Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Potracono bicykliste.
PostNapisane: 3 czerwca 2013, o 12:24 

Poza tym ślady oleju, daleko zajechać nie mógł po takim locie.

Świat byłby bezpieczniejszy, gdyby przed wejściem do samolotu trzeba by było zjeść kawałek bekonu.
NDIE

PostNapisane: 3 czerwca 2013, o 13:46 

Darek napisał(a):
Co Ty gadasz zimny Leszek to jest z Krakowa :D

Czasami odnoszę wrażenie, że to ty Darku byłeś adresatem słynnego i już klasycznego "spieprzaj dziadu". Taki cięty jesteś :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 3 czerwca 2013, o 13:49 

Kamera koło dworca jest napewno. Stanąłem kiedyś koło ateki Gemini samochodem z długą przyczepą tak, że przyczepa zahaczała o kopertę dla inwalidy (mea culpa, zestaw długi, inaczej się nie dało, sobota rano była więc ruch niewielki. Chwila minęła tylko i już za wycieraczką pojawiło się zaproszenie do SM. Poszedłem, pokazali zdjęcie z kamery, nie było o czym dyskutować.

Tytuł: Re: Odp: Potracono bicykliste.
PostNapisane: 3 czerwca 2013, o 13:53 
Piotr_J napisał(a):
jankowskimich napisał(a):
tak jak ktoś wyżej napisał jest obrotowa na skrzyżowaniu Piłsudskiego i Chopina

Jest też przy PKP. Ten samochód przejechał obok obu tych kamer. Chyba, że to tylko atrapy. :shock:

Nie Piotrze .
Po prostu oryginalne nagrania mają Rosjanie ....

PostNapisane: 3 czerwca 2013, o 17:23 
Piotr_J napisał(a):
jankowskimich napisał(a):
tak jak ktoś wyżej napisał jest obrotowa na skrzyżowaniu Piłsudskiego i Chopina

Jest też przy PKP. Ten samochód przejechał obok obu tych kamer. Chyba, że to tylko atrapy. :shock:
Pewnie napis na dachu: walnąłem w bicyklistę na rondzie - był mało widoczny. :razz:

PostNapisane: 3 czerwca 2013, o 19:16 
Przyjaciel forum

Michał napisał(a):
Czasami odnoszę wrażenie, że to ty Darku byłeś adresatem słynnego i już klasycznego "spieprzaj dziadu". Taki cięty jesteś :)

Oczywiście Michałku, we mnie jest całe zło.
Więc trudno bym "Spieprzajdziada IV RP" nie pamiętał. :)

PostNapisane: 4 czerwca 2013, o 00:02 

kapec napisał(a):
Kamera koło dworca jest napewno. Stanąłem kiedyś koło ateki Gemini samochodem z długą przyczepą tak, że przyczepa zahaczała o kopertę dla inwalidy (mea culpa, zestaw długi, inaczej się nie dało, sobota rano była więc ruch niewielki. Chwila minęła tylko i już za wycieraczką pojawiło się zaproszenie do SM. Poszedłem, pokazali zdjęcie z kamery, nie było o czym dyskutować.

No dla takich akcji to znajdą zastosowanie kamer ;) a żeby namierzyć tego kto przyładował w biednego bicyklistę trzeba czekać sporo czasu.. ech ta straż miejska..

PostNapisane: 4 czerwca 2013, o 08:37 
Proponuję iść na miejsce samemu ocenić jak bardzo widoczne jest to rondo z kamer. Acha... jeszcze proponuję oglądać filmy typu Agenci NCIS z dystansem :razz:

PostNapisane: 4 czerwca 2013, o 08:44 

Markę pojazdu chyba można rozpoznać?

Nie wierzę, że odjechał stamtąd sam.
Cały olej z miski jest/był rozlany na ul. Chopina. Auto przeleciało przez prawie 50cm cokół ronda.
Koła, chłodnica, i reszta podzespołów musiały zostać mocno uszkodzone.

To jest niemożliwe żeby go ktoś nie holował, przepchnął, cokolwiek.

No chyba że jechał BWP. :evil:

Świat byłby bezpieczniejszy, gdyby przed wejściem do samolotu trzeba by było zjeść kawałek bekonu.
NDIE

PostNapisane: 4 czerwca 2013, o 08:50 

MACIEKZB, może wyjaśnijmy wszystkim, komu i do czego te kamery są potrzebne? Wyjaśnijmy też, dlaczego są ulokowane w takim, a nie innym miejscu, jeśli nie są w stanie zarejestrować takiego zdarzenia?

Obiekt poruszał się ul. Chopina na wprost. Nie kluczył, nie chował się po krzakach. Samo rondo nie musi być widoczne. Wystarczy przeanalizować zapis z obu kamer jednocześnie i wytypować pojazdy, które poruszały się w tym czasie. Tylko nie pisz, że w godzinach nocnych śmigają ul. Chopina setki samochodów. Skoro są świadkowie, którzy słyszeli huk (dotarła do nich gazeta), to można precyzyjnie ustalić godzinę.

Dziwny zbieg okoliczności:
http://kwidzyn.naszemiasto.pl/artykul/1 ... b823,1,3,9

Czyżby to ten sam pojazd?

PostNapisane: 4 czerwca 2013, o 08:53 
MACIEKZB napisał(a):
Proponuję iść na miejsce samemu ocenić jak bardzo widoczne jest to rondo z kamer. Acha... jeszcze proponuję oglądać filmy typu Agenci NCIS z dystansem :razz:

nie ośmieszaj się. przypierdzielając w ten murek nie zgubił na pewno tylko oleju ale i części karoserii. lakier już jest. teraz nagrania z kamery przy PKP i ciężko dopasować? a że miejscy w kwidzynie to leniwe ... i sami mają wprawe w koszeniu rond to już zostawmy w domyśle...

PostNapisane: 4 czerwca 2013, o 09:10 

Piotr_J napisał(a):

Myślę że bardzo łatwo można to sprawdzić.
Po uszkodzeniach, które zostały spowodowane najazdem na Bicyklistę :grin:

PostNapisane: 4 czerwca 2013, o 09:38 
Piotr_J napisał(a):
MACIEKZB, może wyjaśnijmy wszystkim, komu i do czego te kamery są potrzebne? Wyjaśnijmy też, dlaczego są ulokowane w takim, a nie innym miejscu, jeśli nie są w stanie zarejestrować takiego zdarzenia?

Obiekt poruszał się ul. Chopina na wprost. Nie kluczył, nie chował się po krzakach. Samo rondo nie musi być widoczne. Wystarczy przeanalizować zapis z obu kamer jednocześnie i wytypować pojazdy, które poruszały się w tym czasie. Tylko nie pisz, że w godzinach nocnych śmigają ul. Chopina setki samochodów. Skoro są świadkowie, którzy słyszeli huk (dotarła do nich gazeta), to można precyzyjnie ustalić godzinę.

Dziwny zbieg okoliczności:
http://kwidzyn.naszemiasto.pl/artykul/1 ... b823,1,3,9

Wszystko wiedzący Piotrze_J, przeczytaj sobie uważniej artykuł w mojej ocenie wybiórczo cytujesz i zaczynasz tu macierewiczować. A gdzie Twoim zdaniem powinny być kamery? Acha... już wiem! Najlepiej w takim miejscu i czasie gdzie akurat coś się zdarzyło. Samochód na Grunwaldzkiej spłonął ok 1:00, następnie dokonała się cudowna samo naprawa żeby uderzył w bicyklistę ok. godziny 2:25, czego nie zarejestrowała kamera, która nie wiedzieć czemu akurat tam nie została zainstalowana (pewnie wina Tuska) :shock:
Cytuj:
nie ośmieszaj się. przypierdzielając w ten murek nie zgubił na pewno tylko oleju ale i części karoserii. lakier już jest. teraz nagrania z kamery przy PKP i ciężko dopasować? a że miejscy w kwidzynie to leniwe ... i sami mają wprawe w koszeniu rond to już zostawmy w domyśle...
Nie ośmieszaj się skoro nie byłeś na miejscu w czasie zdarzenia ale to jest typowa cecha Polaków że wszystko wiedzą i na wszystkim się znają. Po za śladami oleju nic nie zostawił, ten VW Vento, który cudownie zmienił się w... Po za tym skąd wiecie, że nie podjęto żadnych czynności, także z analizą zapisu z kamer? Ja tylko chciałem zwrócić uwagę, że monitoring nie jest tak doskonały jak na filmach HD rodem z Hollywood i nie jest w każdym miejscu w mieście. A sprawca jest ustalony, ma postawione zarzuty i nie rozumiem po co tyle krzyku skoro wszystko wiecie :razz:

PostNapisane: 4 czerwca 2013, o 09:43 
MACIEKZB napisał(a):
Ja tylko chciałem zwrócić uwagę, że monitoring nie jest tak doskonały jak na filmach HD rodem z Hollywood...

akurat ja doskonale wiem jak wygląda monitoring ;)

cieszę się że sprawa się wyjaśniła.

PostNapisane: 4 czerwca 2013, o 10:03 
Przyjaciel forum

MACIEKZB napisał(a):
A sprawca jest ustalony, ma postawione zarzuty i nie rozumiem po co tyle krzyku skoro wszystko wiecie :razz:

To jest najważniejsze!

A to marudzenie i prywatne śledztwa, to namiastka katastrofy samolotowej. Każdy chce mieć swój Smoleńsk i nie ważne, że zrobi z siebie idiotę. :grin:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1