Piotr_J napisał(a):
MACIEKZB, może wyjaśnijmy wszystkim, komu i do czego te kamery są potrzebne? Wyjaśnijmy też, dlaczego są ulokowane w takim, a nie innym miejscu, jeśli nie są w stanie zarejestrować takiego zdarzenia?
Obiekt poruszał się ul. Chopina na wprost. Nie kluczył, nie chował się po krzakach. Samo rondo nie musi być widoczne. Wystarczy przeanalizować zapis z obu kamer jednocześnie i wytypować pojazdy, które poruszały się w tym czasie. Tylko nie pisz, że w godzinach nocnych śmigają ul. Chopina setki samochodów. Skoro są świadkowie, którzy słyszeli huk (dotarła do nich gazeta), to można precyzyjnie ustalić godzinę.
Dziwny zbieg okoliczności:
http://kwidzyn.naszemiasto.pl/artykul/1 ... b823,1,3,9Czyżby to ten sam pojazd?
Wszystko wiedzący Piotrze_J, przeczytaj sobie uważniej artykuł w mojej ocenie wybiórczo cytujesz i zaczynasz tu
macierewiczować. A gdzie Twoim zdaniem powinny być kamery? Acha... już wiem! Najlepiej w takim miejscu i czasie gdzie akurat coś się zdarzyło. Samochód na Grunwaldzkiej spłonął ok 1:00, następnie dokonała się cudowna samo naprawa żeby uderzył w bicyklistę ok. godziny 2:25, czego nie zarejestrowała kamera, która nie wiedzieć czemu akurat tam nie została zainstalowana (pewnie wina Tuska)
Cytuj:
nie ośmieszaj się. przypierdzielając w ten murek nie zgubił na pewno tylko oleju ale i części karoserii. lakier już jest. teraz nagrania z kamery przy PKP i ciężko dopasować? a że miejscy w kwidzynie to leniwe ... i sami mają wprawe w koszeniu rond to już zostawmy w domyśle...
Nie ośmieszaj się skoro nie byłeś na miejscu w czasie zdarzenia ale to jest typowa cecha Polaków że wszystko wiedzą i na wszystkim się znają. Po za śladami oleju nic nie zostawił, ten VW Vento, który cudownie zmienił się w... Po za tym skąd wiecie, że nie podjęto żadnych czynności, także z analizą zapisu z kamer? Ja tylko chciałem zwrócić uwagę, że monitoring nie jest tak doskonały jak na filmach HD rodem z Hollywood i nie jest w każdym miejscu w mieście. A sprawca jest ustalony, ma postawione zarzuty i nie rozumiem po co tyle krzyku skoro wszystko wiecie