października 2011, o 22:39 
Przyjaciel forum

Kapec, może masz i rację, tłuczmy najpierw psy i koty jak już się uporamy, weźmy się za opozycję :D :D :D

PostNapisane: 27 października 2011, o 06:36 
Przyjaciel forum

Cytuj:

W 100% się z Tobą zgadzam.
Jakoś nie udało mi się znaleźć w sieci tych fotek w większej rozdzielczości a na tych miniaturkach to wygląda, że to co nazwano przenośnym krematorium ma średnie szanse zadziałać.

PostNapisane: 27 października 2011, o 07:26 
catani napisał(a):
nie, nie jestem zainteresowana wystawieniem takiego ogloszenia. bylam tylko ciekawa jak bedziecie podchodzic do tej sprawy po wejsciu w zycie w/w nowelizacji.
niestety nie udalo mi sie uzyskac jasnej odpowiedzi, za to mam darmowa porade niemalze prawna :razz:
To po co zadałaś to pytanie? Ustawa nie ma nic wspólnego z ogłoszeniami. Ciekawość to pierwszy stopień... Nic za darmo, za poradę wyślę rachunek :D
A jeśli będziemy dopuszczać takie ogłoszenia to co?

PostNapisane: 27 października 2011, o 08:48 

Cytuj:
Na Ukrainie wprowadzili takie przepisy z samej góry z uwagi na Euro 2012

Taaak, gdzieś to wyczytałeś, czy to Twoja interpretacja?

A więc od początku:
1. Sprawa zaczęła się na początku 2010 roku, kiedy to lokalne władze miasta Lisiczańsk zakupiły przewoźne krematorium do spalania zwłok zwierząt.
2. Zwierzęta były wyłapywane i uśmiercane poprzez podanie zastrzyku ze środkiem zwiotczającym mięśnie (pamiętacie słynny w Łodzi Pavulon?). Strzelano do nich również z broni palnej (w Polsce w ten sposób redukuje się liczbę lisów i nikt nie krzyczy, że to niehumanitarne).
3. Sprawa została rozdmuchana z dwóch powodów:
a) kosztów zakupu krematorium (200K UAH ~ 50K PLN)
b) sposobu uśmiercania.
4. Lokalni (a więc ukraińscy) obrońcy praw zwierząt zarzucali władzom miasta:
a) inwestowanie w krematorium zamiast w schronisko,
b) że środek zastosowany do uśmiercania zwierząt jest niehumanitarny, bo śmierć następuje przez uduszenie z powodu zwiotczenia mięśni. Dodatkowo, że zwierzę mimo braku tętna i świadomości mogło jeszcze żyć w momencie rozpoczęcia spalania (przypomnę, że świnie też wykrwawia się na żywca, ale przy braku świadomości).
5. Miasto broniło się, że budowa schroniska nic nie da, bo mają do czynienia ze zdziczałymi zwierzętami, które nigdy nie znajdą domu.
6. Miasto twierdziło, że używa odpowiednich środków i śmierć zwierzęcia jest stwierdzana przez lekarza weterynarii.
7. Nikt nie wspomniał, że chodzi o przygotowania do EURO, ponieważ wspomniane miasto leży 250 km na wschód od najbliższego stadionu, na którym odbędą się mistrzostwa.
8. Nikt nie zauważył, że chodzi o jedno miasto, którego władze wpadły na taki, a nie inny sposób redukcji liczby bezdomnych psów.
9. Jak zwykle sprawa została rozdmuchana do rozmiarów całego państwa i wypłynęła po prawie 2 latach przeinaczona przez plotki, błędy w tłumaczeniach, nadinterpretację itp.

Kto zna rosyjski (tak, w "ukraińskim" mieście na wschodzie Ukrainy, to podstawowy język), niech sobie poczyta:
http://lisichansk.com.ua/2010/02/2116

PostNapisane: 27 października 2011, o 16:26 
MACIEKZB napisał(a):
To po co zadałaś to pytanie? Ustawa nie ma nic wspólnego z ogłoszeniami. Ciekawość to pierwszy stopień... Nic za darmo, za poradę wyślę rachunek :D
A jeśli będziemy dopuszczać takie ogłoszenia to co?

ocen sam ile byla warta porada i slij rachunek :P mi nikt nie zaplaci, to nie bede prostowac :P
oczywiscie, pytanie zadalam liczac na to, iz uzyskam odpowiedz, nie udalo sie, trudno- nie wpadne w depresje z tego powodu 8)

PostNapisane: 27 października 2011, o 17:35 
catani, no widzisz, ja też zadałem pytania i nie uzyskałem odpowiedzi.

PostNapisane: 27 października 2011, o 17:54 
Przyjaciel forum

Może jacyś niekumaci jesteście :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 93 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1