Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 81 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: kwidzyńska PUP'A
PostNapisane: 30 grudnia 2011, o 09:29 
Przyjaciel forum

Cytuj:
Ech kiedyś ... Kiedyś wszystko było inne. Tu tylko próbuję dorównać do poziomu

Skoro poziom tej dyskusji lub całego forum tak uwłacza Twojej godności to co tu jeszcze robisz? Log out i dobranoc.

PostNapisane: 30 grudnia 2011, o 10:56 
reflexes napisał(a):
co tu jeszcze robisz? Log out i dobranoc.
A pan kolega to jakiś nowy cieć forumowy od wymiatania?
Zamiast się tu zabawiać w godzinach pracy, to może sprawdzić u siebie, czy tam jakiś natrętny petent nie czeka ze swoim biadoleniem.

PostNapisane: 30 grudnia 2011, o 11:15 

Temat robi się bardzo nie przyjemny . Jedziecie na ten urząd jak byście się najlepiej znali na tym wszystkim . Ciekawe jak by to wyglądało jak to wy byście pracowali w urzędzie ?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 30 grudnia 2011, o 11:23 
Przyjaciel forum

Cytuj:
.... Ciekawe jak by to wyglądało jak to wy byście pracowali w urzędzie ?

Tak samo.

PostNapisane: 30 grudnia 2011, o 11:40 
Przyjaciel forum

Wyczuwam zarzewie nowych połajanek :D

PostNapisane: 30 grudnia 2011, o 11:45 
Przyjaciel forum

Budslavsky napisał(a):
reflexes napisał(a):
co tu jeszcze robisz? Log out i dobranoc.
A pan kolega to jakiś nowy cieć forumowy od wymiatania?
Zamiast się tu zabawiać w godzinach pracy, to może sprawdzić u siebie, czy tam jakiś natrętny petent nie czeka ze swoim biadoleniem.

Za łamanie regulaminu forum (punkt 4) wystawiam pierwsze ostrzeżenie.

PostNapisane: 30 grudnia 2011, o 12:18 
Przyjaciel forum

drosik, Dla kogo to ostrzeżenie?

PostNapisane: 30 grudnia 2011, o 12:27 
Przyjaciel forum

marmeg napisał(a):

Dla tego, który obraził pracę moderatora.

PostNapisane: 30 grudnia 2011, o 12:39 

siklerspiotr napisał(a):
Temat robi się bardzo nie przyjemny . Jedziecie na ten urząd jak byście się najlepiej znali na tym wszystkim . Ciekawe jak by to wyglądało jak to wy byście pracowali w urzędzie ?

Ja tam mógłbym pracowac. Ciekawe tylko jak zachowaliby się oni (Grzechu i reflexes), gdyby znaleźli się po drugiej stronie biurka w Urzędzie i sami musieli się męczyc z załatwianiem formalności. Choc im tego nie życzę, to liczę na trochę wyrozumiałości dla petentów.

PostNapisane: 30 grudnia 2011, o 13:00 

Sam pracowałem swego czasu w UM i uważam że trochę dobrych chęci i od razu jest milej. Oczywiści zdarzają się petenci bardziej uciążliwi ale poburczeć to można jak już sobie pójdą a nie odpowiadać szczek za szczek. Mina "gbura" któremu odpowiada się spokojnie i z uśmiechem bezcenna:) i tego uśmiechu i spokoju życzę wszystkim, zarówno osobą przychodzącym do UP jak i tam pracującym.

PostNapisane: 30 grudnia 2011, o 13:17 
Darek napisał(a):
marmeg napisał(a):

Dla tego, który obraził pracę moderatora.

Pracę moderatora to można doceniać, albo nie doceniać jej. A obrażać ją może tylko ktoś, kto ją wykonuje n.p. nieporadnie. Ale nikt tu przecież nie będzie dawał ostrzeżeń sam sobie.
Drosiku wybaczam Ci to ostrzeżenie dla mnie. Jeśli poprawiłoby Ci samopoczucie jeszcze jedno, to śmiało dawaj kolejne. :568:

PostNapisane: 30 grudnia 2011, o 13:23 
Przyjaciel forum

Budslavsky wyluzuj bo Ci zupełnie nie przystoi, choćby ze względu na wiek :P

PostNapisane: 30 grudnia 2011, o 14:48 
Jerzy. Jeżeli uważasz, że byłbyś lepszym moderatorem to zapraszam. Od Drosika się odczep bo uważam, że ci się należało. Punk widzenia zależy od punktu siedzenia.

PostNapisane: 30 grudnia 2011, o 14:55 

Przede wszystkim chcę zaapelować o powściągnięcie negatywnych emocji - nikomu pożytku ani chwały nie przyniesie, jeśli zaczniemy obrzucać się epitetami czy argumentami ad personam.

Budslavsky napisał(a):
Czy z tą zagadką jest związana jakaś nagroda?

Zasadniczo nie przewidziałem... :( Ale jeśli reflektujesz na uśmiech, tabliczką czekolady albo flaszką piwa, to daj znać!
Budslavsky napisał(a):
Po prostu dla każdej z wymienionych pozycji trafna odpowiedź brzmi następująco: :arrow: kierownictwo instytucji oraz jej etatowi pracownicy.

Ale to jest oczywiste :)
W końcu czasy są na tyle ciężkie, że niemal każdy, kto ma jakąkolwiek stałą posadę, z niej się cieszy.
Wymieniając te instytucje chciałem tylko zwrócić uwagę, że każdy organ administracji był, jest i będzie postrzegany negatywnie - niezależnie od tego, czy obywatelowi coś daje, czy coś mu zabiera.
Bo nawet jeśli daje, to:
- za mało
- za wolno
- nie to, co by się chciało
- w sposób zbiurokratyzowany
itd.

domi25 napisał(a):
Grzechu tu nie chodzi czy kogoś stać czy nie stać ale o sam fakt! to raczej normalne dla mnie, że wy to skserujecie, wy tego wymagacie to wy to róbcie. Wy chcecie kopii ja oryginał mam, to sobie kserujcie.

Umówmy się, że wiem, o co Ci chodzi.
Powiem tak: gorąco protestowałem, gdy ten zwyczaj zaczął być stosowany. Ale wówczas alternatywą było to, że wykręcamy co drugą świetlówkę. Obecnie jest trochę lepiej, ale tylko trochę... Może udałoby się wykręcać zaledwie co trzecią.

sakwa napisał(a):
i nikt nie beczy jak panienka tylko wypisujemy swoje doświadczenia z UP w końcu po to powstał ten temat.

No to wypisujcie.
Może na ten temat powstać jeszcze choćby z 10 wątków i 100 kolejnych postów.
Przy tej okazji może kiedyś ktoś dostrzeże, że wszystkie one zdarzą się psu na budę i tylko pochłaniają transfer.
Bo bez działań i reakcji na zauważone nieprawidłowości (nieważne - prawdziwe czy wydumane) z waszej (z małej literki, bo tyczy się osób nieokreślonych) strony, mających na celu sprawienie, aby urząd (nie tylko PUP - każdy urząd!) pełnił rolę służebną wobec obywateli, do których macie przecież pełne prawo - nic się nie zmieni.
Osobiście szczerze przyznaję, że w biurowej pracy można popaść w rutynę i od wszelkich zmian trzymać się z daleka (bo po co coś zmieniać skoro jest MI dobrze), a swoje obowiązki wykonywać tak, aby się przypadkiem nie przemęczyć (zwłaszcza, jeśli satysfakcja z dobrze spełnionej pracy jest znikoma albo wręcz żadna). Ale tak jak wspomniałem w poprzednim poście - przywołanie do rzeczywistości urzędnika przez petenta otrzeźwia i skraca dystans. Jak takich otrzeźwień będzie więcej, i to w obecności przełożonego niższego czy wyższego szczebla, to albo rutyna gdzieś uleci, albo urzędnik wyleci.
Przecież to jest proste - trzeba tylko działać, a nie bezproduktywnie wylewać żale na forum.

chester napisał(a):
Ciekawe tylko jak zachowaliby się oni (Grzechu i reflexes), gdyby znaleźli się po drugiej stronie biurka w Urzędzie i sami musieli się męczyc z załatwianiem formalności. Choc im tego nie życzę, to liczę na trochę wyrozumiałości dla petentów.

Wyobraź sobie, że jestem normalnym człowiekiem, który od czasu do czasu też musi załatwiać jakieś mniej czy bardziej "potrzebne do szczęścia" urzędowe sprawy.
Wtedy jako "cywilny" petent mam coś, czego nie zna większość osób, które nie siedziały za biurkiem albo nie widziały tego z bliska - wyrozumiałość dla urzędnika.
Nie jestem znerwicowany z powodu przedłużających się spraw (bo często ich tok jest taki a nie inny), nie burczę na niego (bo wiem, że każdy może mieć słabszy dzień), nie wkurzam się za ośli upór (bo zdecydowana większość trzyma się tylko przepisów, które są takie jakie są). Wreszcie nie chcę od razu nikogo zamordować tylko dlatego, że np. jest niekompetentny. Od tego są odpowiednie tryby postępowania i przepisy, na których ja również powinienem się znać (bo prawo jest nie tylko dla urzędów i urzędników, ale i dla obywateli - o czym często się zapomina.)
I wiesz co? Aż dziwne - zdecydowaną większość spraw załatwiam szybko, sprawnie i w przyjemnej atmosferze.

PostNapisane: 30 grudnia 2011, o 14:55 

Drosik też czasami przesadza ..

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 81 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1